Не то . Треба акумулятор 12 вольт 100 ач . Щось я не знайшов там ( це не мені треба тому тільки 100 ач і 12 вольт )Порадьте магазин з низькими цінами на акуми lifepo4 . А то щось від 8000 грн за 100 ah
nkon
Не то . Треба акумулятор 12 вольт 100 ач . Щось я не знайшов там ( це не мені треба тому тільки 100 ач і 12 вольт )Порадьте магазин з низькими цінами на акуми lifepo4 . А то щось від 8000 грн за 100 ah
nkon
В такому випадку, можна використати двополюсний магнітний контактор. Реле напруги буде керувати магнітним контактором, а контактор - розривати фазу і нуль.Це банально зручніше, ПЗВ або двуполюсний автомат потрібно відключати руками, а реле розмикає контакти (чи як виявилось один контакт з фазою) при зникненні напруги автоматично.А обов"язково треба, щоб саме реле напруги розривало нуль?
А ПЗВ не підходить? В ПЗВ розривається і фаза і нуль.
Або двополюсний автомат.
В Штатах використовують фазу та нуль як 120В для всякої мєлочьовки та 2 фази як 240В для потужних споживачівУ США також використовують дві напівфази для мало навантажених споживачів.
Тобто на вхід мені теж краще замість того автомата однополюсний поставити? А як тоді бути з тим що я можу створити небезпеку іншим якщо в мене буде працювати зарядна станція чи інвертор?У тебе ж на вводі стоїть двуполюсний ввідний автомат, який розриває L і PEN, а на групи споживачів у тебе правильно.В мене тільки 2 провідника тож виходить що я зробив правильно що поставив однополюсник.
Став/використовуй двополюсний і не парся. Двополюсником будеш повністю відключений від будинкової/міської мережі.Тобто на вхід мені теж краще замість того автомата однополюсний поставити? А як тоді бути з тим що я можу створити небезпеку іншим якщо в мене буде працювати зарядна станція чи інвертор?
"...за винятком випадку живлення електроприймачів за допомогою штепсельних з’єднань..."Якщо в тебе заходить два провідника, то це L та PEN (дивись зображення до повідомлення). Якщо є окремий N, то повинен бути окремий PE.як дізнатись що це в у будинку L та PEN, а не L та N (будинок старий 40+)
У тебе ж на вводі стоїть двуполюсний ввідний автомат, який розриває L і PEN, а на групи споживачів у тебе правильно.В мене тільки 2 провідника тож виходить що я зробив правильно що поставив однополюсник.
Я читаю ПУЕ 2017 року видання і там пишеться наступне:Фактично вимкнувши L та N знижується ризик створення ланцюжка між чимось та потенціалом N, як приклад свій ДБЖ з двома фазами.
"1.7.157 Не допускається вмикати комутаційні апарати в кола PE- і PEN-провідників, за винятком випадку живлення електроприймачів за допомогою штепсельних з’єднань.
Допускається одночасно вимикати всі провідники на вводі в електроустановки індивідуальних житлових, дачних будинків і аналогічних до них об’єктів, які живляться однофазними відгалуженнями від повітряної лінії. У цьому разі поділ РЕN-провідника на РЕ- і N-провідники необхідно здійснювати до ввідного захисно-комутаційного апарата."
Цей пункт закинув для тлумачення до різних ШІ. Відповідь була однаковою. Якщо на ввід приходять два провідники L і PEN, то PEN розривати заборонено. L і N можна розривати двополюсним автоматом, якщо до нього PEN поділено на PE (PE додатково заземлено) та N -- при цьому PE розривати заборонено.
Дай послання на нормативний документ, який підтверджує зворотне, що без PE можна розривати одночасно L з N.
Фактично це те, що видає зарядна станція чи генератор -- різниця потенціалів. Про раніше писав.В деяких старих будинках тільки фази є, без нуля, сумуються разом у 220 В.
