Підприємці-спрощенці (за спрощеною системою оподаткування)

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
ФОП-єдиноподатківці (спрощена система оподаткування)

tax.gov.ua сайт ДПС || ✎ ЗІР Загальнодоступний інформаційно-довідковий ресурс
0 (800) 501-007 по Україні, ✆ +380 (44) 454-1613 із-за кордону || ✉ [email protected]
Електронні кабінети cabinet.tax.gov.ua платника податків, portal.pfu.gov.ua портал е-послуг ПФУ (перевірка сплати ЄСВ)
— — —
☝️ Податковий календар: taxer.ua, СОТА

Причина: виправлена е-адреса
Останнє редагування модератором:

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Я про ОС писав, так, в мене на стоковому браузері на Андроіді також простиня, але браузер каже: "taxer.ua says - The File API are not fully suported in this browser". Ну що ж я можу зробити, якщо розробник так написав софт.

Tabarik

Без ГМО
Місто
Київ
Телефон
Xiaomi Note 12 pro 5G

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Tabarik, ти знущаєшся?
Ну звичайно ж є! В ДПІ є, в законах є, ну і в Мережі також є!

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Блефов, доречі, яке питання, така і відповідь. Вам з Tabarikом, простіше тут написати купу слів, а ніж скористатись пошуковими ресурсами.
П.С. Я б виклав, але маю іншу групу + працівників, тому цифри будуть різні.

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
3 гр. на едином без работников
Размер ставки ЕСВ единого социального взноса в 2016 году помесячно:
• январь 2016 – апрель 2016 – по 303,16 грн. в месяц
• май 2016 – ноябрь 2016 - по 319 грн в месяц
• декабрь 2016 – 341 грн
Размер ставки ЕСВ единого социального взноса в 2016 год поквартально:
за 4-й квартал 2015 – 1434,51 гривен.
За 1-й квартал 2016 – 909,48 гривен;
за 2-й квартал 2016 – 941,16 гривен;
за 3-й квартал 2016 – 957 гривен;
за 4-й квартал 2016 – 979 гривен.
Сроки уплаты ЕСВ единого социального взноса в 2016 году
За 4 квартал 2015 года – до 19 января 2016 включительно
За 1-й квартал – до 21 апреля;
за 2-й квартал до – 20 июля;
за 3-й квартал до – 20 октября;
за 4-й квартал до – 19 января 2017.

Tabarik

Без ГМО
Місто
Київ
Телефон
Xiaomi Note 12 pro 5G
Я не нашел, по этому спросил. Искал 2 гр.без работников. Tsa, если напрягает - можно игнорировать, без обид.

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Сьогодні останній день, коли фізичні особи - підприємці на спрощеній системі оподаткування повинні:
1. Здати річний звіт за 2015 рік .
2. Здати податкову декларацію за IV квартал 2015 року .

Добавлено через 2 минуты
!!! ТАКОЖ З ЛЮТОГО 2016 ЗМІНЕНІ РЕКВІЗИТИ ДЛЯ СПЛАТИ ПОДАТКІВ !!!

Добавлено через 4 минуты
ЗМІНИ В ПОДАТКОВОМУ ЗАКОНОДАВСТВІ

Добавлено через 18 минут
Минулого тижня у зв`язку з зміною діяльності вирішив змінити КВЕДи, приїхав до реєстратора - ппц, електронну чергу зламали, стоять тьотки з списками, аж на 100+ людей. Плюнув, та приїхав за 30 хв. до кінця прийому - жодної людини. За 5 хв. все зробив. Згідно ЗУ про реєстрацію ... зміна кведів - БЕЗКОШТОВНА, а от 140 грн. (або 410 грн. з юросіб) стягується лише при зміні інших даних в ЄДР.
Також був вражений впровадженням змін в податковій, віддавав на реєстрацію книгу. Прийшов, зареєструвався в електронній черзі, за 10 хв. прийом - і от халепа, бланки з лютого нові, але мені люб'язно надають там же новий бланк (не відправляють в ларьок поруч), заповнюю і вільний. От блін, відчув себе білою людиною.

Останнє редагування:

chernyuk

Олимпиадник
Місто
Киев
Лет 10 назад работал как ФОП. С юридической стороны меня консультировал компаньйон.
Сейчас есть смысл восстановиться. Желаю работать в сфере образовательных услуг (КВЭД точно не укажу), без сотрудников. Не более 100 тыс. грн. дохода в год. Как узнать, к какой группе могу быть отнесён, и как вычислить сумму налогов в течении года?

