Скільки треба заробляти?

• Автор теми Skar
  • Дата створення
Місто
Львів
В мене було неодноразово, що показники водоканал і енергозбут вносив від балди
А за яких умов це відбувалося? Розраховували місячне споживання в сторону збільшення з-за не внесення вчасно показів лічільників споживачем?
Якось не дуже розумію, навіщо в такому випадку з них щось назад вибивати? Ну утворилася переплата, в наступні місяці подаєш нулі споживання і так до вирівнняння.
От у моєї мами утворилася переплата за гарячу воду і вже рік як компенсує її нулями, жодних проблем.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ну вечеряти в дорогому рестіку, купувати трухани-нєдєльки Баленсьяга, похмілятися не Миргородською, а Віші, знімати не однушку на Трої а пятикімнатну на Рейтарській і т д - ну от десяточка і піде. А так з виду наче як у всіх :)
Яскравий приклад - українські корупціонери. Квартири, машини, будинки... і все, потім гроші в матрац.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Якось не дуже розумію, навіщо в такому випадку з них щось назад вибивати?
1. Були норми на електрику по соцтарифу. Навіщо переплачувати, якщо за 100 кВт ніколи не виходив?
2. Відрядження довше ніж на місяць. Навіщо переплачувати, якщо ти накрутиш ще хер зна коли. А наступного місяця тобі ще стільки ж додадуть, якщо "контролерів" не ставити на місце.
Post automatically merged:

Це ж не витрати. Це аналог готівки в матраці.

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
От у моєї мами утворилася переплата за гарячу воду і вже рік як компенсує її нулями, жодних проблем.
В мене також в квітні утворилася переплата за опалення. От тільки проблема, що я з тієї квартири з'їхав і домовитися про повернення з власником не вдалося.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
В мене також в квітні утворилася переплата за опалення. От тільки проблема, що я з тієї квартири з'їхав і домовитися про повернення з власником не вдалося.
а в мене переплата за гарячу воду, а її відключили

Останнє редагування:
Місто
Ужгород->Британщина
Телефон
Moto
Якщо чоловік на заробітках, то очевидно він надсилає гроші додому
Можеш до мене на ти.
Ок, добре. Тоді хай буде, що чоловіку потрібно лишати гроші на комунальні, тому вертаюся до свого першого твердження - половину має віддавати.В мене виходить 5к/міс + батькам 3к, тому це далеко не 15к, якщо він заробляє 30к.

Місто
Львів
А можете розтлумачити, це пряма фінансова допомога батькам-селянам з пенсіями, не надто більшими за мінімальні?
Цікавлюся, бо у місті не знаю таких прикладів. Усі батьки, мої та знайомих, навідріз відмовляються приймати гроші на регулярній основі від своїх дітей. Навпаки, ще час від часу з пенсії намагаються їм щось підкинути.

А допомога батькам зі сторони дітей виглядає у вигляді розмаїтих подарунків, ремонтів та догляду.

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Я вже пів року шукаю інженера по відеонагляду в центральний офіс паливної компанії на 30к (біла зп+13а+бронь) Всі носом крутять...

Tier, как раз сегодня с начальником отдела кадров одной конторы общался - по ее словам, если бронь, то ЗП в Одессе на инженерные специальности (не совсем видеонаблюдение, но СКС) - от 35 тыс., а если без брони, то люди хотят раза в два выше. Но это, конечно, не абсолют, в разных конторах разные ситуации, просто для справки. С моей колокольни, с которой реальная жизнь в столице не видна, а мнение основано на разных интернет сравнениях стоимости жизни в столице, то, чтобы в Киеве не крутили носом, надо хотя бы 45-50 тыс. в месяц предлагать за такое.

