Про вакцинацію

Коронавірусна хвороба (COVID-19)

• Не хворів

Голосів: 84 25.0%
  • Перехворів декілька разів

Голосів: 17 5.1%
  • Перехворів в тяжкому стані

Голосів: 8 2.4%
  • Перехворів в легкому стані

Голосів: 81 24.1%
  • Перехворів в середньому стані

Голосів: 57 17.0%
  • Вакцинувався; без побічних

Голосів: 178 53.0%
  • Вакцинувався; з побічними

Голосів: 48 14.3%
  • Вакцинуватися не збираюсь

Голосів: 37 11.0%
  • Є летальні випадки серед родичів чи знайомих

Голосів: 64 19.0%
  • Не вакцинувався, але планую

Голосів: 8 2.4%

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    336

Янус

S/1979 S 2
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
Pixel 6a
МОЗ дало комментарий

Причина раптової смерті 6-місячної дитини у Рівненській області досліджується. Наразі зв‘язку з вакцинацією не встановлено.

29 березня о 16:14 Костопільською підстанцією екстреної (швидкої) медичної допомоги було прийнято виклик до 6-ти місячної дитини. Бригада ЕМД за 11 хвилин, о 16:25, прибула на місце, але на той час дитина вже не мала ознак життя.

Комунальним закладом "Обласне бюро судово-медичної експертизи" Рівненської обласної ради проведено розтин та встановлено попередню причину смерті: раптова смерть з ознаками дихальної недостатності та набряк мозку. Наразі тривають лабораторні дослідження з метою встановлення остаточної причини. МОЗ України висловлює свої співчуття рідним дитини. Медики співпрацюють з органами слідства для встановлення причини.

Того ж дня раніше в Костопільській амбулаторії загальної практики сімейної медицини (АЗПСМ) в кабінеті щеплень за письмовою згодою батьків та після огляду лікаря ця дитина одержала два щеплення інактивованими (неживими) вакцинами. Час вакцинації - 14:00. Дитина отримала 2-гу дозу проти гепатиту В (першу дозу вакцини проти гепатиту В та БЦЖ дитина отримала в пологовому будинку відповідно до календаря щеплень – стан після щеплень був задовільний). Друге щеплення було проти поліомієліту вакциною ІПВ.

Наразі не встановлено зв’язку між вакцинацією та смертю дитини. Просимо ЗМІ користуватись виключно офіційними джерелами інформації щодо події.

Крім того, того ж дня щеплення проти поліомієліту з того самого 10-дозового флакону було проведено щеплення ще восьми дітям. Стан усіх інших дітей задовільний.
Всіх дітей перед щепленнями та після оглянуто лікарем. Холодовий ланцюг зберігання вакцин у цьому кабінеті щеплень належно дотримується.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Прививаться во время болезни можно
Протоколы МОЗ, насколько я знаю, не рекомендуют. Мои хорошие врачи, с которыми ребенку ТО делаю, во всяком случае, так говорят. Ну и, главное, хрен у ребенка поймёшь там, как протекает болезнь. Два дня 37 и живенький, потом вдруг 39, рвет и хрен поймёшь что там вообще, ОРВИ, отравился, прививка или зубы лезут:)

Місто
смт Білий Колодязь
Может быть все что угодно, что не указали в статье. Прививали сразу после/ во время болезни - один из популярных примеров

По описанию - между введением лекарства и смертью прошло 3,5 часа. На что похоже - на сильную аллергическую реакцию - анафилактический шок - эта реакция может быть на любое лекарство (тот же новокаин, антибиотик, любой чужеродный белок... никто не застрахован от этого, на антибиотик делают пробы). Может развиться в первые 30 минут после введения. Если такая ситуация происходит, то эта ситуация требует неотложного лечения, спасти можно, если не теряя время, проводить необходимое лечение.

GAlexV

Добрый тролль, бєндєровєц
Місто
Луцьк
Телефон
Redmi Note 8 Pro
Наразі зв‘язку з вакцинацією не встановлено
А могло быть как-то по-другому? Всегда такое слышал, когда мои дети попадали после прививок в стационар (после КАЖДОЙ без исключения).
На что похоже - на сильную аллергическую реакцию
и которая, естественно, ну никак не связана с введением препарата.

Моё отношение к теме известно. После фразы врача "Папаша, вы специально детей травите, чтобы нас обвинить. Из этой ампулы сделали инъекции толпе детей и только ваш ребёнок пострадал. Так что связи никакой нет". И так было каждый раз!

