Про вакцинацію

Коронавірусна хвороба (COVID-19)

  • Не хворів

    Голосів: 84 25.0%
  • Перехворів декілька разів

    Голосів: 17 5.1%
  • Перехворів в тяжкому стані

    Голосів: 8 2.4%
  • Перехворів в легкому стані

    Голосів: 81 24.1%
  • Перехворів в середньому стані

    Голосів: 57 17.0%
  • Вакцинувався; без побічних

    Голосів: 178 53.0%
  • Вакцинувався; з побічними

    Голосів: 48 14.3%
  • Вакцинуватися не збираюсь

    Голосів: 37 11.0%
  • Є летальні випадки серед родичів чи знайомих

    Голосів: 64 19.0%
  • Не вакцинувався, але планую

    Голосів: 8 2.4%

  • Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    336

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
2.jpg

Посоны, хочу пожаловаться :confused: Крч в моём коллективе есть антивакс. Рсп лет тридцатипяти. Двое детей. Финположение - "не_аллё". На моё сообщение в чате о бесплатной и безочередной вакцинации в ста метрах от места работы - отреагировала вот так:
-Ты антивакс или к нормальным относишься?
-Ну на данный момент я против. Я читала что вы писали в чате, но я не буду...
-Но почему? Мы с твоей непосредственной начальницей-хозяйкой уже вакцинировались, никаких проблем-побочек нет, всё отлично, всё официально, паспорт вакцинации дают, в чём проблема?
-Та я уже переболела.
-?????
-Ну моя врач мне сказала что мне не нужно вакцинироваться потому что я уже болела этим.
-Когда????? Ты ж второй год стоишь за прилавком у нас без отпуска и больничного!
-Девять лет назад.
-Ладно, пробей бутылку бейлиза, я пошёл отмечать днюху сына. 🤦‍♂️
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

У Києві всі місця по запису в центрі вакцинації від COVID-19 у Міжнародному виставковому центрі на 24-27 червня вже зайняті. Залишилася тільки "жива черга".

Про це йдеться в повідомленні сервісу helsi.me в Telegram.

"Всі місця на вакцинацію 24-27 червня в Києві зайнято. Завтра вранці ми будемо інформувати про стан живої черги - щоб ви розуміли, як вона просувається і могли планувати свій час, якщо раптом не встигли забронювати місце онлайн", - йдеться в повідомленні.

Також підкреслюється, що на завтра в Києві очікується до +36, тому довге очікування в живій черзі небезпечне для здоров'я. А якщо є запис на певний час через helsi.me, то слід прибути вчасно, щоб вакцинація була за графіком.

Нагадаємо, центр вакцинації у столичному МВЦ відкрили 29 травня. Щеплення роблять вакциною CoronaVac.
 

Roman_UA

linux user
Реєстрація
24.06.09
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung / OnePlus
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Словаччина подарує чи продасть іншим країнам 160 тисяч доз російської вакцини "Спутнік V", яка була куплена зі скандалом навесні.

Відповідне рішення 23 червня ухвалив словацький уряд, пише The Slovak Spectator.

Словаччина отримала 200 тисяч доз "Спутніка" на початку березня, але знадобилося ще цілих три місяці для того, щоб запустити процедуру реєстрації на вакцинацію. З 7 червня бажання отримати щеплення "Спутніком" виявили трохи більше 14 тисяч жителів Словаччини, з них 8 тисячам вже вкололи російську вакцину.

Враховуючи невеликий попит та наближення кінцевого терміну придатності вакцини, уряд вирішив передати невикористані дози іншим країнам.

"З урахуванням триваючої серйозної епідеміологічної ситуації та необхідності взаємної співпраці з країнами для сповільнення поширення Covid-19, ми пропонуємо передати певну кількість доз Sputnik V країнам Західних Балкан як матеріальну допомогу", - йдеться в урядовому рішенні. Частину вакцини Словаччина готова продати зацікавленим країнам, але поки що інтерес виявила тільки Аргентина.

