Радіоприймачі

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
радіоприймач ATS-20+ за 1000грн.
по 750 грн будет в распродажу, аж захотелось, а потом подумал, ну что мне с ним в городе ловить :cautious:
Самі дешеві яб не радив брати. Дивився відео огляди в ютубі, багато є модифікацій цієї моделі, в мене акумулятор стоїть на 800 мАг, а попадається і на 500,300 навіть. Прошивки теж бувають різні, і навіть різні плати Ардуіно. В місті приймач дуже добре ловить FM станції з RDS і стерео звуком, в нічну пору можна приймати станції на ДХ та КХ але із перешкодами. Я як виїжджаю за місто на дачу це 6км від міста, на штатну антену ловлю майже все, ось там дійсно відкривається увесь потенціал радіоприймача, чутливість хороша дуже. Свій радіоприймач я купував на OLX новий. Ще плюс в тому що радіоприймач легко прошивається, в інтернеті є багато прошивок для цієї моделі, можна прошити під свій смак.

Останнє редагування:
Місто
RayonD
У лютому місяці придбав радіоприймач ATS-20+ за 1000грн.
Дуже сподобався. Має хороший динамік 8 Ом 1,5 Вт, має стерео вихід 3,5мм. Підтримує діапазони: FM, AM (MW та SW) та SSB (LSB та USB) FM: 84-108 МГц, LW: 100-510 кГц, MW: 520-1720 кГц, SW: 1720-30000 кГц (включає популярні аматорські діапазони 160м, 80м, 40м, 20м, 10м тощо). Має металевий корпус, і чіткий інформативний екран. Заряджається через USB type C. Має роз'єм для зовнішньої антени BNC, антену з комплекту не заміряв але довга. Радіоприймачем задоволений, якісний,функціональний, за невеликі кошти. А головне чутливість в приймача суперова. Якщо в когось будуть запитання стосовно цього радіоприймача, залюбки відповім.
я брал две разновидности этих поделок,ни одна мне не зашла.особенно не понравилось - отсутствие памяти на частоты которые хотел бы всегда мониторить.просто всё по новой искать.продал оба. остался со старым китайским ECB rs-2011 0.jpg ну и както уже привык к приложению pRxTx в смартфоне,удобненько при наличии интернета и в городе.

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
У лютому місяці придбав радіоприймач ATS-20+ за 1000грн.
Дуже сподобався. Має хороший динамік 8 Ом 1,5 Вт, має стерео вихід 3,5мм. Підтримує діапазони: FM, AM (MW та SW) та SSB (LSB та USB) FM: 84-108 МГц, LW: 100-510 кГц, MW: 520-1720 кГц, SW: 1720-30000 кГц (включає популярні аматорські діапазони 160м, 80м, 40м, 20м, 10м тощо). Має металевий корпус, і чіткий інформативний екран. Заряджається через USB type C. Має роз'єм для зовнішньої антени BNC, антену з комплекту не заміряв але довга. Радіоприймачем задоволений, якісний,функціональний, за невеликі кошти. А головне чутливість в приймача суперова. Якщо в когось будуть запитання стосовно цього радіоприймача, залюбки відповім.
я брал две разновидности этих поделок,ни одна мне не зашла.особенно не понравилось - отсутствие памяти на частоты которые хотел бы всегда мониторить.просто всё по новой искать.продал оба. остался со старым китайским ECB rs-2011 Переглянути вкладення 68117 ну и както уже привык к приложению pRxTx в смартфоне,удобненько при наличии интернета и в городе.
Відсутність зберігання станцій для мене не великий мінус, так як потрібні мені радіостанції я знаю на пам'ять, плюс є авто сканування. Тому для мене це не критично. Головне що надійний металевий корпус і чутливість прийому радіохвиль, широкий спектр радіодіапазону, різноманіття прошивки, SSB модуляції присутні. Ось мої критерії. Ну звичайно кожному своє подобається.

Місто
Кропивницький
Може комусь буде цікаво - придбав недорогий приймач поновіше. Завдання було не дуже вкладатися, хоча можна було б взяти якісь "понти" :)
Раніше був Retekess V155 (він власне поки що й залишився), тепер є ще XHDATA D-109 плюс зовнішня антена Tecsun AN-03L.

Плюси XHDATA D-109 порівняно з Retekess V155:
1. Наявність енкодера (крутилки збоку), в минулому приймачі бісила неможливість ручної настройки частоти - або цифри вручну, або автопошук.
2. Наявність окремої "крутилки" для гучності.
3. Наявність гнізда під зовнішню антену.
4. Наявність Bluetooth (використання в якості музичної колонки).
5. Якісніший прийом - деякі станції SW чую навіть вдень, крім того зовнішня антена додатково допомагає.
6. Візуально симпатичніший, застосовано якісніший пластик та антену.
7. Годинник, два будильники, можна налаштувати будильник з увімкненням радіо або музики з картки пам'яті.
8. USB type C.

