Про АЗС та пальне (бензин/дизель/газ)

• Автор теми GAS
  • Дата створення

GAS

Бесарабський бандерівець
Команда форуму
Місто
Рені
Телефон
Xiaomi 14T
Статистика цен на автогаз в Украине. Добавить свою цену можно здесь

Мониторинг цен на топливо, топливный калькулятор - здесь

Банка с кишмышем

Причина: новая шапка
Останнє редагування:
Місто
Odesа
plebis, в цивизованных странах тоже бывает есть заправщики
ПотапаПапа, да, в долг )
так а если по факту окажется что карта заблокирована-просрочена? и чел не может оплатить бенз... Как тогда быть то?
А как у нас быть в таком случае? Плеснул до полного 70 литров, а рассчитаться нечем. Разве го натурой

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Місто
Львів
как у нас быть в таком случае? Плеснул до полного 70 литров, а рассчитаться нечем
Так само як і у всьому цивілізованому світі - заправщик викликає поліцію. Неоплата прирівнюється до крадіжки, далі суд і т.д.

Ну, хіба що клієнт на місці злиє все залите у каністри та поверне :D Але теж не факт що погодяться прийняти.
А в Польщі в 200+ році не було банківських карт?

За всю Польщу не скажу, але ані у мене не було тоді української, ані у кількох знайомих поляків польських.

Місто
Odesа
горіх, моделировали ситуацию
Когда топливо в баке, а рассчитаться нечем
magodzec, ну так я об этом и говорил.
Что и у нас, и у них можно с одинаковой возможностью залиться и свалить в закат
С ментами на хвосте

Місто
Одесса
Телефон
HUAWEI GR5
plebis, в цивизованных странах тоже бывает есть заправщики
ПотапаПапа, да, в долг )
так а если по факту окажется что карта заблокирована-просрочена? и чел не может оплатить бенз... Как тогда быть то?
А как у нас быть в таком случае? Плеснул до полного 70 литров, а рассчитаться нечем. Разве го натурой
Так это как бы и не проблема заправки.
Не можешь оплатить товар - верни его в полном объем , или обратись за помощью к родным или другу, или если сможешь, договорись об отсрочке оплаты.

Місто
Харьков
Цікаво чи не розглядали схему заправки як в цивілізованіших країнах, де спочатку заправляєшся (сам), потім платиш.

Греция цивилизованная страна?
Но, к примеру на Крите, вы к колонке даже не подойдете. А в руки взять заправочный пистолет - тем более. И деньги вперед, а топливо потом

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
я в Україні ще 1996 році користувався карткою з чипом.
І як користування комфортним було? Бо до мене в Київ приїжджали партнери з Німеччини на початку 2000-х, жалілися що тут той чип нема куди засовувати.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Греция цивилизованная страна?
Зазвичай, ініціатору оффтопа модератори видають картки, не буду відповідати, бо мені не дадуть, в тобі - легко.

Но, к примеру на Крите
По-різному всюди, тому й підняв тему. Мені здається, що цей приклад більше про те, що це туристичне місце. В нашому випадку, мені здається що це частково про страх що поїдуть, але більше про дешеву робочу силу.

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
І як користування комфортним було? Бо до мене в Київ приїжджали партнери з Німеччини на початку 2000-х, жалілися що тут той чип нема куди засовувати.
в мене проблем не було, в нашому місті всі великі магазини (як для нашого міста) мали термінали.

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Термінали з чипом? В 1996році?
Який банк Вам картку видав і якої системи?
был такой банк "Зевс" обслуживал Запорожскую атомную станцию. Карта кокой системы была уже не помню, но чип был на карте. В начале 200х банк переименовали в "Биг Энергия"
Bank-Zevs.jpg Bank-Zevs-back.jpg
Post automatically merged:

Та це він сам себе і попутно редівців так дурить, у 96-му були картки виключно з магнітними стрічками, такі ж і термінали.
те що у вас не було банківської картки, як і у ваших знайомих не означає що такими картками ніхто не користувався.

Останнє редагування:

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Коли не знав про Петролкард (-5грн), танкував на Укрнафті через їх додаток (-2грн), то завжди сканував і замовляв до повного, а вже як затанкував - оплачував по факту. Тепер доводиться закидати на баланс наперед і тоді вже танкувати, але з більшою економією.