EvgenyTar

наблюдатель
Команда форуму
Місто
Харьков
Телефон
Redmi Note 11E Pro
GAlexV, зачем ты продолжаешь вакцинировать детей, если у них такие реакции?

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
GAlexV, А не пробували зробити алергопроби своїй дитині? Можливо проблема не в самій прививці, а в компонентах в яких консервують сам препарат? У мене на практиці була 2 рази алергія на фіз розчин...У першому випадку був брак на виробництві і ту партію просто зняли після повторних випадків і другий раз, коли у людини дійсно була алергія на консерванти, які дають тому фізрозчину бути придатним до кінця термінів...Якщо з однієї ампули проблеми були лиш у вашої дитини, тоді варто її обстежити і знайти причину, а не винити щеплення.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
Тем более, что реакция на разные прививки.

GAlexV

Місто
Луцьк
Телефон
Redmi Note 8 Pro
Мне очень нравится, когда медики говорят, что причина в чём-то другом, просто дети недостаточно обследованы...
Аллергопробы какие только не делали - все с отрицательным результатом.
К сожалению, ни один случай ПВР или ПВО должным образом зафиксирован не был, поскольку связи между реакцией и процедурой медицина не усмотрела.

EvgenyTar, была вера в правильность и необходимость.

Kritik, тем более, что на другие препараты реакций нет, кроме как на "разные прививки".

Матвєй, я не впевнений, що "з однієї ампули проблеми були лиш у моєї дитини", оскільки офіційно і в моєї дитини проблем не було.

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Мне очень нравится, когда медики говорят, что причина в чём-то другом, просто дети недостаточно обследованы...
Аллергопробы какие только не делали - все с отрицательным результатом.
К сожалению, ни один случай ПВР или ПВО должным образом зафиксирован не был, поскольку связи между реакцией и процедурой медицина не усмотрела.

EvgenyTar, была вера в правильность и необходимость.

Kritik, тем более, что на другие препараты реакций нет, кроме как на "разные прививки".

Матвєй, я не впевнений, що "з однієї ампули проблеми були лиш у моєї дитини", оскільки офіційно і в моєї дитини проблем не було.
Ну так вам же ніхто не мішає звернутися в кабінет щеплень і уточнити кому з тієї ж ампули проводили щеплення ще...А далі вже йдете по батьках тієї дитини і цікавитеся чи була якась побочка у їх чад... На рахунок того, що вам не подобається, що хтось не винить щеплень...Люди різні...Одні переносять будь які препарати, а інші мають алергію на протиалергічні препарати...Моя дружина наприклад дасть анафілактичний шок на дімедрол, який у свій час( та подекуди і тепер) використовують як і діозолін при різного роду алергіях...Ви проводили саме алергічні проби на медикаменти? Ну і ще...Деякі щеплення мають прописані в інструкції побочки( температура, діарея, болі в животі, блювота і т.д) і тому незначне погіршення стану дитини рахується відносною нормою...І в заключенні...в більшості випадків за день до щеплень рекомендують приймати протиалергічні препарати дітям, щоб мінімізувати наслідки, можливі, при щепленні...Ви їх приймали?

GAlexV

Місто
Луцьк
Телефон
Redmi Note 8 Pro
Матвєй, можу відповісти на будь-яке поставлене питання, але це ж нічого не змінить для вашого розуміння. Це ж як головою в стіну битись.
Скільки медиків - стільки й думок щодо правильності діагностики та лікування, а попередні аналізи та лікування до дупи, і папєрєднікі- придурки, тому лікувати не вміють...

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Матвєй, можу відповісти на будь-яке поставлене питання, але це ж нічого не змінить для вашого розуміння. Це ж як головою в стіну битись.
Скільки медиків - стільки й думок щодо правильності діагностики та лікування, а попередні аналізи та лікування до дупи, і папєрєднікі- придурки, тому лікувати не вміють...
Та ви мені нічого і не доказуйте...це ваша справа і ваших дітей...Для мене лише просто діалог, яким би можливо зміг чимось підказати...А з ваших слів ще й винним лишився...Всього найкращого

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Верховний Суд вважає обов’язковою вакцинацію для дітей, які йдуть в дитсадок

Мешканка Славути програла розгляд у Верховному Суді з дитячим садочком, який відмовив у відвідуванні її нещепленій дитині.

Про це повідомляє Лівий Берег з посиланням на судовий реєстр.

Рішення Верховного Суду від 17 квітня було оприлюднено в судовому реєстрі в травні.

