Турбота про природу!
Мережа автозаправочних комплексів WOG у рамках проєкту ЕКО-платформи «До природи з добром» розпочинає переробку кавової гущі на сучасне органічне добриво.
Про це повідомляє прес-служба компанії.
Тепер вся кавова гуща, що залишиться від приготування кави в п’яти АЗК в Луцьку буде направлятися на луцьке підприємство «Пастернак», яке з 2017 року виробляє біодобрива на власній базі.
Відтепер у партнерстві з WOG підприємство вироблятиме біогумус – це висококонцентроване біодобриво, що містить у своєму складі унікальний комплекс грунтових мікроорганізмів, вітаміни і біологічно активні ферменти, які стимулюють ріст і розвиток рослин. Його використовують для підгодівлі квітів, фруктових дерев, овочів і газонів, збільшуючи врожайність на 30-40%.
«В Україні зараз існує велика проблема з утилізацією органічних відходів – їх заборонено вивозити на звалища, але цією забороною нехтують майже всюди. Ані держава, ані місцеве самоврядування не можуть запропонувати дієвого способу утилізації органіки. Саме тому ми запустили проект з утилізації кавовій гущі. Зараз ми збираємо використану кавову гущу на п’яти АЗК в Луцьку для її переробки на біогумус. Згодом плануємо географічно розширити цей проект», – пояснив куратор ЕКО-платформи WOG і директор з комунікацій Олена Осипчук.
Одним з ефективних рішень застосування відпрацьованої кавової гущі є її переробка на біогумус за допомогою каліфорнійського хробака. Для його харчування в основну суміш додають до 10% кавової гущі. За рік всього 2000 черв’яків переробляють в середньому 1 тонну відходів, в результаті чого утворюється 500 л біогумусу.
Мережа автозаправочних комплексів WOG у рамках проєкту ЕКО-платформи «До природи з добром» розпочинає переробку кавової гущі на сучасне органічне добриво. Про це повідомляє прес-служба компанії. Тепер вся кавова гуща, що залишиться від приготування кави в п’яти АЗК в Луцьку буде направлятися на...
agrotimes.ua