Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Сьогодні "діряве" небо, mppt гібрида штормить від 200Вт до 1800Вт. Ніяких "затиків" (і танців з бубном і перезавантаженнями девайсів) про які описувалося, немає.

Вкладення

• mppt.jpg
    mppt.jpg
    73.6 КБ · Перегляди: 14
Місто
Київ, Дніпро
Телефон
Tecno Spark 20C
Десь можна придбати кабель 5,5*2,1-5,5*2,5?
Скорше можна знайти перехідник.
Так. Я коли восени 22-го брав на усю родину відразу трійко WGP103-5912, вказав продавцю, що в мене чимала вірогідність виникнення такої проблеми. Той відповів: не хвилюйтесь, я бонусом додам до замовлення по набору перехідників до кожного девайсу – так і зробив. Декілька штук з тих наборів таки згодилися.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Вчора офіс в Києві також нарешті зміг опалюватися кондиціонерами від сонця.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
Ну... "Темнота" і так підзатягнулася. Зазвичай вже в січні стають потужні антициклони на кордоні кацапії і казахів (Уральськ-Оренбург-Актобе) - в нас (як мінімум по Дніпро-річку, а то і за нього) тоді морозна та сонячна погода. Або балтика-балкани швиряються циклонами, після яких небо "діряве". Я вже не кажу про лютий, коли сонечко, навіть через хмари, навіть в -10 топить сніг на дахах. Вчора було молоко і маленький сніжок, проте позицію сонечка за хмарами вже було помітно - і з "паспортних" 3,5кВт вже знімався 1кВт. Сьогодні з майже чистим небом було 3кВт.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Недолiки СЭС придумані людьми у яких його не мае
Недоліки не придумані, а є в наявності і нікуди від них не сховаєшся. Просто не всі хочуть їх бачити. Фізику не обдуриш. Бо електрика найбільше потрібна, коли темно і зимно. А коли темно і зимно, то сес не працюють. А коли світло і тепло, то електрика і так є в розетці в наявності, її хоть "жопою жуй". Якось так.

Паук

Пивовар
Команда форуму
Місто
Полтава
Телефон
(M) forever
. А коли світло і тепло, то електрика і так
кудись починає внєзапно діватися, бо воно ж спека, і нєжєнки починають втрачати свідомість вже при+24 в приміщеннях
"коли світло і тепло" ти стіралку не запускаєш? бойлер не грієш? бізнес не працює?
і де візьметься оте жування жопою, коли капаци розвалили як великий шматок генерації, так і транспортування?

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
"коли світло і тепло" ти стіралку не запускаєш? бойлер не грієш? бізнес не працює?
Коли світло і тепло, то навантаження на електромережу країни не критичне, тому електрика в розетках і так є. Без вкладень купи кілобаксів/кілогривень в обладнання для сес. А коли темно і зимно, то й навантаження на енергосистему велике, сес не працюють, а із кожної праски лунає повідомлення: економте електроенергію, не включайте пралки і бойлери, тощо.
і де візьметься оте жування жопою, коли капаци розвалили як великий шматок генерації, так і транспортування?
Де береться і як захистити, це питання не до мене. Це питання до влади та власників енергогенеруючих підприємств.

Он, купив я 3 місяці тому акумулятора ліферного, для блекаутів. І підключав я його до свого інвертора аж 3 рази в листопаді , по 1 годині часу. От і весь блекаут цього холодного півріччя. Решту часу в розетці електрика є, хоть жопою її жуй.

Питання: для чого вкладатись в сес, якщо електика і так є ? Не розумію. Ну, хіба, в когось є зайві гроші і він хоче погратись дорогою іграшкою, на це у мене є хоч якесь розуміння. Кожен грається, як хоче і може.

От, наприклад, я використовую електрики 160-200 кВт/міс. Згрубша порахувавши, по теперішніх цінах, це буде менше 1000 грн/міс. Нехай, 1000. За рік - це 12000 грн. За 10 років - 120 тис. грн, тобто, приблизно, 3000$.
Хтось, хто має зайві гроші і хоче погратися, купляє за ті 3000$ сес, щоб мати дармову електрику від сонця. Але в реальності, вона ніфіга не дармова, бо коштує 3000$ вже і зразу, а не розтягнута оплата на 10 років. Через 10 років ті панелі і акумулятори деградують і потребуватимуть заміни. Тому знову доведеться "інвестувати в майбутнє". Але власник сес тішить себе тим, що має "дармову" електрику.

Хтось мені зауважить, що ціни на електрику протягом 10 років будуть зростати. Воно то так. Але й ціна долара буде зростати, ціна на комплектуючі до сес, акумулятори, тощо, буде зростати слідом за доларом, тому, воно на одно і те ж вийде. Халяви не буває.
Сес - це електрика, за яку заплачено наперед на роки, але вже і зразу. І як виявляється, ніфіга вона не дармова.

