Самостійний вибір банку для отримання зарплати чи зарплатний проєкт

как я выбирал банк для получения зароботной платы

• Кількість людей, що взяли участь в опитувані
    45
  • Опитування закрито .

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
webivan, чому зменшить податки собі роботодавець ?
Якщо мені платили в темну
Не вловив, що половина йшла у темну.
Якщо так і вони ведуть усю звітність і покриваю 5% податку + ЄСВ, то загалом проблем не має бути.
Аби вистачило клепки платити на твій ФОП з іншої юр особи, а не тієї, де ти ЗП отримуєш, бо якщо буде одна юр.особа - податкова точно буде дойобуватись, це кріпово працювати з однією контрою як ФОП і найманий робітник одночасно.

Місто
DE
Телефон
Samsung Note 10
Схоже зараз складніше стало чорну зп платити, вирішили трохи обілити її

Місто
Киев
Якщо в моно то вони будуть вести все самі і платити податки за свій рахунок .
Розмір зп не зміниться для мене .
Вони лишать мені пів ставки яка є і зараз.
Але темну зп будуть кидати як фопу .
Post automatically merged:

webivan, чому зменшить податки собі роботодавець ?
Якщо мені платили в темну
А тепер буде на фоп за їх рахунок ? Чи я щось не зрозумів ?
просто я з цим ніколи не зтикавсь і фопом не був
ФОП на якій групі 2 чи 3-й? Якщо 2-й, то там один раз на рік звіт. Але фіксований ЄП у місяць потрібно сплачувати (раз на місяць чи раз на квартал)
По податкам краще самому за себе платити, тобто нехай податки кидають на рахунок ФОП. Якщо на основній роботі у вас є оплата ЄСВ (не менше ніж з мінімального окладу), то як ФОП вам той ЄСВ платити не потрібно - зможете собі + до зп брати. До того, якщо ЄСВ як ФОП не сплачуєте, то і звіт по ЄСВ не потрібно готувати як додаток.
На 3-й групі звіти раз у квартал + ЄСВ раз на рік (за умови його сплати).
З приводу звільнення, якщо ви суто як фоп, то виконуєте роботи по договору. Якщо на пів ставки лишаєтесь як найманий, то зі звільненням нічого не змінюється.
Якщо вашого ФОПа ведуть вони, то вони зможуть прокручувати додаткові кошти, для переводу їх у готівку без сплати податків. (це якщо 2 група, або зі сплатою 5 (2)% це якщо 3 група) + є ризик звинувачення з боку податкової про мінімізацію податків, особливо якщо ви найманець та ще й як фоп працюєте з однією фірмою.
Як правило, для ведення ФОПа на стороні вони вимагають доступу до ФОП рахунку, та цифровий підпис. Звичайно ФОП рахунок моно ви зможете параллельно мониторити через свій додаток Моно.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
ФОП на якій групі 2 чи 3-й?
Друга група не має права працювати з юр. особами, тому тільки 3тя.

Якщо вашого ФОПа ведуть вони, то вони зможуть прокручувати додаткові кошти, для переводу їх у готівку без сплати податків.
Шо? Яким чином те, хто веде ФОП впливає на те крутять через нього щось чи ні?

Як правило, для ведення ФОПа на стороні вони вимагають доступу до ФОП рахунку, та цифровий підпис.
Доступ до рахунку жодного разу не вимагали. Скинути виписку раз на квартал більш ніж достатньо

chelavek

Слава Україні !!!
Місто
Київ
Телефон
iPhone (KS/UMC)
Відчуваю підкинув мені гемору роботодавець

Місто
Киев
ФОП на якій групі 2 чи 3-й?
Друга група не має права працювати з юр. особами, тому тільки 3тя.

Якщо вашого ФОПа ведуть вони, то вони зможуть прокручувати додаткові кошти, для переводу їх у готівку без сплати податків.
Шо? Яким чином те, хто веде ФОП впливає на те крутять через нього щось чи ні?

Як правило, для ведення ФОПа на стороні вони вимагають доступу до ФОП рахунку, та цифровий підпис.
Доступ до рахунку жодного разу не вимагали. Скинути виписку раз на квартал більш ніж достатньо
Ви трохи не в курсі:
Відповідно до пп. 2 п. 291.4 ПКУ платники єдиного податку ІІ групи мають право надавати послуги лише населенню чи платникам єдиного податку юридичним та фізичним особам.
Також можуть продавати товари юр.особам.
А крутити можуть, якщо просять/вимагають логін/пароль від веб. банкінгу. Якщо вас не просили, це не означає, що так не може бути в іншого

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Відповідно до пп. 2 п. 291.4 ПКУ платники єдиного податку ІІ групи мають право надавати послуги лише населенню чи платникам єдиного податку юридичним та фізичним особам.
Теоретично - так, але де ви в реальному світі бачили юридичну особу на єдиному податку?)

Місто
Киев
Теоретично - так, але де ви в реальному світі бачили юридичну особу на єдиному податку?)
Дуже багато таких: юр. на 3 групі ЄП. Для не великих оборотів- дуже зручно.

Зверху