Система РЖ/ПЖ (резервого/постійного живлення) для дому

Місто
Запорожье
Телефон
SE W880
Maxxx, при 24 В и 100 А аккумуляторе при отключении электричества можно пользоваться почти всеми приборами за исключением очень энергоёмких. Это так сказать комфорт в наше не простое время. А если не ограничивать себя в энергопотреблении - то бюджет системы возрастает в 2-4 раза. Насколько я понял эти инверторы лучше не нагружать более 50-60 % их заявленной мощности.

Місто
Львів
при отключении электричества можно пользоваться почти всеми приборами
А який ККД такої системи? Цікавить скільки треба переплатити за електроенергію для його зарядки у періоди, коли вона в розетці з'являється?

Місто
Запорожье
Телефон
SE W880
magodzec, так сразу сказать сложно. На КПД (как я понял) влияет такой параметр как Admissible Power Factor. Производитель его указывает в пределах 0,6-1. При разных нагрузках он разный. Чтобы узнать точно нужно проводить замеры.
Стоимость продуктов в холодильнике и вероятность отравления испорченной от неправильной температуры хранения едой бумаю выше, чем переплата за электричество.

Місто
Львів
Стоимость продуктов в холодильнике и вероятность отравления испорченной от неправильной температуры хранения едой бумаю выше, чем переплата за электричество.
Я не завдавався питанням доцільності, просто цікаво оцінити відсотки переплати у реальній експлуатації.
Там же окремі ККД на віддачу та зарядку, а також акумулятори не точно все до мілліамперу закачують, що зливають.
Про вартість самого пристрою вже мовчу.

За продукти, які обов'язково треба в холодильнику зберігати теж не хочеться у дискусію вступати. Але якщо вже на то пішло, гадаю що з такими перевитратами на їхнє зберігання доцільніше м'ясо, рибу і все інше заморожене купляти частіше і дорожче, з'їдаючи до того, як воно зіпсуватися встигне, аніж великими обсягами за сезонними знижками, щоб потім зберігати в морозилці тривалий час.

Місто
Запорожье
Телефон
SE W880
magodzec, это хорошо когда рядом магазин и там всегда всё есть. И не факт, что там на ночь не выключают холодильники и морозильники так сказать для экономии.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Я не завдавався питанням доцільності, просто цікаво оцінити відсотки переплати у реальній експлуатації.
Там же окремі ККД на віддачу та зарядку, а також акумулятори не точно все до мілліамперу закачують, що зливають.
Про вартість самого пристрою вже мовчу.
З точки зору ціни все дуже індивідуально. На форумі є хлопи, які вміють і полюбляють самі перепаяти кабель lightning або зібрати АКБ/поремонтувати MPPT. А є ті, кому на це немає часу/вміння.

Я в 22-му купив автомобільну АКБ і хотів до неї зробити унівирсальну коробочку-щиток на 2 автомобільних прикурювача і 3 DC5521. Але не було часу, потім не стало необхідності. Минулого року, коли зарядні станції стали вже не такі дорогі, то купив виробника другого ешелону на 2 кВт. Звісно, 800 доларів можна було витрати на більш потужне саморобне рішення, але я ті гроші давно відробив і маю компактне і універсальне рішення.

Місто
Дніпро
советую купить гибридный интвертор типа Anenji, Must, Powmr, Easun
Я на орендній хаті, а його бажано ліпити на стіну. Але це не головне, більша біда в тому, що таке треба ставити в підсобне приміщення, бо жужать вони як реактивні двигуни.
Якби у себе, я б уже давно взяв Deye і забув.
Точно саме Ватт? Не ВА - тобто Вольт Ампер, між якими cosф десь між 0,45 і 0,6. І реальна потужність виходить порядка 500 Вт.
Що це ви написали? Відкрийте характеристики будь-якого БЖ і не пишіть більше дурню. І почитайте, що таке Platinum, Gold.

Місто
Львів
З точки зору ціни все дуже індивідуально.
З тим згоден.
Маю кілька знайомих, що проживають у приватних будинках на передмісті і тримають в підвалах величезні морозильні камери, вщент забиті усіма можливими видами заморожених продуктів, які вони купляють у сезон чи на розпродажах.

При тому найуха воно їм, вкладатися і оплачувати ту власну заморозку, достатньо фінансово забезпеченим, щоб у любий час, коли заманеться, під'їхати машиною в один з десятка супер-пупермаркетів по дорозі до Львова, куди вони щоденно і так їздять і купити все то наморожене там, питання відкрите, мабуть, хобі таке.

