Яким системно важливим банкам віддаєте перевагу зберігання грошових коштів?

  • А-Банк

  • Креді Агріколь Банк

  • КредоБанк

  • ОТП Банк

  • Ощадбанк

  • Південний

  • ПриватБанк

  • ПУМБ

  • Райффайзен Банк

  • Сенс Банк

  • ТАСкомбанк

  • укргазбанк

  • Укрексімбанк

  • УкрСиббанк

  • Універсал Банк


Результати можна переглянути лише після участі в опитуванні.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Реєстрація
30.03.10
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
24 лютого 2022 року з 5:30 на території України введений воєнний стан — Указ президента № 64/2022. НБУ ухвалена постанова № 18 «Про роботу банківської системи в період запровадження воєнного стану».

Про роботу банківської системи та валютного ринку з 24 лютого 2022 року в умовах воєнного стану по всій території України​

Національний банк оперативно ухвалив постанову у зв'язку із оголошенням воєнного стану по всій території України, якою, зокрема, передбачено, що:
  • банки забезпечують роботу відділень в безперебійному режимі в умовах відсутності загрози життю та здоров’ю населення;
  • банки продовжують роботу з урахуванням обмежень, визначених цією постановою;
  • забезпечується доступ до сейфових скриньок в безперебійному режимі;
  • безготівкові розрахунки здійснюються без обмежень;
  • банкомати підкріплюються готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює підкріплення готівкою без обмежень;
  • НБУ здійснює бланкове рефінансування банків для підтримки ліквідності без обмежень за сумою терміном до одного року з можливістю пролонгації ще на один рік;
  • платежі Уряду України здійснюються без обмежень, згідно із законодавством про особливий період.
Відповідна постанова також передбачає введення тимчасових обмежень з 24 лютого 2022 року, саме:
  • призупинити роботу валютного ринку України, крім операцій з продажу іноземної валюти клієнтами;
  • зафіксувати офіційний курс на 24 лютого 2022 року;
  • обмежити зняття готівки з рахунку клієнта в обсязі 100 тис. грн на день (не враховуючи виплати заробітної плати та соціальних виплат), крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку без нарахування та зняття комісій;
  • заборонити видачу готівкових коштів з рахунків клієнтів в іноземній валюті, крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань), Уряду та окремих дозволів Національного банку;
  • увести мораторій на здійснення транскордонних валютних платежів (крім підприємств та установ, що забезпечують виконання мобілізаційних планів (завдань) та Уряду, окремих дозволів НБУ);
  • зупинити здійснення обслуговуючими банками видаткових операцій за рахунками резидентів держави, що здійснила збройну агресію проти України;
  • банкам – емітентам електронних грошей призупинити здійснення випуску електронних грошей, поповнення електронних гаманців електронними грошима, розповсюдження електронних грошей.
Відповідні дії є необхідними для забезпечення надійного та стабільного функціонування фінансової системи країни та максимального забезпечення діяльності Збройних Сил України, а також безперебійної роботи об’єктів критичної інфраструктури.

Наголошуємо, що Правління Національного банку України забезпечує свою роботу відповідно до Закону України Про Національний банк, Регламенту Правління Національного банку України в умовах особливого періоду, затвердженого рішенням Правління Національного банку України від 21 серпня 2019 року № 606-рш, нормативно-правових та розпорядчих актів Національного банку України.
(C) bank.gov.ua

Зміни до Постанови: результати пошуку всіх змін на сайті НБУ
👉 Актуальний текст постанови на zakon.rada.gov.ua.

Системно важливими банками визначено перелік 760 чергових відділень (перелік чергових відділень постійно уточнюється та оновлюється), розташованих у Києві та у 275 населених пунктах 22 областей, які надаватимуть клієнтам фінансові послуги навіть в умовах тривалої відсутності енергопостачання.
Результати попереднього опитування
 
Причина: Результати попереднього опитування
Останнє редагування модератором:

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Законопроєкт про виведення з ринку неплатеспроможного банку, викуп за 1 гривню із зняттям усіх обтяжень та припиненням проваджень, та відшкодування збитків виключно за рахунок репарацій. Окремо зазначено, що рф та її резидентам ФГВ нічого виплачувати не зобов'язаний.