Міністр закордонних справ Словаччини Іван Корчок заявив, що уряд хотів би продати вакцини, але за відсутності покупців їх краще подарувати, ніж просто викинути після закінчення строку придатності.
 
Реєстрація
29.03.18
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
До речі, на helsi.me тільки в Києві можна записатися, чи в решті міст теж працює такий запис? Зокрема, у Львові цікавить.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

Міністерство охорони здоров'я заявило, що найближчим часом в Україні можуть дозволити вакцинація від коронавірусної хвороби неповнолітніх.

Про це сказав головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, пише "Суспільне".

"Вакцина, яка зараз є в Україні, рекомендована для громадян віком від 18 років, однак на кінець місяця вже заплановане засідання Національно-технічної групи експертів з питань імунізації, яка буде розглядати питання зміщення цих вікових норм до більш ранніх, оскільки вже ми отримали дані, що молоді люди переносять доволі непогано цю вакцину. Найближчим часом це може бути рекомендовано", - сказав він.

Національна технічна група експертів з питань імунопрофілактики є постійним незалежним дорадчим органом, що надає на запит Міністерства охорони здоров’я України рекомендації з питань формування та реалізації політики у сфері імунопрофілактики на підставі наукових досліджень, сучасних підходів і доказової медицини.
 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
knedlyk, спробуйте в Дія записатись. Там з останнім оновленням з'явилась можливість записатись в пункт масової вакцинації.
 

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Реєстрація
07.05.11
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
Реєстрація
29.03.18
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
knedlyk, спробуйте в Дія записатись. Там з останнім оновленням з'явилась можливість записатись в пункт масової вакцинації.
Я там вже 2 місяці... Річ в тім, що запис в helsi.me дозволяє здійснити запис саме в черзі, щоби не вистоювати довго.
 
  • Like
Реакції: idea

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
knedlyk, наразі для Львова можна побачити пункти і доступні дати/час лише якщо натиснути банер "60+ років"

helsi-me-covid19.jpg

Чи дасть воно далі записатися без перевірки віку - не відомо.

А щодо Дії, я так само був записаний давно в черзі, і від вчора появився нотіфікейшен щодо пропозиції вколотися у пункті масової вакцинації у Львові.
 

Паук

Пивовар
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Начало мая. Разговаривая с мамой прошу ее "набери семейника спроси как ширнуться на вакцинацию попасть, ты ж с ней общаешся" Набрала, та в ответ бэ-мэ-ква-кря мы 60+ сейчас вакцинируем, моложе нет. Тут же говорю матери "спроси за отказные дозы" - та чтото отморозилась. Полный ноль в этом. Мать тогда никакого интереса к вакцинации не проявила.
Средина мая, увидел бумажные обьявления "кто хочет - наберите своего семейника или в регистратуру" и номера телефонов. Ага, семейника уже набирали, ноль на массу, нафик.
Звоню в регистратуру узнать что и как. Мне там сходу - вы лучше наберите медсестру семейника, они ситуацию намного лучше знают (wtf?????), дали мне ее моб. Звоню. Говорит, без проблем, до мая, кто хотел добровольно - кололи в порядке очереди, "отказных доз" было много и привили всех желающих, кто записывался. Сейчас у нас приоретет по второй дозе астразенекой, но кто хочет первую - будет ковишилд. Хотите - сбросьте мне на вайбер свое фио и дату рождения, я запишу. Сбросил.
2 недели назад, в будни жене звонок "если хотите - в вс с часу до пяти по такому адресу". Судя по количеству желающих тогда - можно было прийти без приглашения. Внутри люди есть, все столики заняты, но снаружи очереди почти нет, всех довольно быстро обслуживают.
Мама "а меня почему не записали?" - так ты ж никакого желания не высказывала, ни когда семейнику звонила, ни потом.
Еще в начале этой недели увидел обьявление, "где и когда" у нас будет центр вакцинации. Сказал маме, та чтото мимо ушей пропустила. Вчера (пятница) опять ей напомнил, уже под вечер - та сорвалась и пошла. Звонит мне "а где оно должно быть?" третий этаж тц, больше ничего я не знаю. Администратор ТЦ "ні бе ні ме" и не знает, что где и как. На этаже возле главных лифтов/эскалаторов небольшая вывеска "центр вакцинации" и номера телефонов, ни стрелок, ни указателей. Обошла весь этаж, нашла в самом уголке. Людей нет, быстренько ее запустили в работу и отпустили.
 