А як це працює?В мене в будинку 3 фази (пів, по 115 В) заходять, а далі попарно ідуть на квартири у шаховому порядку.Дві фази перестали заводити в кінці 60х
Слухай, а яка потужність генератора та зарядки виставлена на інверторі? Не може таке бути що стоїть потужність 80 ампер і гена його просто не тягне?Так і не вдалося запустити гібрид від гєни, ні в одному з режимів. Вже і частоту на мінімальному навантаженні (хата тягнула ±350Вт прицьому) опустив до 50Гц - все одно болт. Продавати цей синхроннік та купувати інверторний нема жодного бажання, буде як зовсім резервний резерв.в режиме APL удавалось запитаться от не очень стабильного генератора
За годину в аккум вдувається його розрядка за 4 години, і на тому норм, жити можна.
пфффф)))Не може таке бути
"ПУЕ встановлюють вимоги до електроустановок загального призначення змінного струму напругою до 750 кВ та постійного струму напругою до 1,5 кВ." У ПУЕ я не знайшов, що для побутових споживачів є якісь виключення щодо PEN.Можливо, заборона на вимкнення PEN - це не зовсім побутовий варіант сценарію, а щось з промислових тем.
"1.7.23 захисний провідник (РЕ-провідник, від англ. “protective earthing” – захисне заземлення)До речі, а тоді PEN в TN-C - є захисним провідником або ні?
Ну на цю тему поспілкуйся зі ШІ. Я з ним обговорював це питання. Фактично від розповідав і про зарядженні конденсатори у споживачах, і про можливе наведення струму з повітряної лінії. Як в українській редакції ПУЕ, так російській -- вимоги однакові. Якщо ж до тебе приходить два провідника, то це L та PEN і розривати останній комутаційним апаратом (апарат, призначений для вмикання або вимикання струму в одному або декількох електричних колах) заборонено.Я все ще не розумію логіку заборони вимкнення PEN провідника...
Можливо мова про ups 1228-12Нарід, колись тут обговорювали потужну плату UPS DC на 12V, 100W, недешеву, але одну на весь ринок.. Не можу знайти, або хоча б назву нагадайте? Особливість була в тому, щоб не було стрибка при переході із акума на зовнішій БЖ і навпаки.
Нарід, колись тут обговорювали потужну плату UPS DC на 12V, 100W, недешеву, але одну на весь ринок.. Не можу знайти, або хоча б назву нагадайте? Особливість була в тому, щоб не було стрибка при переході із акума на зовнішій БЖ і навпаки.
В темі про павербанки я кидав відео розборки/ремонту/апгрейду (з 100 до 200Вт) цікавої моделі.Нарід, колись тут обговорювали потужну плату UPS DC на 12V, 100W, недешеву, але одну на весь ринок.. Не можу знайти, або хоча б назву нагадайте? Особливість була в тому, щоб не було стрибка при переході із акума на зовнішій БЖ і навпаки.
На мою думку, будь-який норматив повинен враховувати фізичний сенс правил, які той норматив встановлює.1.7.25 РЕN-провідник
Провідник в електроустановках напругою до 1 кВ, який поєднує в собі функції захисного (РЕ-) і нейтрального (N-) провідників.
Примітка. Терміни “нейтральний” і “захисний” провідники в системі TN є синонімами відповідних термінів “нульовий робочий” і “нульовий захисний” провідники, які були в попередніх нормативних документах України і не відповідали термінам міжнародних стандартів."
ps Якщо обговорювати цю тему, то слід спочатку знаходити якийсь норматив, на який можна опиратися. Ну без цього немає сенсу.
Виходить, що так.Тобто виходить, що PEN провідник можливо під'єднати до PE клем побутових пристроїв?
Я вище цитував ПУЕ, що PE та PEN розривати не можна, можна розривати N разом із L при наявності PE.Й знову ж виявляється, що ПЗВ порушують заборону вимкнення PEN провідника. Або треба цю норму ПУЕ розуміти як забороняється використовувати ПЗВ, там де є L та PEN?
Це повинно жити до наступного ремонту, ну якось так.Й оті тисячі ПЗВ, які встановлені в будинках 50 - 70 років без PE провідника, поза межами нормативів 2017 року?
Я про таке чув, але також чув, що це небезпечно. Тут дуже багато нюансів. Зазвичай PEN використовують як N.Мабуть, питання до всіх читачів, а реально хтось так робить (під'єднує PEN провідник (один з двох проводів з загальної мережі) до корпусу побутових пристроїв)?