Підвищення рівня безпеки Android

Вы скачиваете приложения не из Google Play?

• Да

• Нет

Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.
Місто
Львів
можливо я перегнув з формулюванням)
Це не "перегнув", це просто використав маніпулятивний прийом з нічим не аргументованим перебільшенням.
Ти з хитровизроблених,
І це з тієї-ж категорії сумнівних прийомів переводу власної недолугісті на недоліки опонента.
Тут 90% форумців "хитровироблені", що ж у тому поганого?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
S25FE
Я так розумію, якийсь десятикласник навів паніку, бо його ресурс з пальоним софтом може втратити користувачів.
Пальоний софт — стратегічна історія: комусь треба, комусь ні, але мати цю можливість — хороша, правильна ідея.
Змінюється тільки те, що тепер, щоб поставити APK, треба буде більше натискати, ніж одну галочку, правильно я зрозумів, чи ще щось?

Чому це проблема для шарящих юзерів? Я бачу, що це проблема для власників ресурсів агрегаторів цього софта, бо дебіли, які ставлять щось ліве, не розуміючи, що вони роблять, не зможуть розібратися з довшою інструкцією про те, як встановити APK?

Місто
Львів
Назва теми некоректна, я думав, що тут буде про зміну налаштувань системи користувачем для зменшення можливих ризиків безпеки.

В мене немає, мабуть тільки планують і лише в найновіших версіях андроіду.
Не в версіях Android, а в сервісах Google Play, які оновлюються незалежно від системи. Але зараз цієї функції дійсно немає, бо ще не вересень 2026 року.

Сервіси Google Play взагалі часто додають небажаний функціонах до системи (раніше, наприклад, встановили без дозволу два застосунки), тому краще їх замінити на microG. Але не буде працювати деякий функціонал, наприклад, оплата з NFC чи активація Дія.Підпису.

студент

Moderator
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
1+15, i13PM, G86P
Поясните, як це понимать
З вересня 2026 ДПСУ буде експропріювати всі смартфони під управлінням OS Android в державну власність. Спільні заходи ДПСУ та GOOGLE в рамках глобалізації.
Компенсація у вигляді субсидії на опалення сезону 2026-2027

onakis

©️
Місто
Дружковка
Приймак, это образный таймер, до того момента как "корпорация добра" обновит во всех смартфонах свои сервисы, и народ не сможет так просто устанавливать АПК из интернета на свой смартфон. Другими словами, хотят с андроид сделать чтобы как в эпл было.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
S25FE
Желтый заголовок для дебилов
и народ не сможет так просто устанавливать АПК из интернета на свой смартфон
Сможет точно так же как и сейчас, просто на несколько шагов больше надо будет сделать, чем просто поставить галочку "Allow apps from unverified sources"

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
S25FE
Жах. Неможливо буде встановлювати нічого, ваш телефон перестане бути вашим!!11Один!

Місто
Ружин, Житомирська обл.
З вересня 2026 ДПСУ буде експропріювати всі смартфони під управлінням OS Android в державну власність. Спільні заходи ДПСУ та GOOGLE в рамках глобалізації.
Компенсація у вигляді субсидії на опалення сезону 2026-2027
То що, будемо затарюватися європейськими смартфонами Jolla Phone? Ну треба негайно вжити заходів, щоб вони офіційно продавалися в Україні.

Місто
Львів
тому краще їх замінити на microG.
Доєднаюсь до до запитання Maxxx. Чим краще microG і чим загрожує функціонал Google людині, яка і так має біометрію, РНОКПП, рахунки в банках, ДІЯ, обліковується в десятку реєстрів та обліковки в соцмережах та месенджерах?
Але не буде працювати деякий функціонал, наприклад, оплата з NFC чи активація Дія.Підпису.
Де логіка, заплатити певну суму за функціонал і поломати його?

P.S. Дивна девіантна поведінка в молоді, раніше під панків косили, косухи носили, в спортзалі пропадали... А тепер microG ставлять, як протест системи. ))

Місто
Львів
На декількох ставив (для ютуб вансенду/ревансенду). І нфс і дія.підпис працюють.
І у мене таке є на телефоні для Revansed, але не з метою боротьби з світовим глобалізмом та корпораціями, а для комфортного перегляду. )

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
от цікаво, є інші магазини застосунків, плюс в ЕС є офіційний дозвіл на іх роботу, як в такому випадку це буде працювати!?
Або на ворожому ринку. Там застосунки забанених банків ставлять із файлу, або з їх основного стороннього магазину.