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
chernyuk,
в сфере образовательных услуг - 3 гр.
как вычислить сумму налогов в течении года - 5% від прибутку + ЄСВ (3787 грн. на весь 2016 рік)
По вибору КВЕДа, напевне група 85 Освіта підійде.
Стосовно КВЕДів, я в січні-лютому міняв, процедура ця безкоштовна, та обрати можна більше одного КВЕДа. В мене 23 різні в групах ІТ, будівництво, торгівля.

Місто
Київ, Україна
Телефон
Pixel 7 Pro, Nothing 2
В мене 23 різні в групах ІТ, будівництво, торгівля.
А смысл для 3-ей группы? КВЕД - это просто формальность, можно работать по любому, не наказуемо.
Для 1 и 2 группы да, важно соблюдать КВЕД.

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
КВЕД - это просто формальность, можно работать по любому, не наказуемо.
Не знаю, у меня есть юрики, которым важно, чтобы у меня был указан именно тот КВЕД, который соответствует оказанной услуге. Так что лучше пусть будут лишние коды.

• Like
Реакції: Tsa

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Блефов, помиляєшся - якщо був отриманий прибуток по виду якого немає в кведі то його потрібно оподаткувати вже за загальною системою, а не за спрощеною.

Місто
Київ, Україна
Телефон
Pixel 7 Pro, Nothing 2
Не знаю, у меня есть юрики, которым важно, чтобы у меня был указан именно тот КВЕД, который соответствует оказанной услуге.
Это неактульано уже несколько лет. Их ленивые бухгалтеры не хотят изучать действующее налоговое законодательство.

Добавлено через 43 секунды
помиляєшся - якщо був отриманий прибуток по виду якого немає в кведі то його потрібно оподаткувати вже за загальною системою, а не за спрощеною.
Еще раз, это не относится к 3-ей группе.
Для 3-ей группы по общей ставке облагаются только 3 вида доходов - превышение 5 млн, неденежные операции, запрещенные для упрощенной системы (с последующим переводом на общую).
Читайте действующий налоговый кодекс, перед тем как делать громкие заявления,
а не слушайте бабушек-бухгалтеров с информацией актуальности времен царя Гороха.

Добавлено через 10 минут
293.4. Ставка единого налога устанавливается для плательщиков единого налога первой - третьей и пятой группами в размере 15 процентов:

- к сумме превышения объема дохода, определенного в подпунктах 1, 2,3 и 5 пункта 291.4 статьи 291 настоящего Кодекса;
- к доходу, полученному от осуществления деятельности, не указанной в свидетельстве плательщика единого налога, включенного в первой или второй группы;
- к доходу, полученному при применении другого способа расчетов, чем указанный в этой главе;
- к доходу, полученному от осуществления видов деятельности, которые не дают права применять упрощенную систему налогообложения.

Останнє редагування:
  • Like

Tsa

Відсутній
Місто
КИЇВ
Телефон
S24+
Такі були зміни яки я прогавив. +1 Блефов, лишили лише до 1 та 2 групи, якщо КВЕД не прописан, то плати 15%.

293.4. Ставка єдиного податку встановлюється для платників єдиного податку першої - третьої групи (фізичні особи - підприємці) у розмірі 15 відсотків:

{Абзац перший пункту 293.4 статті 293 із змінами, внесеними згідно із Законами № 5083-VI від 05.07.2012, № 71-VIII від 28.12.2014}

1) до суми перевищення обсягу доходу, визначеного у підпунктах 1, 2 і 3 пункту 291.4 статті 291 цього Кодексу;

{Підпункт 1 пункту 293.4 статті 293 із змінами, внесеними згідно із Законами № 5083-VI від 05.07.2012, № 71-VIII від 28.12.2014}

2) до доходу, отриманого від провадження діяльності, не зазначеної у реєстрі платників єдиного податку, віднесеного до першої або другої групи;

{Підпункт 2 пункту 293.4 статті 293 із змінами, внесеними згідно із Законом № 657-VII від 24.10.2013}

Priser

Все буде Україна!
Місто
Павлоград
Телефон
Samsung S10e, Snapdragon
Это неактульано уже несколько лет. Их ленивые бухгалтеры не хотят изучать действующее налоговое законодательство.
Ты, конечно, прав. Но поскольку, когда открываешь ФОП, можно указать множество КВЕДов, то почему бы это не сделать? Мне проще так, чем рассказывать бухгалтеру с 40-летним стажем, что ей стоит подучить налоговое законодательство. )

И второй момент: когда у юрика будет проверка, то им будет непросто объяснять инспектору, почему они оплатили юридические услуги конторе, единственный КВЕД которых, например, "озеленение приусадебных участков". Поэтому, ИМХО, лучше все же иметь КВЕДы в запасе, чем не иметь.

• Like
Зверху