Плюси Retekess V155 порівняно з XHDATA D-109:
1. Мультимедія-можливості: басова діафрагма позаду, "еквалайзер", робота з папками, режими "все" або "папка".
2. Наявність входу AUX 3,5 мм.
3. Можливість запису ефіру, запис з мікрофона, запис з AUX в файл.
4. "Кишеньковий" розмір.
Переглянути вкладення 68096Переглянути вкладення 68097Переглянути вкладення 68098
Минулої Суботи придбав "Retekess v115" за 620 грн. Хоча, у деяких продавців ціни були дорожчі.. до 1300 грн навіть були. А чого кожен виставляє такі ціни - я не знаю.
Короче, за ті 620 грн приймач дуже добре себе показав на ділі.
Прийом на SW вдень ловить китайців та іншіх країх, головне, щоб промінь був направлений на Європу. А з вечора, на MW вже пробиваються 666, 999 , 1386, 1557. 666 та 1557 коли який прохід.. 1278 де "Українське радіо" бува навіть вдень то добре чути то ні.

Головне, знати розклад виходу у ефір радіостанцій та їх час.
------------------------------------
Наприклад, знайшов цю станцію та її розклад. Там є передача про новини від радіоклубу "DX"
"Радио Прага" на русском :
с 18 -18:30 на 11785 Кгц
с 20:00 и с 22:00 по Киеву на частоте 13650 Кгц

Причина: Невірне цитування
Останнє редагування:
Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 9
Радіохвиля, Радіо Прага не має власного радіомовлення ані російською ані українською. Те що ви спіймали - це агрегатор російськомовних "подкастів" - WRN.
На сьогодні на коротких та середніх хвилях слухати абсолютно нема чого (Пекін з їх безкінцевими "чайними церемоніями" я за щось цікаве не вважаю). Все можна слухати в інтернеті в ідеальній якості, аби не знущатися над власними вухами та мозком дикими шумами.

Місто
Кропивницький
Радіохвиля, Радіо Прага не має власного радіомовлення ані російською ані українською. Те що ви спіймали - це агрегатор російськомовних "подкастів" - WRN.
На сьогодні на коротких та середніх хвилях слухати абсолютно нема чого (Пекін з їх безкінцевими "чайними церемоніями" я за щось цікаве не вважаю). Все можна слухати в інтернеті в ідеальній якості, аби не знущатися над власними вухами та мозком дикими шумами.
Дякую за Вашу відповідь! ) Звісно, що зараз слухати майже нічого толкового нема на СХ та КХ. Звісно, якщо володієш іноземною мовою, тією ж англійською. Тоді еерд тобою відривається радіо світ )) Інтернет.. Нема світла - нема і інтернету. Він то є але не той.. Я з цим вже стикнувся при блекауті... А так, хоча б шось, та й зловлю.

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Місто
Кропивницький
Звісно, що зараз слухати майже нічого толкового нема на СХ та КХ.
Можна придбати радіоприймач з SSB і слухати радіоаматорів на КХ, цікаве заняття. Зараз і ціни доступні на приймачі.
Для цього я використовую Kiwi веб приймачі. Там не тільки їх можно слухати а й деякі військові станції, авіацію..
Для мене 3К гривень краще витратити на щось інше )

Місто
Вараш
Телефон
Alcatel 3X 2019 (5048y)
Для цього я використовую Kiwi веб
Для цього потрібен інтернет, і всерівно ви слухаєте чужу локацію. Ну які 3к гривень? Для SSB є радіоприймач ATS-20+ коштує в районі 800-1200грн, суперовий приймач для прослуховування КХ. Слухаю його з Лютого місяця, задоволений на всі 100%, працює постійно, вимикаю лише коли лягаю спати.

Місто
Кропивницький
Для цього потрібен інтернет, і всерівно ви слухаєте чужу локацію. Ну які 3к гривень? Для SSB є радіоприймач ATS-20+ коштує в районі 800-1200грн, суперовий приймач для прослуховування КХ. Слухаю його з Лютого місяця, задоволений на всі 100%, працює постійно, вимикаю лише коли лягаю спати.
Цього приймача я не бачив на тому сайті, де придбав Retekess, якщо б побачив, то звісно б кинув на нього око :ROFLMAO:

Місто
Кропивницький
На нього різні ціни. В кого яка.

Вкладення

• Радио.jpg
    Радио.jpg
    108.8 КБ · Перегляди: 35

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Місто
Киев
Телефон
Google Pixel 9
Нема світла - нема і інтернету. Він то є але не той.. Я з цим вже стикнувся при блекауті... А так, хоча б шось, та й зловлю.
Це єдине коли є сенс слухати радіо. Ще й радіоперешкод суттєво стає менше. Наразі світло не вимикають, то ж ... інтернет.
ЗИ: Слухаю через SDR приймач на RTL-SDR V3.

Місто
Запорожье
Телефон
Redmi Note 13 4G
Собрал себе такой корч. Ну в целом идея изначально провальная, куча фонящей электроники рядом с приемным трактом точно ему не на пользу, но в целом прикольно. Есть RDS из-за которого собственно и лепил, это мой первый портативный приемник с rds, но в Запорожье совершенно бессмысленная фича. Звук на удивление неплохой, качество приема ниже среднего (за среднее принят обычный смартфон), на антенну внимания не обращайте, доезжает с Китая телескоп. Работает на arduino, приемник rda5807.

Вкладення

• Screenshot_2025-09-17-06-58-13-387_com.miui.gallery-edit.jpg
    Screenshot_2025-09-17-06-58-13-387_com.miui.gallery-edit.jpg
    392.4 КБ · Перегляди: 51
Зверху