Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Я від роутера взяв, 12в 2а. Наміряв що щаряджає він до 12.4 замість 12.6. Ну і норм, довше елементи прослужать, і ризик бабаха літію менший. Я не купував спеціально блок на 12.6-13 вольт
Пощастило. Мій заряджається, якщо напруга вища, ніж 12,6v. Якщо менше, то світлодіод зарядки не засвічується і батареї працюють лише на розряд. А щодо небезпеки літію, то там і так контролер заряду встановлено. Я заміряв - напруга на кожній банці у зарядженому стані не перевищує 4,18v. Після цього заряд припиняється.
Post automatically merged:

allaliu
На днях придбав в рази дешевший варіант ббж (із наскрізним нулем), ніж тут розглядають. На основі гелевої батареї. Але тримає котла тих самих 6 годин. Якщо цікавить, можу скинути посилання в пп. Бо тут пахне холіваром. Це для тих, хто не готовий платити 30к+ грн.

Останнє редагування:

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
пілонтек) в них власне виробництво комірок
То вже тоді в Єви візьміть, типу такого - https://www.evlithium.com/hot-lithium-battery/eve-48100-48v-100ah-lifepo4-battery.html
До речі, зауважте, які параметри по циклах та струмах дає виробник ячейок, коли робить акум для серьозних задач, а не домохозяйкам.
Post automatically merged:

Та норм варіант, доступний, головне глибше 50% свинець не висаджувати, і своїх 300..500 циклів він витягне, ну або "на всі гроші", тоді 100-150 десь.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Та норм варіант, доступний, головне глибше 50% свинець не висаджувати, і своїх 300..500 циклів він витягне, ну або "на всі гроші", тоді 100-150 десь.
Та я теж так прикидаю. На два роки вистачить (не кожен же день світло вимикають). А там можна буде таку ж батарею нову купити. Все-одно виходить дешевше, ніж зараз відвалити 30к+грн за ферум.

Останнє редагування:
Місто
Хмельницький
дешевший варіант ббж (із наскрізним нулем), ніж тут розглядають. На основі гелевої батареї. Але тримає котла тих самих 6 годин. Якщо цікавить, можу скинути посилання в пп
І мені.
Дякую

Місто
Чернигов
На днях придбав в рази дешевший варіант ббж (із наскрізним нулем), ніж тут розглядають. На основі гелевої батареї. Але тримає котла тих самих 6 годин. Якщо цікавить, можу скинути посилання в пп. Бо тут пахне холіваром. Це для тих, хто не готовий платити 30к+ грн.
Буду вдячна

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
На основі гелевої батареї. Але тримає котла тих самих 6 годин.
Угу, але якщо світло дадуть на 2..3 години, а на 6 відключать - то до сраки ті 6 годин, що він тримає на повному заряді.

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Першотравенськ / Шахтарське (Січеславщина)
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Зараз критичний параметр - час заряджання. Щоб укластися в 2 години. 4 - це вже занадто ризиковано. IMHO

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Гудзак, та може в Тернополі й нечасто то вимикають, це тільки Київ відсмоктує за всіх..((

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Що значить нормальнi iнвертори , комбайни чи що ?
Гібридні сонячні. Для прикладу - must pv/ph серія, приятель за logic power теж казав, із заземленням (навіть без підключеної мережі на вхід) йде розділення на нуль та фазу

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Гібридні сонячні. Для прикладу - must pv/ph серія, приятель за logic power теж казав, із заземленням (навіть без підключеної мережі на вхід) йде розділення на нуль та фазу
Ну так там внутрi один з виходiв 220 пiдключений до заземлення , iначе нуль та фазу вiдносно землi не отримати

Місто
Киев
Моя думка краще пропустити такі "бренди", а перейти одразу на Deye, Victron і тд. Також плюс Deye безшумність, що в квартирі є критичним. Також залишти акум тільки Lifepo4 інші не розглядати. Мінус тільки один - ціна. Але нам треба готуватись до багаторічної відкл енергії, якщо відключення кожен день то всі акуми вийдуть з ладу та інвертори також. І тому одразу взяти якість дорожчу буде дешевше в довгостроковій перспективі.