В результаті якась частина заморожених ягід в них забувається в тих морозилках, дотримується до нового сезону і викидається.

Місто
Запорожье
Телефон
SE W880
StrikerX, у меня Anenji в кладовке, работает тихо, до комнаты 2 метра. Можно смонтировать на панели присоединённой к каркасу из профильных труб и подключить в разрыв сети после вводных автоматов и ничего не нужно сверлить. Посмотрите обзоры на каналах bootuseua и E_del_weiss на Youtube.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
В лісах під Ковелем
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
І почитайте, що таке Platinum, Gold
Яким чином використання золота чи платини впливає на потужність?
Що це ви написали? Відкрийте характеристики будь-якого БЖ
Помилився, вважав, що мова про ББЖ

Місто
Дніпро
Яким чином використання золота чи платини впливає на потужність?
Впливає на ККД. Ви самі почали щось писати про косінуси і т.д. Потужність там 850 Вт. Ви з самого початку натупили і продовжуєте ставити питання.
у меня Anenji в кладовке, работает тихо, до комнаты 2 метра. Можно смонтировать на панели присоединённой к каркасу из профильных труб и подключить в разрыв сети после вводных автоматов и ничего не нужно сверлить. Посмотрите обзоры на каналах bootuseua и E_del_weiss на Youtube.
Дякую, я колись думав над таким, але зараз неактуально. В мене і так все чудово працює через звичайну станцію, просто думав збільшити ємність за рахунок EcoFlow Stream.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
я б уже давно взяв Deye і забув.
Є Деї безкулерні на 5кВт, щоб не кріпити на стіну, варять стійки із квадратної труби, може вже такі можна купити. Але це все недешево, звісно.
Post automatically merged:

А який ККД такої системи?
Закладають 10..20%+ на роботу інвертора/зарядника. Якщо це станція, то досить ефективно використовувати DC виходи 5521 де це можливо, наприклад для мережевих пристроїв, освітлення led-стрічки, і тд.

Місто
Львів
Закладають 10..20%+ на роботу інвертора/зарядника.
Між 10 і 20 різниця вдвічі, тобто "плюс мінус лапоть".

Якщо 20 на віддачу і стільки ж на заряд, враховуючи ще ККД самого акумулятору, то це вже під 50%.

Власне тому я й цікавився реальними показниками місячного споживання електроенергії власниками тих пристроїв до їхнього придбання та після. Зі статистикою часу, проведеного у блекаутах, звісно.

Місто
Нетiшин
Телефон
Mi 9T
ККД вищий на більших напругах за рахунок меньших токів . Тобто 48v більш еффективніший чим 24v , силові ключі меньше гріють радіатори і загалом меньші токи перетікають в системі . По інверторах найкраща еффективність на половині номінальної потужності , якщо меньше то росте процент втрат із-за самоспоживання, більша потужність дае процентний ріст через втрати на нагрів . Батареї ( без помітних саморозрядів) до 95 процентів мають 98 процентну еффективніст, далі ростуть втрати на нагрів. Добитися 90 процентів еффективності системи на цикл не важко , провірено і перепровірено приборами на практиці . До того ж 10 проценті втрат йдуть на нагрів , зимою це в плюс

SP777

I am a rumor
Місто
Kharkiv
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Поставив на паузу покупку, бо багато відгуків, що ця станція не запускає холодильник.
Я в этой теме раньше выкладывал результаты замеров пусковых токов разных холодильников.
Вывод: если инвертор сможет выдать синус 1.5 кВт в течение 2 с, то запустит практически любой холодильник.

SP777

I am a rumor
Місто
Kharkiv
Телефон
Samsung S20 FE Snap
Для квартиры я рекомендую 24 В
Але ж ліміт струму в 100А на 24В - це тільки 2400 Вт вихідної максимальної потужності (ще втрати інвертора), звідки буде 4 кВт? Ліфери 24в / 200Аг, що я бачу на ринку, саме 100 амперів видають максимум.
Из того, что сам щупал, самые мощные на 24 В были 3800 Вт / 4200 ВА. Там по спецификации макс ток от батарей 162 А. Собирал под них батареи на ячейках 280+, для которых такой ток не проблема. На тестах нагружал до 3.5 кВт. Такая система потянет любые бытовые потребители в разумных пределах одновременного включения. Стартуют любые холодильники, кондиционеры, насосы.

Вкладення

• 1766232610039.png
    1766232610039.png
    523.3 КБ · Перегляди: 10

SP777

I am a rumor
Місто
Kharkiv
Телефон
Samsung S20 FE Snap

Вкладення

• 1766235678359.png