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
На
Питання: для чого вкладатись в сес, якщо електика і так є ? Не розумію. Ну, хіба, в когось є зайві гроші і він хоче погратись дорогою іграшкою, на це у мене є хоч якесь розуміння. Кожен грається, як хоче і може.
Наш офіс вклався через те, що монополіст на території промки, а це не ДТЕК, а якась прокладка власника колишньої промки дере за електрику в рази більше ніж промтариф ДТЕКа.
Коли постало питання енергонезалежності вбухали купу бабла в акумулятори, бо генератор потрібно трифазний, людину його обслуговувати. Але білі комірці не хочуть з цим бавитися. Тому по суті весь минулий рік фірма відпрацьовувала СЕС. Чи забезпечує СЕС повну автономність? Ні, не забезпечує. Чи є економія? Ну так собі, бо все одно жеремо електрику від монополіста.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Наш офіс вклався через те, що монополіст на території промки, а це не ДТЕК, а якась прокладка власника колишньої промки дере за електрику в рази більше ніж промтариф ДТЕКа.
Коли постало питання енергонезалежності вбухали купу бабла в акумулятори, бо генератор потрібно трифазний, людину його обслуговувати. Але білі комірці не хочуть з цим бавитися. Тому по суті весь минулий рік фірма відпрацьовувала СЕС. Чи забезпечує СЕС повну автономність? Ні, не забезпечує. Чи є економія? Ну так собі, бо все одно жеремо електрику від монополіста.
Нє, ну тут я ще розумію, є якесь обгрунтування, для чого це робилося. А те, що в дійсності воно вийшло не так, як планувалось/хотілось/звучало в рекламі, це реалії життя.
Не розумію, коли це все робиться в себе вдома, де і так є електрика в розетці і за набагато менші гроші. Не інакше, як погратись і переконати себе, що електрика тепер є безкоштовною, іншого пояснення не маю.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
в дійсності воно вийшло не так, як планувалось/хотілось/звучало в рекламі, це реалії життя.
Тому що ніхто не прораховував наперед модель використання, проєкт і вартість робіт. Плюс як завжди прийшлося переробляти мережу після рукожопих електриків, які робили електрику під час ремонтів приміщень.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Тому що ніхто не прораховував наперед модель використання, проєкт і вартість робіт. Плюс як завжди прийшлося переробляти мережу після рукожопих електриків, які робили електрику під час ремонтів приміщень.
От так і вдома всі собі встановлюють. Ніхто нічого не рахує. Встановлюють, бо є гроші і бажання погратися. А там - якось воно буде. Потім по 100500 разів докупляють, переробляють, знову тратять гроші. І тішать себе дармовою електрикою. І нам тут розказують, яка в них халява.

Місто
Нетiшин
Телефон
Mi 9T
То що лiтом палився газ i мазут на генеруючих установках щоб забезпечити электрикою кондицiонери й iньше обладнання пiд час планових ремонтiв на АЭС , то таке . У нас тих ресурсiв необмежено , а электрику виробляе розетка ! Так учать на уроках фiзики по селах Тернопiлля ... Якщо без жартiв , у мене СЭС на будинку забезпечуе в самi темнi два мiсяцi 50% усiх потреб . Або 100% критичних потреб , насосна станцiя , холодильник , котел , свiтло , по 2 тижнi у сусiдiв свiтла не було пiсля бомбардувань . Зараз навчились ремонтувати швидко , i по селах Тернопiлля люди навiть не знають якою цiною це все даеться

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
То що лiтом палився газ i мазут на генеруючих установках щоб забезпечити электрикою кондицiонери й iньше обладнання пiд час планових ремонтiв на АЭС , то таке . У нас тих ресурсiв необмежено , а электрику виробляе розетка !
Угу. Це питання до енергогенеруючих компаній, хто із чого виробляє електрику. З чого можуть, з того й виробляють. Це їхній бізнес. Їм видніше і все пораховано. А кінцевий користувач не зобов"язаний перейматись, з чого виробляється електрика на електростанціях. У нього є електрика в розетці? Є. Тому нема про що перейматись. А якщо електрики нема, то тоді й можна думати про альтернативу.
Так учать на уроках фiзики по селах Тернопiлля ...
На селах Тернопілля люди ще й вчаться математики і фінансової грамотності. Тому, не тільки лиш всі можуть займатись марнотратством, не кожен може це робити.
Якщо без жартiв , у мене СЭС на будинку забезпечуе в самi темнi два мiсяцi 50% усiх потреб . Або 100% критичних потреб , насосна станцiя , холодильник , котел , свiтло , по 2 тижнi у сусiдiв свiтла не було пiсля бомбардувань .
Ну тут ще хоч якось можна виправдати встановлення сес, якщо по 2 тижні не було світла. І то, з натяжкою.
А у тих, в кого не було таких проблем? Дорога забавка, всього лиш...
Зараз навчились ремонтувати швидко
А це говорить, що вкладатись в сес знову стало не вигідно. Бо занадто дороге/марнотратне задоволення. Люди рахують гроші. По селах дешевше пересидіти ті короткі блекаути на акумуляторі/генераторі. В принципі, за власними спостереженнями, майже всі так і роблять. В кожному дворі мають генератора, а сес - кільканадцять штук на (колишній, до адмінреформи) район. Та й ті генератори цього холодного сезону майже не використовували. Я свій генератор не включав з блекауту 22 року. Бо світло є завжди. Ну, майже.
i по селах Тернопiлля люди навiть не знають якою цiною це все даеться

А це пересічних людей не цікавить, від слова, зовсім. Це головний біль спеціально навчених людей. Пересічні не зобов"язані про це думати. Кожен має займатись своєю справою. А спеціально навчені люди за свою роботу отримують гроші.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
То що лiтом палився газ i мазут на генеруючих установках щоб забезпечити электрикою кондицiонери й iньше обладнання пiд час планових ремонтiв на АЭС , то таке . У нас тих ресурсiв необмежено , а электрику виробляе розетка !
Хороша маніпуляція, але НІТ! Всі ці ресурси коштують гроші. І встановлення СЕС коштує гроші. Ось пересічний і голосує грошами, себто за популізм. Бо електрика з розетки дешевша ніж конвертована від сонця. Хочете економію - регулюйте ціну електроенергії.
Економічна доцільність має бути.

Зверху