Так. Я коли восени 22-го брав на усю родину відразу трійко WGP103-5912, вказав продавцю, що в мене чимала вірогідність виникнення такої проблеми. Той відповів: не хвилюйтесь, я бонусом додам до замовлення по набору перехідників до кожного девайсу – так і зробив. Декілька штук з тих наборів таки згодилися.Скорше можна знайти перехідник.Десь можна придбати кабель 5,5*2,1-5,5*2,5?
Ключове слово "нарешті". За весь період домінування темноти і холодів.Вчора офіс в Києві також нарешті зміг опалюватися кондиціонерами від сонця.
Товарищу "заступник директора", перелогінтеся.Недолiки СЭС придумані людьми у яких його не мае
Недоліки не придумані, а є в наявності і нікуди від них не сховаєшся. Просто не всі хочуть їх бачити. Фізику не обдуриш. Бо електрика найбільше потрібна, коли темно і зимно. А коли темно і зимно, то сес не працюють. А коли світло і тепло, то електрика і так є в розетці в наявності, її хоть "жопою жуй". Якось так.Недолiки СЭС придумані людьми у яких його не мае
кудись починає внєзапно діватися, бо воно ж спека, і нєжєнки починають втрачати свідомість вже при+24 в приміщеннях. А коли світло і тепло, то електрика і так
Коли світло і тепло, то навантаження на електромережу країни не критичне, тому електрика в розетках і так є. Без вкладень купи кілобаксів/кілогривень в обладнання для сес. А коли темно і зимно, то й навантаження на енергосистему велике, сес не працюють, а із кожної праски лунає повідомлення: економте електроенергію, не включайте пралки і бойлери, тощо."коли світло і тепло" ти стіралку не запускаєш? бойлер не грієш? бізнес не працює?
Де береться і як захистити, це питання не до мене. Це питання до влади та власників енергогенеруючих підприємств.і де візьметься оте жування жопою, коли капаци розвалили як великий шматок генерації, так і транспортування?
Наш офіс вклався через те, що монополіст на території промки, а це не ДТЕК, а якась прокладка власника колишньої промки дере за електрику в рази більше ніж промтариф ДТЕКа.Питання: для чого вкладатись в сес, якщо електика і так є ? Не розумію. Ну, хіба, в когось є зайві гроші і він хоче погратись дорогою іграшкою, на це у мене є хоч якесь розуміння. Кожен грається, як хоче і може.
Нє, ну тут я ще розумію, є якесь обгрунтування, для чого це робилося. А те, що в дійсності воно вийшло не так, як планувалось/хотілось/звучало в рекламі, це реалії життя.Наш офіс вклався через те, що монополіст на території промки, а це не ДТЕК, а якась прокладка власника колишньої промки дере за електрику в рази більше ніж промтариф ДТЕКа.
Коли постало питання енергонезалежності вбухали купу бабла в акумулятори, бо генератор потрібно трифазний, людину його обслуговувати. Але білі комірці не хочуть з цим бавитися. Тому по суті весь минулий рік фірма відпрацьовувала СЕС. Чи забезпечує СЕС повну автономність? Ні, не забезпечує. Чи є економія? Ну так собі, бо все одно жеремо електрику від монополіста.
Тому що ніхто не прораховував наперед модель використання, проєкт і вартість робіт. Плюс як завжди прийшлося переробляти мережу після рукожопих електриків, які робили електрику під час ремонтів приміщень.в дійсності воно вийшло не так, як планувалось/хотілось/звучало в рекламі, це реалії життя.
От так і вдома всі собі встановлюють. Ніхто нічого не рахує. Встановлюють, бо є гроші і бажання погратися. А там - якось воно буде. Потім по 100500 разів докупляють, переробляють, знову тратять гроші. І тішать себе дармовою електрикою. І нам тут розказують, яка в них халява.Тому що ніхто не прораховував наперед модель використання, проєкт і вартість робіт. Плюс як завжди прийшлося переробляти мережу після рукожопих електриків, які робили електрику під час ремонтів приміщень.
Угу. Це питання до енергогенеруючих компаній, хто із чого виробляє електрику. З чого можуть, з того й виробляють. Це їхній бізнес. Їм видніше і все пораховано. А кінцевий користувач не зобов"язаний перейматись, з чого виробляється електрика на електростанціях. У нього є електрика в розетці? Є. Тому нема про що перейматись. А якщо електрики нема, то тоді й можна думати про альтернативу.То що лiтом палився газ i мазут на генеруючих установках щоб забезпечити электрикою кондицiонери й iньше обладнання пiд час планових ремонтiв на АЭС , то таке . У нас тих ресурсiв необмежено , а электрику виробляе розетка !
На селах Тернопілля люди ще й вчаться математики і фінансової грамотності. Тому, не тільки лиш всі можуть займатись марнотратством, не кожен може це робити.Так учать на уроках фiзики по селах Тернопiлля ...
Ну тут ще хоч якось можна виправдати встановлення сес, якщо по 2 тижні не було світла. І то, з натяжкою.Якщо без жартiв , у мене СЭС на будинку забезпечуе в самi темнi два мiсяцi 50% усiх потреб . Або 100% критичних потреб , насосна станцiя , холодильник , котел , свiтло , по 2 тижнi у сусiдiв свiтла не було пiсля бомбардувань .
А це говорить, що вкладатись в сес знову стало не вигідно. Бо занадто дороге/марнотратне задоволення. Люди рахують гроші. По селах дешевше пересидіти ті короткі блекаути на акумуляторі/генераторі. В принципі, за власними спостереженнями, майже всі так і роблять. В кожному дворі мають генератора, а сес - кільканадцять штук на (колишній, до адмінреформи) район. Та й ті генератори цього холодного сезону майже не використовували. Я свій генератор не включав з блекауту 22 року. Бо світло є завжди. Ну, майже.Зараз навчились ремонтувати швидко
i по селах Тернопiлля люди навiть не знають якою цiною це все даеться
Хороша маніпуляція, але НІТ! Всі ці ресурси коштують гроші. І встановлення СЕС коштує гроші. Ось пересічний і голосує грошами, себто за популізм. Бо електрика з розетки дешевша ніж конвертована від сонця. Хочете економію - регулюйте ціну електроенергії.То що лiтом палився газ i мазут на генеруючих установках щоб забезпечити электрикою кондицiонери й iньше обладнання пiд час планових ремонтiв на АЭС , то таке . У нас тих ресурсiв необмежено , а электрику виробляе розетка !