Фактично зміни направлені на мінімізацію шкоди фінансовій системі у разі ліквідації банку, власниками акцій або вкладниками якого були рузькі.
 

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Реєстрація
09.08.09
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Реєстрація
06.08.16
Місто
Киев
Законопроект про ліквідацію системно важливого банку. Схоже Альфу вирішили не рятувати ( https://itd.rada.gov.ua/billInfo/Bills/Card/40536
ох, как же хорошо что я успел оттуда вывалиться, спасибо форуму!
А как все романтично начиналось у нас с Альфой: продвинутый финтех, классное приложение, отзывчивый саппорт. Но фактор собственника все испортил
 

LiquidStrm

>/dev/null
Реєстрація
06.09.19
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Ну, я бы не стал так сразу хоронить Альфу, вполне вероятно банк под старым названием передадут государству за 1 гривну, переименуют в Сенс и уже без обязательств перед папиредниками запустят вновь.

Но, на переходной период я тоже вывел большинство активов в другие места. Мне хватило опыта 2008 года, когда имея $4к в гривневом депо и мораторий на снятие, я смог вернуть свой вклад уже в єквиваленте $2k5.
 

monter

Україна понад усе!
Реєстрація
22.07.09
Місто
Черкаси
Телефон
Redmi Note 11S 6/128
передадут государству за 1 гривну
Вже один передали. Що, знову нові вибори, "хто наживається на війні", "кожен з нас президент" і все оте країні заново переживати? А, ні. Забув. У нас же ж тепер свобода слова Єдиний марафон.
 

Nickolay

Заблокирован
Реєстрація
04.02.12
Місто
Одесса
Телефон
Xiaomi Mi 8 Lite 6/128
Сейчас запрещены любые валютные переводы за границу кроме оплаты алиментов, лечения и обучения?
Это имеется в виду SWIFT на зарубежные счета. Пополнение иностранных карт ограничено определённой суммой и на определённый срок.
уточню: любые денежные переводы тоже запрещены (Western union и т.д.)
 
Реєстрація
06.04.18
Місто
Луцк
Так навпаки, буде як з водафоном, просто змінять назву і банк ізі заживе. 8 років значить не чипали. де більше 70 % беніфіціарів з рф, а тут значить закриють?) не смішіть мене)
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
Арбітраж є шкідливим, але мабуть шкода від нього є меншою ніж при за інших варіантів розвитку подій.
Як я розумію, то надалі імовірно можуть посилювати обмеження проти "револютчиків" та проти валютних туристів. Тобто будуть регулювати "гайки" та більше їх затягувати.
Зміни:
1. 100 тис грн ліміт на купівлю валюти під депозит на 3 місяці
2. Заборона (з 5 жовтня) на P2P перекази з гривневих рахунків українських банків закордон

Залишається без змін:
1. Курс НБУ гривні до долара
2. Ліміт на P2P перекази з валютних рахунків українських банків закордон (100 тис грн на місяць)

Національний банк з 5 жовтня повертає заборону на Р2Р-перекази з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків.Національний банк з 5 жовтня повертає заборону на Р2Р-перекази з гривневих платіжних карток українських банків на картки іноземних банків.

Національний банк збільшив із 50 тис. грн до 100 тис. грн (в еквіваленті) щомісячний ліміт на купівлю громадянами безготівкової іноземної валюти з подальшим розміщенням на безвідкличний депозит від трьох місяців.

Звертаємо увагу, що українці й надалі матимуть змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю, а також для сплати аліментів. Крім того, НБУ врахував запити громадян та дозволив із 1 жовтня переказувати кошти за кордон для оплати навчання на рахунок юридичної особи-нерезидента, яка відповідно до наданих навчальним закладом повноважень здійснює приймання коштів.

