debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Супутники Starlink із підтримкою «Direct to Cell»:
www.starlink.com | kyivstar.ua

...на час тестування абоненти Київстар користуватимуться послугою безкоштовно. У подальшому тарифи можуть бути переглянуті.

Тестування планують у таких регіонах:
  • Житомирська область
  • Вінницька область
  • Волинська область
  • Хмельницька область
  • Рівненська область
  • Тернопільська область

Причина: Перелік регіонів
Останнє редагування модератором:
Місто
Львов
Оверквотинг
Я не знайшов точної інформації - на яких телефонах буде працювати Direct to Cell
Одні пишуть - будь-який с підтримкою LTE, інші:
iPhone 14, 15, and newer models: Already feature satellite connectivity for emergency situations and are ready for Direct to Cell integration.
iPhone 13 Pro/Pro Max: May gain compatibility through updates.
Galaxy S22, S23, S24: Flagship models with 5G support.
Galaxy Z Fold 4/5: Premium foldable smartphones.
Pixel 7, Pixel 8: Expected to support the technology after updates.
Mate 50 and newer models: Some already include satellite features.
Redmi Note 12 and newer models.
The Realme GT series.
Oppo and Vivo:
Most 5G-supported models released after 2023.
Як перевірити чи потягне це мій старий RedmiNote11?
У ручному пошуку мережі має з'явитись якась нова мережа?
це ВоЛТЕ/ВоВІФІ номер 2, не чекайте, велика ймовірність що виробник покаже болт і Федорову і Комарову.
Це зовсім не те . Тому що volte потрібне з'єднання з базовою мережею, в тут супутник має базову станцію і вона космічна , а не наземна.

Місто
kiev
Оверквотинг
Я не знайшов точної інформації - на яких телефонах буде працювати Direct to Cell
iPhone 14, 15, and newer models: Already feature satellite connectivity for emergency situations and are ready for Direct to Cell integration.
The Realme GT series.
Oppo and Vivo:
це ВоЛТЕ/ВоВІФІ номер 2, не чекайте, велика ймовірність що виробник покаже болт і Федорову і Комарову.
Це зовсім не те . Тому що volte потрібне з'єднання з базовою мережею, в тут супутник має базову станцію і вона космічна , а не наземна.
я не про технологію, а підхід до іі запуску, що там що там потрібні зміни в ПО телефону, читайте в офіційній новині, "будемо звертатись до виробників телефонів, щоб внесли зміни в ПО", це те саме з ВоЛТЕ було, телефон ніби і підтримує, але нічого не працює. тобто телефони старші за 2 роки можуть і не дочекатись тих оновлень, ну крім айфонів і то не зробуміло якими версіями Епл обмежиться з іхнім бажанням заробляти.

Місто
Львов
Оверквотинг
The Realme GT series.
Oppo and Vivo:
я не про технологію, а підхід до іі запуску, що там що там потрібні зміни в ПО телефону, читайте в офіційній новині, "будемо звертатись до виробників телефонів, щоб внесли зміни в ПО", це те саме з ВоЛТЕ було, телефон ніби і підтримує, але нічого не працює. тобто телефони старші за 2 роки можуть і не дочекатись тих оновлень, ну крім айфонів і то не зробуміло якими версіями Епл обмежиться з іхнім бажанням заробляти.
Супутники Starlink нового покоління мають вбудовані LTE-модулі.
Starlink Direct to Cell працює на тих самих частотах LTE, що й звичайні мобільні оператори.

Телефон сприймає супутник як звичайну базову станцію, тому ніяких змін у залізі не треба.

2. Коли ваш телефон знаходиться в зоні без покриття наземної мережі, він "бачить" сигнал від супутника так само, як від мобільної вишки.

3. Супутник ретранслює цей сигнал на наземні шлюзові станції Starlink, які вже підключені до глобального інтернету або до мереж операторів.

4. Це дає змогу здійснювати дзвінки, надсилати SMS та використовувати мобільний інтернет без зміни SIM-карти (але оператор має бути партнером Starlink).

🔹 Швидкість і затримка

Швидкість: спочатку буде лише базова — кілька Мбіт/с, достатньо для месенджерів та простого серфінгу.

Затримка: більша, ніж у звичайній мережі (близько 50–100 мс через орбіту).

Місто
UKKK
У блекаути мобільний 4g майже не працював, тоді питання що буде з starlink коли багато абонентів підключаться разом, щось поки що незрозуміло як він витримає навантаження. На одну базову буде багато більше абонентів...

Місто
Львов
Щоб зловити цю мережу, очевидно, потрібно бути на вулиці — у квартирі вона не працюватиме. В умовах повного блекауту ваш співрозмовник теж повинен бути на вулиці. Поки що навантаження невідоме, бо доступний лише обмін SMS, голосові виклики ще не працюють. Технологія лише починає впроваджуватися, тішить, що Україна — одна з перших країн, де її тестують.

Залишається питання: наскільки вона необхідна, якщо є національний роумінг?

Місто
UKKK
Національній роумінг не працював взагалі з мого досвіду. Ну тобто я з Лайфа перестрибую на Киівстар... а там... теж нічого не працює.
Все що виходило, це виїхати кудись у поля, де не так навантажені були базові, та й працювати з машини. Або якось чиплятись за БС, яка поза містом.

Тому великі очикування з одного боку. А іншого- розумієшь - вона не повинна користувачу давати достатньо інета тому що тоді пропаде необхідність у Старлінк...

Місто
Львов
Національній роумінг не працював взагалі з мого досвіду. Ну тобто я з Лайфа перестрибую на Киівстар... а там... теж нічого не працює.
Не працював національний роумінг чи не працював мобільний Інтернет в національному роумінгу ? Тому що в моєму прикордонному районі Львівської області все було гаразд як і в самому місті Лева. Я не кажу що працював інтернет . Я кажу про саме необхідне , в це дзвінки...

Місто
UKKK
Дзвінки, смс, інет, нічого не працювало. Рееструвалось, з'являвся R та й все...

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5
Причина: Виправив MNC
Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
У блекаути мобільний 4g майже не працював, тоді питання що буде з starlink коли багато абонентів підключаться разом
Враховуючи, що під час блекаутів сайти падали від навантаження, то мабуть, старлінки теж будуть падати. :)
І бажано, щоб "на голови бєспєчних расіян". :)

Місто
Denver
У старлінків розподілена архітектура, шансів на повний локдаун, як бувало при блекаутах, все ж теоретично менше.

Місто
Київ
rAm86, не використовуйте інформацію з сайту t mobile вони для d2c використовують band 1900 який не всі телефони підтримують тому і перелік скудний, у нас ж буде 1800

Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
Мережа сканується в Хмельницькому та області, але зареєструватись не дає.

Вкладення

• 1000018665.jpg
    1000018665.jpg
    74.4 КБ · Перегляди: 121
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
The Realme GT series.
Oppo and Vivo:
це не зовсім так, за допомогою стороннього софта можна емулювати відсутні компоненти офіційної прошивки, напр. Shizuku+PixelIMS/

Місто
Київ
Телефон
Samsung A55 (KS & Life)
Мені цікаво як супутник віщає мережу. Теоретично він може перебувати над декількома країнами (моделюємо що дозволи використання/угоди по всьому світу), то він буде віщати для кожної країни свою мережу? Хіба не простіше було віщати якусь одну мережу для всіх, наприклад 900707? А далі трафік маршрутизувати вже за наземними операторами

Зверху