В принципі, ті всі згадані вище маніпуляції все одно зручніше, ніж щоразу шукати і качати «учьот надоєв», поки його не знесли, як в них на iOS.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F8 Pro, POCO F5
Если я правильно понимаю, то в зоне риска приложения, которые не получалось распространять в Google Play. Сюда входять и блокировщики рекламы. Интересно это защиту интегрируют в текущую безопасность "Play Защита" или нет...

Місто
Львів
Доєднаюсь до до запитання Maxxx. Чим краще microG і чим загрожує функціонал Google людині, яка і так має біометрію, РНОКПП, рахунки в банках, ДІЯ, обліковується в десятку реєстрів та обліковки в соцмережах та месенджерах?
Справа не тільки в збиранні особистих даних. Дія не є системним застосунком, який змінює поведінку системи, встановлює інші застосунки невідомого призначення. microG цього на даний момент не робить, на відміну від офіційних сервісів Google.

Де логіка, заплатити певну суму за функціонал і поломати його?

P.S. Дивна девіантна поведінка в молоді, раніше під панків косили, косухи носили, в спортзалі пропадали... А тепер microG ставлять, як протест системи. ))
Іноді треба йти на компроміси. Мені оплата смартфоном не дуже додає зручності (навіть якщо розраховуватися карткою, то зручніше саме її дістати з кишені та прикласти до терміналу, ніж дістати телефон і потім ще його розблокувати і обрати картку), те саме і для підпису (ручкою на папері швидше буде поставити). В обох випадках ще треба пам'ятати, чи є поруч відкрита точка доступу Wi-Fi, бо доплачувати за мобільний Інтернет не хочу. А от коли заважають встановлювати потрібні мені застосунки, яких у Google Play немає — це сильніше дратує.
І ще інтеграція з акаунтом Google, без якого офіційним Google Play користуватися можливо лише для оновлення вже встановлених застосунків. Раніше мав його, зараз видалив, бо вже зовсім дістало. Спочатку для доступу до пошти через SMTP по паролю потрібно активувати двохфакторну автентифікацію, потім перестали надсилати SMS-повідомлення для цієї ж автентифікації, і після перевищення кількості спроб заблокували обліковий запис на день чи два, хоча писали, що на декілька годин.
Ще хотів перевірити працездатність Дія.Підпису на смартфоні перед тим, як прошивати на LineageOS. Android 11 з офіційною прошивкою. Встановив Дію через Aurora Store, щоб без акаунта Google. Дія відкрилася і одразу закрилася (такий же ефект був на телефоні, яким доводилося користуватися декілька місяців без будь-яких сервісів Google і можливості їх встановити).

На декількох ставив (для ютуб вансенду/ревансенду). І нфс і дія.підпис працюють.
Це окремий microG, який працює тільки для Vanced/ReVanced/Morphe. Якщо запустити налаштування, там буде написано про це. Я ж кажу про системний microG, який ставиться під іменем пакету офіційних сервісів Google, і підмінює їхній підпис.

Don_Andrey

Офицер
Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
бо доплачувати за мобільний Інтернет не хочу
Как правило включен в тарифный план и доплачивать не нужно
то зручніше саме її дістати з кишені та прикласти до терміналу, ніж дістати телефон і потім ще його розблокувати і обрати картку), те саме і для підпису (ручкою на папері швидше буде поставити).
То пока школьники или другие негодяи ту карту с вашего кармана не поцупили и не обналичили по мелочи в магазинах или через интернет. Физические карты должны быть дома в сухом защищенном и прохладном месте, а не в кармане

Місто
Львів
Как правило включен в тарифный план и доплачивать не нужно
Одна SIM-карта — ТриМоб із непідключеним планом «Інтернет М», щоб були дешеві дзвінки (якими я рідко коли користуюся). Інтернет 0,20 грн/МБ. Інша — lifecell із планом «Єдиний» на випадок проблем із першою SIM-картою, там 0,50 грн/МБ.

То пока школьники или другие негодяи ту карту с вашего кармана не поцупили и не обналичили по мелочи в магазинах или через интернет. Физические карты должны быть дома в сухом защищенном и прохладном месте, а не в кармане
А можуть і телефон поцупити, який може бути дорожчим, ніж сума на картці. Ще одним компромісом, який доводиться робити, є відмова від захистів типу FRP. Якщо він взагалі крадіїв зараз хвилює, бо можуть продати і на запчастини.

NetworkNinja, і навіщо ці всі маніпуляції? Саомствердження?
Вони проводяться один раз при налаштуванні смартфона, але потім мені зручніше ним користуватися.

Зверху