Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
Бачу, деякі комірки 2,7v
По напрузі важливо не "завалитись" нище 2,0В (БМС-ки відрубують розряд при 2,5В) та не перевищити 3,65В. Це - захист комірок акумулятора. В цих межах важлива не напруга комірок, а кількість енергії в них. Треба міряти залиту-злиту потужність (китайська розумна розетка Вам на допомогу). Комірки розряджаються та заряджаються не однаково. Це природньо. На мій погляд, все гаразд із Вашими комірками. Заряджайте їх ЗП із напругою холостого ходу 3, 47В на комірку і буде Вам щастя.

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Киев
SeLena, виробник каже ставити CV 56,8v, а Floating 55,2v (поаваючий).

Че ж більше, чим ви пишете.

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
SeLena, виробник каже ставити CV 56,8v, а Floating 55,2v (поаваючий).

Че ж більше, чим ви пишете.
Це – не про здоров’я комірок, а про час заряджання та заявлену потужність. Я ж писав вище, що або тривалість життя акумулятора або максимальна потужність та зменшений час заряджання.

Lorn

Заблокирован
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Чи є якісь готові рішення - як підключити зарядну станцію (типу Екофлоу і т.п.) без нуля до газового котла? Цікавить готове рішення без колхозинга типу "вилки суіцидника" і подібного.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Підкажіть сервіс по ремонту зарядних станцій в Києві? Професійний і адекватний. Гуглити за мене не треба, тільки там, де вже був досвід. Бо Гугл видає багато, але то гроші за розкрутку, у перших в списку - тільки діагностика 750...1000 грн.. Це адекватний захист своєї роботи від хитрозроблених клієнтів, якім скажуть причину, а вони відмовляться і підуть робити самі, або шукати де вже зроблять дешевле. Але є і хитрозаді "сервіси", які за 1000 грн скажуть "згоріла системна плата". Заміна плати - ціна нової станції, чекати 3 місяці, або взагалі "їх нема в наявності, коли буде, не знаємо, зайдіть через пів року". Не влаштовує? Допобачення, але за діагностику заплати. У нормальних сервісів вартість діагностики відмінусовується від вартості (адекватної) ремонту, якщо клієнт погоджується, а вартість діагностики стягується лише у випадку, коли сервіс може зробити ремонт в адекватні терміни і за адекватні гроші, але клієнт відмовляється.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Чи є якісь готові рішення - як підключити зарядну станцію (типу Екофлоу і т.п.) без нуля до газового котла? Цікавить готове рішення без колхозинга типу "вилки суіцидника" і подібного.
Не знаю как зарядная, но у меня обычный инвертор с правильной синусоидой прекрасно работает с котлом. Слышал что и экофлоу тоже имеет правильную синусоиду. Т.е проблем не должно быть.

Lorn

Заблокирован
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Не знаю как зарядная, но у меня обычный инвертор с правильной синусоидой прекрасно работает с котлом. Слышал что и экофлоу тоже имеет правильную синусоиду. Т.е проблем не должно быть.
Проблема не в синусоїді - вона якраз ок. Проблема в тому, що станція не видає фазу і нуль, а лише фазу. А котли чутливі до цього діла і після увімкненні полум'я через хвилину воно гасне і видає помилку.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Там проблеми не в синусоїді, а в тому, що в екофлоу немає нуля, тільки фаза. А котлу потрібен нуль. Принаймні щось таке писали в оглядах і поясненнях. Ну і з рецептів там було в обраній розетці обрізати фазу(щоб точно не вставити не так вилку і зробити "горинича" з вилок на подовжувачі де фазу буде брати з екофлоу, а нуль з землею з розетки.

Lorn

Заблокирован
Місто
Чернівці
Телефон
OnePlus 6T
Ну і з рецептів там було в обраній розетці обрізати фазу(щоб точно не вставити не так вилку і зробити "горинича" з вилок на подовжувачі де фазу буде брати з екофлоу, а нуль з землею з розетки.
От якраз і цікаво чи є якісь готові рішення без колхозу, щоб не натворити справ.

