Про АЗС та пальне (бензин/дизель/газ)

• Автор теми GAS
  • Дата створення

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 14T
Статистика цен на автогаз в Украине. Добавить свою цену можно здесь

Мониторинг цен на топливо, топливный калькулятор - здесь

Банка с кишмышем

Причина: новая шапка
Останнє редагування:

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 14T
Багато карбюраторних движків ще лишилось в користуванні?
Не уявляєш, наскільки багато подалі від Києва, та й взагалі від обласних центрів. Ще їздить багатенно Жигулів, Москвичів, Волг, усілякі ГАЗи та ЗІЛи, й навіть Яви/Юпитери ще ганяють

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Багато карбюраторних движків ще лишилось в користуванні? Думав, воно в більшості вже давно згнило..)
Дуже багато мотоциклів карбюраторні. Весь (ну може і є шось дуже сучасне на інжекторі, я такого не зустрічав) бензоінструмент карбюраторний. По селах ти не бачив, скільки всякої дрєвності трудиться (і це не тільки совкопром). Та шо там по селах, в 20-21 роках, у зв'язку із лохдаунами, в містах такого понавилазило... Я запорожці в місті останній раз бачив на початку 10х, а тоді і дня не було, шоб жужика не зустів. Навіть зараз повно цього всього пересувається, бувають ще з дрєвніми "чорними" номерами.
Вчора жужика бачив в місті, а за кермом молодюсєнька дівчинка...

метан, этан, пропан, бутан
Ну блін, цих газів там бути не може фізично, вони при атмосферному тису газоподібні. А от всіляких добавок, які окисляються, можливо.

І шо цікаво, в каністрі воно нормально зберігається, і перші пару днів після заливки, від свіжого "з пістолета" не відрізняється. А пройде тижник - усьо, капєц.

GAS зіли-газони то роботяги, вони всі давним-давно загазовані.
Ну і дуже багато старого бензинового чермета, який постійно катається загазований теж. На бензині то варіанти, які простояли десятки років, і зараз повиїзжали (на них поставити гбо коштує, як той металолом)

Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Купа знайомих плюються "постійно треба доливати свіженького"
Багато карбюраторних движків ще лишилось в користуванні? Думав, воно в більшості вже давно згнило..) В "шахідах", хіба.. :LOL:
Ти наче за межі Києва не їздиш, подивись на чому люди в селах на невеликих містечках їздять.

Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 6
Цікаво, а якщо бенз зберігається в герметичній тарі (пляшка з-під кока-коли, ніякого запаху не має взагалі), то бенз теж псується?

Nickolay

Заблокирован
Місто
Одесса
Телефон
Xiaomi Mi 8 Lite 6/128

метан, этан, пропан, бутан
Ну блін, цих газів там бути не може фізично, вони при атмосферному тису газоподібні. А от всіляких добавок, які окисляються, можливо.

І шо цікаво, в каністрі воно нормально зберігається, і перші пару днів після заливки, від свіжого "з пістолета" не відрізняється. А пройде тижник - усьо, капєц.

GAS зіли-газони то роботяги, вони всі давним-давно загазовані.
Ну і дуже багато старого бензинового чермета, який постійно катається загазований теж. На бензині то варіанти, які простояли десятки років, і зараз повиїзжали (на них поставити гбо коштує, як той металолом)
Как это не может быть? Процессы крекинга/риформинга и т.д. очень даже предусматривают образование всего спектра алифатики, в т.ч. и этих стартовых гомологов алканов... А что касается давления, то даже при обычном атмосферном давлении эти газы заметно растворяются в жидкой алифатике...

И всё же версия с окисляющимися присадками мне нравится больше (тем более бак ведь закрыт герметично!)... Одни альдегиды чего стоят - они очень быстро окисляются - что алифатические, что ароматические...