Реєстрація
26.10.07
Місто
Варшава
Телефон
Samsung Galaxy S20
Вот что происходит, когда проебал все сроки подписания контрактов на нормальные вакцины и вынужден покупать у Китайцев...
 

Goggle

Местный
Реєстрація
20.05.10
Місто
Zaporizhzhia
Вот что происходит, когда проебал все сроки подписания контрактов на нормальные вакцины и вынужден покупать у Китайцев...
Назревает нравственная дилемма. На одной чаше весов - здоровье нации, на другой - жизнь уйгуров. Ничё-ничё, придет время, истребим "китайский вирус"(с) их собственным оружием (китайскими вакцинами), а потом, когда Штаты проведут сеанс разоблачения и докажут в ООН, что вирус искусственный и Китай злонамеренно запустил его в мир, потребуем репараций компенсаций моральных и материальных, а заартачатся - отожмем еще какуюнить моторсич.

Нуланд вон уже заявляет, что Украина - жертва Китая. Мы опять со своей политической объектностью незрелостью в центре скандала.
 
Реєстрація
06.04.09
Місто
Київ
Телефон
Samsung Galaxy S22Ultra

В Україні за добу зробили рекордну кількість щеплень проти коронавірусу.

Про це повідомила пресслужба МОЗу.

Так, 25 червня щеплено 97 130 українців: першу дозу отримали 36 540 людей, повністю імунізовані - 60 590 людей.

Протягом доби працювали 623 мобільні бригади, 1 229 пунктів щеплення і 20 центрів вакцинації.

“Від початку вакцинальної кампанії щеплено 1 871 511 людей, з них отримали 1 дозу – 1 871 509 людей, повністю імунізовані та отримали 2 дози – 550 966 осіб (із них двоє осіб отримали одну дозу закордоном). Загалом проведено 2 422 475 щеплень”, – йдеться у повідомленні.
 
Реєстрація
29.03.18
Місто
🟦🟨
Телефон
Піксель
Чудова стаття від ВООЗ "Як спілкуватися щодо вакцин" - для людей та організацій.


Conversations go a long way in sustaining vaccine confidence

One of the best ways to address people’s concerns about getting vaccinated is to refer them to someone they trust. Remember that these concerns can be emotional for people and touch on issues outside of science, such as their personal experiences and their perceptions of poor or unfair treatment in the past. Don’t overwhelm people with facts and information. Instead, acknowledge their perspectives or experiences and speak to their motivations, not what you think they need to hear.

Vaccination will help keep you, your family and your community safe from COVID-19, and will bring us all closer to doing the things we love with the people we care about.

By having thoughtful and kind conversations with people about vaccines and vaccination, you’re making a significant contribution to public health – thank you.

 
Реєстрація
16.10.13
Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Вот что происходит, когда проебал все сроки подписания контрактов на нормальные вакцины и вынужден покупать у Китайцев..
Коли це коронавак не нормальною вакциною стала? Нам наші сусіди і партнери багато передали обіцяних вакцини? Наприклад поляки залишки астразенек нам обіцяли, до цього часу чекаємо. Німці, французи скільки передали. ЄС 100 млн Японцям відправив, а ми по сovax програми невеликі партії отримуємо.
 
Зверху