Місто
Хмельницкий
Телефон
redmi note 13
Проблема не в синусоїді - вона якраз ок. Проблема в тому, що станція не видає фазу і нуль, а лише фазу. А котли чутливі до цього діла і після увімкненні полум'я через хвилину воно гасне і видає помилку.
Возможно. Да я слышал что есть котлы с каким то особым способом розжига. Но у меня 15-летний Юнкерс работает без проблем. Или же др вариант -инвертор выдает фазу и ноль. Я не пробовал, ибо у меня все работает и поэтому все устраивает

Місто
Тараща
Телефон
Pixel 4 XL
Без ноля до котла не вийде, не кожен котел працює без ноля.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Возможно. Да я слышал что есть котлы с каким то особым способом розжига. Но у меня 15-летний Юнкерс работает без проблем. Или же др вариант -инвертор выдает фазу и ноль. Я не пробовал, ибо у меня все работает и поэтому все устраивает
На днях освіжив пам"ять про дану проблему. На Ютубі кажуть, що котли бувають різними. Одні хочуть, щоб був нуль, а іншим - пофіг. Схоже, що твій Юнкерс відноситься до тієї другої групи.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
От якраз і цікаво чи є якісь готові рішення без колхозу, щоб не натворити справ.
Готових рішень нема. Ноль треба брати від електромережі, тобто, колхозити "вилку шахіда". Або ще можна не гратись із "вилкою шахіда", а замутити ноль для котла з допомогою резистора - але, все ж, колхозити доведеться. Ось відео про це:

Останнє редагування:
  • Like
Реакції: Lorn
Місто
Керкира
Нагадайте, будь ласка, бувають якісь аналоги Victron Energy SmartShunt?
SmartShunt вміє зберігати статистику заряджання й розряджання батареї для подальшого аналізу (до 45 днів локально через застосунок VictronConnect (Bluetooth) й необмежений термін, якщо під'єднатися до VRM (хмарний сервіс Victron)).

До речі, схоже інвертори Victron єдині, які мають Dynamic Battery Cut-Off Voltage Settings. Або у китайців таке теж буває?

Місто
Родом из Одессы
Телефон
Pixel 7pro
Meanwell NPB 1700 + SBP 001
SmartShunt вміє зберігати статистику заряджання й розряджання батареї для подальшого аналізу (до 45 днів локально через застосунок VictronConnect (Bluetooth) й необмежений термін, якщо під'єднатися до VRM (хмарний сервіс Victron)).

До речі, схоже інвертори Victron єдині, які мають Dynamic Battery Cut-Off Voltage Settings. Або у китайців таке теж буває?

Місто
Керкира

Схоже, це не зовсім те ж саме, що SmartShunt.
Meanwell NPB 1700 - це саме зарядний пристрій для батарей.
SBP 001 - це якийсь додатковий пристрій для програмування зарядного пристрою Meanwell NPB 1700 та, мабуть, інших моделей.
У цьому випадку це було б аналогом чогось іншого.

SmartShunt - це пристрій для вимірювання кількості енергії, яку батарея передала споживачам під час розряджання й навпаки кількість енергії, яка пройшла по проводах до батареї під час заряджання.
SmartShunt підтримує струми до 500 A (найпростіша модель) та більше.

Мабуть, є лише єдиний аналог - це Junctek Battery Monitor.

Місто
Бердичів
Не працює індукційна плита від генератора, без нуля і з нулем видає помилку Е3

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Не працює індукційна плита від генератора, без нуля і з нулем видає помилку Е3
Вилку плити іншим боком пробував вставити в розетку? Заземлення плити є? Може, при роботі від генератора треба, щоб у плити був і нуль, і земля.

Зверху