Місто
Dnipro
Телефон
ТА-68
Хтось заправляє на Авіасі 95 Energy? Як зараз з якістю в них?
Як на мене, той же 95. Дуже великий сумнів, що вони ті присадки зараз завозять.
купував навесні 95, 92 в каністру на різних азс. Не знаю що вони туди лили, але вперше в житті так голова боліла після переливання бензину з однієї ємності в іншу.
По-перше, мова йшла про 95 Energy, якщо ти розумієш, про що йдеться. По-друге, навесні НА ВСІХ АЗС таааааку мачмалу заливали, що не дай Боже! Я тільки в серпні нарешті позбавився детонації.
купував і 95 Energy з тими басфами чи що там тоді доливали, томущо вибіру особливого навесні не було. Воняв він весь однаково. Купував у березні, дефіцит тоді був, але черг не було, авто їхало нормально, нарікань не було ні на що крім запаху.
Post automatically merged:

По-друге, навесні НА ВСІХ АЗС таааааку мачмалу заливали, що не дай Боже!
Бензин помінявся 100%. Причому, якшо на свіжому, їде як і раніше, то варто декілька днів йому поплюхатись в баку - відчувається, як пада потужність, і на холодну заводиться гірше. Особливо це помітно на маленьких високофорсованих двигунцях (потужним то до жопи, вони й так пруть). Таке відчуття, шо там окисляються якісь присадки та інша вкусна-полєзна фігня.
Спиртяги то вобщє окрема тєма, його постійно треба "обновляти". Мот раз простояв тиждень, я ледве його завів, наступного дня не завівся зовсім - поки не злив весь бак і не плюхнув свіженького. На свіжому моментально завівся!
І якшо на інжекторі це не так явно виражено, то карбюраторні мотори це все діло показують шикарно. Купа знайомих плюються "постійно треба доливати свіженького". І купа відгуків про всякі мотокоси-бензопили "пролежало тиждень, на тому, шо в бачку плюхалось - не зміг завести". Та шо там тиждень... На отій бадягє, шо продавали вничку в квітні-травні, знайомі розповідають "поки косиш/пиляєш, працює нормально, заглушив на 10хв відпочити - вже не можу завести"
Навіть зараз, з будь-якої заправки, через декілька днів, мотоцикл втрачає потужність. Поки не плюхнеш свіженького.
создаётся впечатление, что там ненормально много летучих фракций (метан, этан, пропан, бутан, пентан и изомеры), которые всегда повышают ОЧ.
ну по ощущениям так и есть. А может и спиртец просто добавляют больше чем положено. Когда была Авиасовский спиртобензин, он не сильно по ездовым качествам и запаху отличался от обычного, а цена то другая.....

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
на чому люди в селах на невеликих містечках їздять.
На авто з Європи-Амерички в основному, ну є ще корчі совко-автопромівські, але вже й не так багато.. А ось Запорів вже давно ніде не бачив..

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
тоже интересно. какое время можно бензин хранить?
В мене мотоцикли завжди зимують з повним баком, 4-5 місяців. Було, що і 6-7 стояв. Заводяться завжди відразу і без проблем, викатую бак теж нормально.

Місто
Н.-Северский
Телефон
Samsung M21
В мене мотоцикли завжди зимують з повним баком, 4-5 місяців. Було, що і 6-7 стояв. Заводяться завжди відразу і без проблем, викатую бак теж нормально.
Тоже самое касается и мотокос и бензопил.

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
У мене в скуті вже, мабуть, більше року. Заводиться не дуже (але це може бути наслідком відсутності ТО), але їде норм.

Lorn

Заблокирован
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Комусь приходили такі знижки від WOG?
1666176764499.png

Цікаво чи буде діяти при заправці через WOG Pay? Підтримка звісно не в курсі.

Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
мені теж прийшло, хоча ДР у мене весною. Там написано покажи купон оператору при заправці, то думаю що варто саме через нього платити.

Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
І ось усього за півроку ми прийшли від "ех круто зараз власникам електрокарів", до "добре що у мене авто бензині/дизелі/газу" :unsure:
Ну власники електрокарів можуть купити генератор))))

chelavek

Слава Україні !!!
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
Sanic, і причіп тягати його за собою
Хтось бачив теслу з причіпом ?))

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Хтось бачив теслу з причіпом ?))
"газ на теслу" ))))
і нафіга причіп, шось на пару-трійку кВт в багажник))
От тільки електрокари не вміють заряджатись у русі) Тому то хіба на ніч генератор вмикати)

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
І ось усього за півроку ми прийшли від "ех круто зараз власникам електрокарів", до "добре що у мене авто бензині/дизелі/газу" :unsure:
Ще в березні дивився, що людей з Маріуполя вивозили не тесли, а бензинові і дизельні корчі. Тесли довелось кинути.
Так що ці релігійні течії до одного місця, якщо немає плану Б :)

Зверху