Щодо закордону найзручніший варіант у Штатах - вставив кредитку, вставив пістолет, натис кнопку вибору палива, затанкував, повернув пістолет, забрав кредитку.

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Карта кокой системы была уже не помню, но чип был на карте.

10 апреля 2003, 18:44
Как сообщает пресс-служба банка "Аваль", первая в Украине внутрибанковская транзакция с использованием чиповой карты была проведена в центральном офисе банка "Аваль" (г. Киев, ул. Лескова, 9) в присутствии председателя правления Александра Деркача, заместителя председателя правления по развитию розничного бизнеса Игоря Слободского, и Старшего менеджера MasterCard Europe по Восточной Европе Тони Фекете.
Партнер банка, компания CardPay, совместно с MasterCard Europe успешно завершил сертификацию терминала по обслуживанию чиповых карт в EMV лаборатории. В результате сертификации было получено официальное подтверждение того, что эти терминалы отвечают требованиям международных стандартов EMV.

В настоящий момент банк "Аваль" совместно с Украинским Процессинговым центром завершает сертификацию обслуживания чиповых карт MasterCard в эквайринговой сети банка. После ее завершения (в мае этого года) и установки терминалов, принимающих к оплате как карты с магнитной полосой, так и чиповые карты, эквайринговая сеть банка "Аваль" получит возможность принимать к оплате чиповые карты MasterCard.

27 червня, 2003, 00:00
Провідні українські банки-емітенти платіжних карт готуються до переходу на використання більш сучасних чіпових банківських карток. Нинішнього року емісію чіп-карток міжнародної платіжної системи VISA Int., що базуються на стандарті EMV, можуть розпочати банки «Аваль», ПриватБанк та УкрСиббанк.

Про це повідомив агентству «Інтерфакс-Україна» глава представництва VISA Int. в Україні Сергій Равняго. «Хто встигне першим — важко сказати, оскільки проекти не зовсім прості, чіпові картки — досить складна технологія», — пояснив він.
Як повідомлялося, банк «Аваль» 10 квітня нинішнього року випустив першу в Україні чіп-карту системи MasterCard Int. стандарту EMV. Карти системи VISA Int. в Україні поки що випускаються лише з магнітною смугою.

Місто
Львів
но чип был на карте
Цікаво якими ще аргументами затятий сперечальник omni буде парирувати наведені вище докази першого впровадження карти з чіпом в Україні на сім років пізніше, ніж вона в нього вже начебто на руках була, лише з 10.04.2003? 🤭

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
ГлавБухАрик, magodzec, продолжайте заниматься фигней. Фото банковской карты я предоставил (и она с чипом). В 2001 году Акціонерний банк ЗЕВС был переименован в " Відкрите акціонерне товариство Банк "БІГ Енергія" Вот еще вам информация о банке с сайта НБУ
То как же они до 2001 года выпускали карты с чипом если как вы утверждаете впервые карты с чипом в Украине появились в 2003 ?
P.S. модераторы перенесите пожалуйста сообщения в более подходящую тему.

Вкладення

• 322603.pdf
    51 КБ · Перегляди: 5

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Щодо закордону найзручніший варіант у Штатах - вставив кредитку
Я колись там був з великою групою, всі заправлятися постійно, дві проблеми було з тим:
- кредитка має бути не просто з кредитним бін-ом (тобто наприклад моя моно-кредитка вже не підходить), в ще й освячена американським Богом. Стабільно у всіх працював тільки приват.
- потім вони з цієї кредитки списують що завгодно в будь-який термін. Не специфічно для заправок, в принципі американська система така. З колеги списали 1200 баксів штрафу місяців через 7 після повернення.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Бо то наші банки роблять "незрозумілі" для інших локацій картки, в Штатах не користають дебетні, лише кредитні, і деякі оплати до 90 днів можуть відтерміновуватися. Для туристів може незручно, а місцевим - норм.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Бо то наші банки роблять "незрозумілі" для інших локацій картки, в Штатах
Ну от є один зрозумілий нюанс - кредитки з дебетним бін-ом, з ними проблеми і в штатах і в Європі, де треба саме кредитку.
Але я до того що і з інших незрозумілих причин не приймалися кредитки, чомусь саме на заправках

Зверху