Буде - рано чи пізно.
Ще раз - Ви ніяких послуг доставки не надаєте, ні поштової та кур’єрської діяльності не ведете, але навіщось тупо дражните податкову чужим КВЕДом. А податкова - це істота тупа і неповоротка, діє керуючись не розумом, а інстинктами і тому обов'язково збудиться... Так як он оcоби що очуняли з анабіозу...
Ви кажете правильні речі, податкова у нас має єдине бажання - вжарити по максимуму. Саме тому я і переживав за спірний квед 53.20. Але, дослідивши це питання детальніше, побачив, що багато людей його використовують давно. Передивився по цьому питанню купу відео, додатково уточнив у податкового консультанта. До того ж, існує офіційне роз'яснення від податкової про спірні кведи, де вони чітко пишуть, що якщо використовувати дозволену частину кведа, то проблем ніяких не буде. А дозволена частина - це кур'єрські послуги. Я можу спокійно виконувати доставку по своєму місту і ніхто мені за це нічого не скаже. А чи виконую я цю доставку, чи ні, то вже таке діло. Може, я через пів року захочу холодильники продавати і робити доставку до дверей. Тобто цей квед не є чужим для мене. Аналогічно, квед 47.91 має теоретично покривати усі розрібні продажі в інтернеті, але більшість людей все одно беруть додаткові кведи і для торгівлі в офлайн магазинах. Це також можна вважити як чужим кведом тоді...
На рахунок послуг, то 73.12 - популярний квед для дропшиперів, хоч я дропом і не займаюсь, але ж дроп - це і є послуги з реклами чужого товару. Тобто послуги я надавати можу. Призначення платежу "За послуги" вже тільки цим кведом і покривається.
А так, як я зрозумів, читаючи доволі довгий час інформацію по всьому цьому, переглянувши купу відео, поспілкувавшись з багатьма людьми - у нас кожен бухгалтер трактує закони по-своєму і буває надає кардинально протилежні поради, аніж це зробив його інший колега... Наприклад, коли обов'язковим ПРРО робили, то багато бухгалтерів радили не фіскалізувати операції, що йдуть через НоваПей. Що є кардинально невірно, і за що ДПС обов'язково вжарить.
Вашу думку я почув, дякую за підказки, першого числа відпишусь, чи перевели на спрощенку)