Також громадяни можуть переказувати кошти між гривневими платіжними картками українських банків, незалежно від країни фактичного перебування клієнта. Крім того, зберігатиметься дозвіл на Р2Р-перекази з валютних платіжних карток українських банків на картки іноземних банків у межах щомісячного ліміту в розмірі 100 тис. грн (в еквіваленті), який є спільним для цих операцій та для операцій, що належать до "quasi cash".
Підстав для здійснення нової курсової корекції зараз немає. Ситуація на безготівковому валютному ринку помітно покращилася, міжнародні резерви зросли, і ми можемо і надалі підтримувати їх на достатньому рівні, у тому числі завдяки міжнародній допомозі. Найбільша частка валютних операцій здійснюється у безготівковому сегменті, тому вести мову про те, що тимчасові коливання на готівковому сегменті можуть стати підставою для курсової корекції, було б явним перебільшенням. Коли ми здійснювали коригування курсу в липні, то насамперед вирішували в той час проблему накопичених макроекономічних дисбалансів. Зараз ситуація значно краща, ніж у червні та липні.

Ми очікуємо, що у міру згасання психологічного чинника та остаточного вирішення проблеми з дефіцитом валюти ситуація на готівковому валютному ринку надалі поліпшуватиметься. Позитивний вплив на готівковий ринок від ухвалених нами у попередні місяці рішень має збільшуватися. Мова і про надання можливості громадянам купувати валюту з подальшим вкладенням її на депозит, і про дозвіл банкам збільшити пропозицію. До речі, ми активно відпрацьовуємо інструментарій, який дасть змогу збільшити зацікавленість громадян та бізнесу в заощадженнях в гривні.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
06.04.18
Місто
Луцк
А цікаво, що з ібан? Можна буде продовжувати з ібану закидати на реквізити закордонного банку, де також грнивні в долари підуть? Тоді не страшно)
 

Kritik

Имею мнение...
Реєстрація
21.09.08
Місто
Odessa
А цікаво, що з ібан? Можна буде продовжувати з ібану закидати на реквізити закордонного банку, де також грнивні в долари підуть? Тоді не страшно)
IBAN - это
змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю, а також для сплати аліментів.
То есть можно, но на ограниченные цели, по любым другим причинам - не уйдет.
 
Реєстрація
06.04.18
Місто
Луцк
А цікаво, що з ібан? Можна буде продовжувати з ібану закидати на реквізити закордонного банку, де також грнивні в долари підуть? Тоді не страшно)
IBAN - это
змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю, а також для сплати аліментів.
То есть можно, но на ограниченные цели, по любым другим причинам - не уйдет.
Ну там же не зазначено, що конкретно ібаном можна на ці ціли переказувати, хоча напевно і так, тому що дуже складно буде відкривати п2п переказ з підтверженням документів та джерел куди відправляєш
 

yahoo

username
Реєстрація
21.11.09
Місто
Kharkiv
Телефон
Poco M3 Pro
А цікаво, що з ібан? Можна буде продовжувати з ібану закидати на реквізити закордонного банку, де також грнивні в долари підуть? Тоді не страшно)
IBAN - это
змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю, а також для сплати аліментів.
То есть можно, но на ограниченные цели, по любым другим причинам - не уйдет.
Ну там же не зазначено, що конкретно ібаном можна на ці ціли переказувати, хоча напевно і так, тому що дуже складно буде відкривати п2п переказ з підтверженням документів та джерел куди відправляєш
Якщо будуть документи, які підтверджують дозволену мету переказу, то твій запит пройде валютний контроль та ти отримаєш можливість зробити переказ. (Це все в теорії)
 
Реєстрація
06.04.18
Місто
Луцк
А цікаво, що з ібан? Можна буде продовжувати з ібану закидати на реквізити закордонного банку, де також грнивні в долари підуть? Тоді не страшно)
IBAN - это
змогу переказувати кошти за кордон для оплати навчання (на рахунки навчальних закладів), лікування, транспортування хворих, витрат, пов’язаних зі смертю, а також для сплати аліментів.
То есть можно, но на ограниченные цели, по любым другим причинам - не уйдет.
Ну там же не зазначено, що конкретно ібаном можна на ці ціли переказувати, хоча напевно і так, тому що дуже складно буде відкривати п2п переказ з підтверженням документів та джерел куди відправляєш
Якщо будуть документи, які підтверджують дозволену мету переказу, то твій запит пройде валютний контроль та ти отримаєш можливість зробити переказ. (Це все в теорії)
Так головне питання. яким методом: п2п чи ібан. Тому не ясно, чи ібан покищо дозволено на будьякі перекази чи ні
 
Зверху