У вересні 2016 року сина позивачки прийняли в дитячий садок без обов’язкового щеплення проти дифтерії, коклюшу та правця, яку роблять у 18 місяців, через відсутність вакцини. Упродовж жовтня 2016 року – червня 2017 року дитина не відвідувала навчальний заклад, а коли мама вирішила повернути її в садок, їй відмовили в прийомі.

Однак робити щеплення жінка не стала, пославшись на недовіру якості вакцини, а замість цього пішла в суд.

Славутський міськрайонний суд зобов’язав дитячий садок не перешкоджати дитині в здобутті дошкільної освіти. Однак Апеляційний суд Хмельницької області скасував це рішення, пославшись на те, що право на отримання дошкільної освіти нерозривно пов’язане з обов’язком проходити профілактичні щеплення, які гарантують безпеку як самої дитини, так і оточуючих її осіб. Тобто дитина позивачки не була позбавлена права на освіту, але реалізація цього права вимагала певних дій.

Верховний Суд підтримав думку апеляційної інстанції, вказавши, що в цьому випадку позивач протиставляє індивідуальне право відмовитися від щеплення спільному інтересу суспільства й інших батьків і їхніх дітей.

«Вимога обов’язкової вакцинації населення проти особливо небезпечних хвороб, виходячи з необхідності охорони громадського здоров’я, а також здоров’я зацікавлених осіб, є виправданим. У даному випадку превалює принцип важливості громадських інтересів над особистими», – йдеться в рішенні суду.

«Через обставини цієї справи право малолітнього сина позивача на освіту в дошкільному навчальному закладі було тимчасово обмежено у зв’язку з тим, що сама позивачка, не довіряючи якості вакцини (належним чином не мотивувавши свою недовіру або неможливість застосувати вакцину, якій вона довіряє), не дотримала календаря обов’язкових щеплень і відмовилася від чергового щеплення», – вирішив Верховний Суд.

Постанова суду касаційної інстанції набуває чинності з моменту її прийняття, є остаточною і оскарженню не підлягає.

https://zik.ua/news/2019/05/30/verh..._vaktsynatsiyu_dlya_ditey_yaki_ydut_v_1583257

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
В Запорожской области смертельно опасное заболевание подхватили привитые дети

В школе Запорожской области привитые дети заболели корью

Пятеро детей заболели корью в одной из школ села Великая Белозерка. Примечательно, что четверо из них — привитые от опасного заболевания. Об этом сообщает Запорожский областной лабораторный центр Минздрава Украины.

Всего за прошлую неделю в области корью заболело 38 людей. Как писала «Индустриалка», не так давно в мелитопольской общеобразовательной школе № 15 дети подхватили корь.

По словам эпидемиологов, вакцинация не защищает от кори на 100%. Но заболевание в этом случае переносится в легкой форме. Прививка помогает избежать таких осложнений как пневмония, энцефалит и тд. Именно от этого люди умирают, а не от самой кори.

Кстати, бесплатно сделать прививку от кори могут далеко не все, а только дети и некоторые категории взрослых. Это медики, представители силовых структур, все преподаватели, учителя и воспитатели, а также студенты. Всем остальным придется выложить за прививку около 800 грн.

https://www.ukr.net/#homeDetails/zaporozhje/71819138/

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я помню, где-то проскакивала статистика про чуть ли не 40% поддельных справок в отдельновзятой то ли школе то ли детсаду.

Linkoln

Заблокирован
Місто
Львов
Телефон
Meizu m5 note + Lg frog
Верховний Суд вважає обов’язковою вакцинацію для дітей, які йдуть в дитсадок

Мешканка Славути програла розгляд у Верховному Суді з дитячим садочком, який відмовив у відвідуванні її нещепленій дитині.
Европейский суд по правах человека - 100% выигрыш и еще компенсация морального ущерба от государства . Потому что это нарушение многих конвенций о правах человека ( Буду дома найду если не забуду) так как любый манипуляции медицинского характера только с разрешения , а право на образование и равноправность всех перед законом прописано в Конституции Украины и по поводу второго сорта на тему вакцинации там нету. Надо посоветовать.
Ну и нам до США далеко у нас НЕ прецедентное право, то есть судиться может каждый по этому же вопросу и есть вероятность получить другой ответ. И даже второй раз другой истец может подать похожий\аналогичный иск в Верховный суд и суд будет обязан его рассматривать заново.

Добавлено через 3 минуты
Я помню, где-то проскакивала статистика про чуть ли не 40% поддельных справок в отдельновзятой то ли школе то ли детсаду.
интересно как они проверят поддельность ? проведут анализ на антитела :D так этот анализ не малых денег стоит и уже тянет на кандидатскую или на докторскую по теме " у какого процента детей выработается иммунитет от прививок " и это была бы очень полезная работа , в отличии от пачек бесполезной фигни которую клепают только для звания и надбавок к зарплатам\пенсиям за ученую степень. Но такого обследования никто НЕ проведет ибо 1) это поставит по серьезный вопрос систему вакцинации 2) это довольно дорогостоящее обследование учитывая количество вакцин ...

