Про вічний електрочайник

• Автор теми com
  • Дата створення

com

Заблокирован
Місто
Львів
Пропонується для зменшення навантаження на контакти вмикати і вимикати чайник штепсельною вилкою по можливості. Або можна приліпити біля розетки автомат на 16 ампер для чайника.
Вже випускаються автомати на 16А, які "можна приліпити біля розетки", що реагують на закіпання води та самі вимикаються?
Є термореле типу регулятори електричної теплої підлоги з зовнішнім датчиком температури. Можна підібрати таке з точним регулюванням температури - 95 градусів. Але коштує грошей, користуватись незручно, також має обмежений ресурс. І треба на 16 ампер чи більше. Бо всередині китайських стоять компоненти на 10 ампер, які плавляться від великого струму.
Post automatically merged:

Пропонується для зменшення навантаження на контакти вмикати і вимикати чайник штепсельною вилкою по можливості. Або можна приліпити біля розетки автомат на 16 ампер для чайника.
Вже випускаються автомати на 16А, які "можна приліпити біля розетки", що реагують на закіпання води та самі вимикаються?
Так, називається людина.

Також дуже рекомендується термос. Закип'ятити літр чи два води і залити в термоси. Також зменшується навантаження на контакти.
краще термопот, раз закипятив і півдня можна попивати чай/каву
Чайник+термос = термопот.

com

Заблокирован
Місто
Львів
Бля, загуглив російський лайвгак. Тепер в Україні зроблять експертизу на чайники, принесені на ремонт по гарантії.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Чому згоріли контакти? Тому що я кип'ятив чашку води 10 разів на день або більше. Експериментально перевірив ресурс контактів реле типу Strix. Хто користується чайником раз на день чи на місяць - можете не читати і не відповідати в цій темі. Купіть новий чайник
В мене десь 5-10 разів на день. Тому і дивуюсь, що в мене, чи в батьків привід купувати новий чайник був тільки щось на кшталт переїзда чи ремонта на кухні з новим дизайном раз на півжиття, чи треба на дачу завезти, чи там будівельникам віддати, тим більше що він вже й так пошарпаний. Хіба не єдина побутова техніка, яку завжди з моменту появи в 90их змінював працюючу на працюючу. Ну може ще тостер, але він набагато менше використовується. Точно все норм з напругою в місці експлуатації? Тефаль не від циган на базарі?

com

Заблокирован
Місто
Львів
Тефаль з Епіцентру, тобто з Китаю. 800 чи 900 гривень коштував 5-6 чи 7? років назад.

Тепер зрозумів, чому постійно змінюється модельний ряд. Щоб російський лайвгак не застосовували також.

Плюс, якщо мало води (чашка), то може перегріватись низ чайника і реле, ресурс трохи падає. Особливо, якщо воду одразу в чашку налити всю.

Останнє редагування:

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e

com

Заблокирован
Місто
Львів
Я ж головного не сказав. Можливо чайник вмикали без води періодично. Це його й добило остаточно. Важіль включення перестав фіксуватись. Я мочалку підкладав під нього, під важіль, тобто зверху.

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Якщо казати про контакти - можно перевернути чайник (увага! Чайник повинен бути порожним! :)) та й подивитись на контактні площадки.
Якщо там Strix або Otter - можно дальше не перейматись, все буде добре. Це сертифіковані прилади та й нічого там ломатись вони не будуть. Та й будуть безпечними.
Чайник набридне скоріше, ніж там щось зломається.
А ось розетку смикати буде як раз небезпечно та й недовговічно.

Вкладення

• 1734613198930.png
    1734613198930.png
    119 КБ · Перегляди: 34
  • 1734613225835.png
    1734613225835.png
    761.4 КБ · Перегляди: 34
Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
А ось розетку смикати буде як раз небезпечно та й недовговічно.
Я вилку з розетки смикаю вже кiлька рокiв , все нормально , i це при тому що струм постiйний

Я вилку з розетки смикаю вже кiлька рокiв , все нормально , i це при тому що струм постiйний
Припаяв у розетку діодний міст? A без нього у розетці струм змінний.
Нi , це розетка прямий вихiд з сонячних панелей на бойлер i чайник

Останнє редагування:
Місто
Каменское
Телефон
Motorola StarTac 130
Якщо постійний струм, там мабуть вимикач у чайника тягне дугу за собою...

Місто
Albuquerque
Телефон
S23
Я ж головного не сказав
А бензин не кипятили в нем?
Ні, тільки оцет для зняття накипу. А що, бензин також допомагає?
А ти не той чудак з ФУПу, що оцет п'є?

Зверху