Місто
Львiв
Телефон
Mi 9T
Моя думка краще пропустити такі "бренди", а перейти одразу на Deye, Victron і тд. Також плюс Deye безшумність, що в квартирі є критичним. Також залишти акум тільки Lifepo4 інші не розглядати. Мінус тільки один - ціна. Але нам треба готуватись до багаторічної відкл енергії, якщо відключення кожен день то всі акуми вийдуть з ладу та інвертори також. І тому одразу взяти якість дорожчу буде дешевше в довгостроковій перспективі.
Ми людi бедние . Користуюсь стареньким li-ion аккумулятором який зiбрав ще в 2018 роцi . Прикупив ще один автомобiльний iнвертор DATOUBOSS 4квт для кондицiонера щоб iньшим приладам в домi не заважав i жду кращих часiв

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
На основі гелевої батареї. Але тримає котла тих самих 6 годин.
Угу, але якщо світло дадуть на 2..3 години, а на 6 відключать - то до сраки ті 6 годин, що він тримає на повному заряді.
Все вірно. Але внутрішня жаба перемогла. Я не готовий давати купу бабла за такі цяцьки. Та й невідомо, якої свіжості там ферумні батареї (а то, начитався/надивився страшилок про китайців і б/к батареї під виглядом нових). Тому визначив для себе, що коли я є вдома, то буду включати його лише при потребі, а не так, щоб він вижирав батарею, коли мені це не потрібно, або коли нікого нема вдома. І під час таких включень, буду нагрівати приміщення до вищої температури, ніж зазвичай, щоб збільшити інтервали між включеннями котла на обігрів. А коли нема нікого вдома, то й електроживлення від ббж не потрібно. Таким чином заряд батареї можна економити. В крайньому випадку, якщо взагалі буде жопа із електропостачанням, завезу батарею на роботу і там заряджу, там електроенергію не вимикають. Якось так.
Розумію, що не кожному такий спосіб підходить, але я писав про себе. А кожен нехай вирішує сам. Хто хоче повної автономності і швидкої зарядки, той нехай розглядає інші, дорожчі варіанти, які пропонувались вище іншими дописувачами.

Останнє редагування:

krebs83

Заброньований ухилянт
Місто
Вінниця
Телефон
Xiaomi 12 Lite
Можливо, хтось в курсі, ДБЖ APC Back-UPS 500 після повної зарядки АКБ споживає світло? Міряв ваттметром, то жере 10 Ватт, але, можливо, батарея не заряджена була. + 100%, що заряджає, коли вимкнений

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Можливо, хтось в курсі, ДБЖ APC Back-UPS 500 після повної зарядки АКБ споживає світло? Міряв ваттметром, то жере 10 Ватт, але, можливо, батарея не заряджена була. + 100%, що заряджає, коли вимкнений
Вони всі споживають електроенергію, бо електроніка у них знаходиться завжди у підключеному стані.
Більше того, якщо виключити ббж, але не від"єднати фізично батарею, то воно злегка під"їдає заряд батареї. Виключенням можуть бути лише ббж, які мають кнопку для примусового відключення батареї (не знаю, чи існують такі, це лише моє припущення).
Після минулого блекаута, у одному із ббж я не від"єднав батарею, а лише просто виключив його і поклав на поличку. Через рік включив, а 12-вольтній батареї настала жопа. Розрядило до 5 вольт. Батарею здав на металобрухт.

Maxxx

Ябкодрочер)
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
не знаю, чи існують такі, це лише моє припущення
В деяких APC ззаду витягується запобіжник. Але сидить дуже щільно, і витягти можна тільки плоскогубцями)) Пластиковий шильдік при цьому відривається.

Місто
Київ
Телефон
MI MAX3 КС Все разом лайт
Моя думка краще пропустити такі "бренди", а перейти одразу на Deye, Victron і тд.
Далеко не всі готові віддавати кілобакс за один лише інвертор. Одна справа коли в тебе приватний будинок і ти вирішив будувати СЕС, інша справа коли тобі тимчасово нехай і на 2 роки, потрібно на період вимкнення світла.

Зверху