Останнє редагування:

Linkoln

Заблокирован
Місто
Львов
Телефон
Meizu m5 note + Lg frog
По описанию - между введением лекарства и смертью прошло 3,5 часа. На что похоже - на сильную аллергическую реакцию - анафилактический шок - эта реакция может быть на любое лекарство (тот же новокаин, антибиотик, любой чужеродный белок... никто не застрахован от этого, на антибиотик делают пробы). Может развиться в первые 30 минут после введения. Если такая ситуация происходит, то эта ситуация требует неотложного лечения, спасти можно, если не теряя время, проводить необходимое лечение.
именно по этому после вакцинация проводиться в мед учреждении и после прививки человек должен наблюдаться \ находиться в мед учреждении .
Я не противник вакцин вообще , я противник поголовной вакцинации всех подряд тем более маленьких детей. Вакцинация по моему мнению нужна тогда когда есть риск . Едешь в Африку - делай вакцинацию от малярии , идешь в тюрьму где будет плохое питание и холодно + много с активной фазой туберкулеза - делай БЦЖ или чего там, если там групы риска ЛГБТ \ работницы секс индустрии, доктор ( хирург, стоматолог и т.д. который проводит хирургические манипуляции ) делай от гепатита Б и так далее, Даже больше скажу если активный реальный охотник или работник цеха убоя или фермер какой который выводит диких полудиких животных типа нутрий лучше пройди болезненную вакцинацию от бешенства с кучей сильных побочек. Но если ребенок в тепличных условиях не в бомжатнике притоне живет , то где у него шанс схватить туберкулез ? или гепатит Б ? Туберкулезом инфицировано большинство населения ( между делом БЦЖ именно живая вакцина и по сути вас инфицируют туберкулезом на всю жизнь это
БЦЖ бомба замедленного действия ) , развитие болезни придет только при сильном ослаблении иммунитета ... мало что бы на вас кашлянул\плюнул туберкулезник ( или вам сделали БЦЖ :) ) , надо что бы вы перед эти неделю не кушали (питались макаронами) и жили в холодном сыром подвале . С этой точки зрения прививка маленького ребенка от сезонного гриппа более предпочтительна чем прививка от туберкулеза столбняка или гепатита Б.
То есть я ставлю под сомнение календарь прививок и их массовость. Столбняк - это ГЛУБОКАЯ рана ( чаще колотая) в которую не может проникнуть кислород, и основным источником инфекции является кал = экскременты животных , где такую рану можно отхватить ребенку 2 года глубокую и с попаданием кала животных ? Так как у нас носятся с детьми ... в Индии где-то где корова божественно существо и люди обмазываются ее фекалиями или на востоке где за детьми так не смотрят, возможно надо от столбняка в возрасте 1 год. К примеру я делал от столбняка прививку пару раз когда наступал на гвоздь в коровнике .

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
Згадую своє совкове/постсовкове минуле...прийшов до школи і кличуть в медпункт на прививку...ніхто дозволу ні в кого не питався...Ніхто нікого в медзакладі не спостерігав. Сказали треба, значить треба...І ніякої корі з краснухою в школах тоді не було. Тепер же всі стали дуже розумні і начитані...тому і епідемії хвороб, яких теоретично давно вже могло не бути.

Linkoln

Заблокирован
Місто
Львов
Телефон
Meizu m5 note + Lg frog
Згадую своє совкове/постсовкове минуле...прийшов до школи і кличуть в медпункт на прививку...ніхто дозволу ні в кого не питався...Ніхто нікого в медзакладі не спостерігав. Сказали треба, значить треба...І ніякої корі з краснухою в школах тоді не було. Тепер же всі стали дуже розумні і начитані...тому і епідемії хвороб, яких теоретично давно вже могло не бути.

у мене теж було таке минуле , але ми йдемо у свiтле майбутнє. Згадаємо 1986 рік ЧОрнобильску катастрофу і цікавий дсотовірний указ про розподілення зараженого мяса рівномірно по всій території України , цей указ реальний , він оприлюднювався\публікувався вже при незалежній УРСР. погугліть має бути таке. ЦЕ показує відношення СРСР до людини .
http://www.vokrugsveta.ru/telegraph/history/303/ - не про мясо , але близько

Зверху