Я не знайшов точної інформації - на яких телефонах буде працювати Direct to Cell
Одні пишуть - будь-який с підтримкою LTE, інші:
iPhone 14, 15, and newer models: Already feature satellite connectivity for emergency situations and are ready for Direct to Cell integration.
iPhone 13 Pro/Pro Max: May gain compatibility through updates.
Galaxy S22, S23, S24: Flagship models with 5G support.
Galaxy Z Fold 4/5: Premium foldable smartphones.
Pixel 7, Pixel 8: Expected to support the technology after updates.
Mate 50 and newer models: Some already include satellite features.
Redmi Note 12 and newer models.
The Realme GT series.
Oppo and Vivo:
Most 5G-supported models released after 2023.
Як перевірити чи потягне це мій старий RedmiNote11?
У ручному пошуку мережі має з'явитись якась нова мережа?
це ВоЛТЕ/ВоВІФІ номер 2, не чекайте, велика ймовірність що виробник покаже болт і Федорову і Комарову.
Це зовсім не те . Тому що volte потрібне з'єднання з базовою мережею, в тут супутник має базову станцію і вона космічна , а не наземна.
я не про технологію, а підхід до іі запуску, що там що там потрібні зміни в ПО телефону, читайте в офіційній новині, "будемо звертатись до виробників телефонів, щоб внесли зміни в ПО", це те саме з ВоЛТЕ було, телефон ніби і підтримує, але нічого не працює. тобто телефони старші за 2 роки можуть і не дочекатись тих оновлень, ну крім айфонів і то не зробуміло якими версіями Епл обмежиться з іхнім бажанням заробляти.
Супутники Starlink нового покоління мають вбудовані LTE-модулі.
Starlink Direct to Cell працює на тих самих частотах LTE, що й звичайні мобільні оператори.
Телефон сприймає супутник як звичайну базову станцію, тому ніяких змін у залізі не треба.
2. Коли ваш телефон знаходиться в зоні без покриття наземної мережі, він "бачить" сигнал від супутника так само, як від мобільної вишки.
3. Супутник ретранслює цей сигнал на наземні шлюзові станції Starlink, які вже підключені до глобального інтернету або до мереж операторів.
4. Це дає змогу здійснювати дзвінки, надсилати SMS та використовувати мобільний інтернет без зміни SIM-карти (але оператор має бути партнером Starlink).

Швидкість і затримка
Швидкість: спочатку буде лише базова — кілька Мбіт/с, достатньо для месенджерів та простого серфінгу.
Затримка: більша, ніж у звичайній мережі (близько 50–100 мс через орбіту).