И, ессно, смотрим первый вопрос темы и пробуем ответить:

1. Чтобы выжить - ну, где-то тысяч 10 на человека надо, если есть свое жилье.
2. Чтобы нормально сводить концы с концами. - до войны я точно знал, сколько это, потому что именно столько и зарабатывал. Сейчас - не знаю, думаю, что это тысяч 15 на человека. Свести концы с концами получится , и еще немножко.
3. Чтобы жить и радоваться жизни. Есть знакомая, мать-одиночка и заодно ВПО с Донбасса с 2014-го. Тем не менее, смогла неплохо устроиться. Говорит, что ей на двоих с дочкой 120 тысяч хватает впритык (жилье не свое, какая то часть денег на него уходит). То есть, этой суммы радоваться жизни не хватает.
Каждому свое. Я бы с таким доходом на члена семьи жил бы и радовался.
Ми живемо в паралельному всесвіті? Понад 1000 Євро в Україні? При тому, що середня зарплата - 400 Євро, а переважна більшість працює за мінімальні 160 євро?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Можеш до мене на ти.
Ок, добре. Тоді хай буде, що чоловіку потрібно лишати гроші на комунальні, тому вертаюся до свого першого твердження - половину має віддавати.В мене виходить 5к/міс + батькам 3к, тому це далеко не 15к, якщо він заробляє 30к.
Давай почнемо з ввідних ситуації яку ми обговорюємо
1) Чоловік і дружина живуть разом, чи чоловік на заробітках бозна де? Це дві доволі різні ситуації, плюс чоловік на заробітках бозна де загалом за межами західних областей і раніше була не супер поширена ситуація, а зараз з закритими кордонами взагалі нетипова.
2) Скільки у % співвідношенні від загального бюджету дохід у чоловіка і жінки 25/75, 50/50, 75/25, інша цифра?

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
А можете розтлумачити, це пряма фінансова допомога батькам-селянам з пенсіями, не надто більшими за мінімальні?
Цікавлюся, бо у місті не знаю таких прикладів. Усі батьки, мої та знайомих, навідріз відмовляються приймати гроші на регулярній основі від своїх дітей. Навпаки, ще час від часу з пенсії намагаються їм щось підкинути.

А допомога батькам зі сторони дітей виглядає у вигляді розмаїтих подарунків, ремонтів та догляду.
Я своїм оплачую комуналку, особливо взимку, купую ліки, частину харчів (олію, м'ясо, рибу) бо Україна поклала на них великий хрест, бо пенсія як була 3+6 тисяч, так і залишилась, а субсидії навіть урізали ... І виходить це тисяч 8-10 на місяць...

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
3. Чтобы жить и радоваться жизни. Есть знакомая, мать-одиночка и заодно ВПО с Донбасса с 2014-го. Тем не менее, смогла неплохо устроиться. Говорит, что ей на двоих с дочкой 120 тысяч хватает впритык (жилье не свое, какая то часть денег на него уходит). То есть, этой суммы радоваться жизни не хватает.
Каждому свое. Я бы с таким доходом на члена семьи жил бы и радовался.
Вона що, квартиру за 60к знімає?)

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
Предлагаю обсудить тему. Какая по меркам нашего времени должна быть зарплата?
1. Чтобы выжить.
2. Чтобы нормально сводить концы с концами.
3. Чтобы жить и радоваться жизни.
Питання дуже відносне.
Поки був холостяком, то суми були 300/500/1000+ євро. З коханою без дітей це 1000/1500/3000+ євро, коли був перший малий, то 1000/2000/4000+ а зараз з другим 1500 ледве хватає, щоб вижити.

Місто
Львів
субсидії навіть урізали ... І виходить це тисяч 8-10 на місяць...
А як так виходить, якщо зі своїх пенсій повинні платити не більше 20% за комунальні. Тобто з сукупних 9-ти тисяч грн вони мали б заплатити 1800 за комуналку, а на решту отримати субсидіями.
Мої батьки живуть окремо одне від одного і у них цей принцип чудово працює. При тому з пенсій 7 та 8 тис, примудряються ще й половину відкладати.

protoss

Ен таро Адун!
Місто
Іршава / Ужгород
Телефон
Samsung S21FE (050/067)
1800 за комуналку, а на решту отримати субсидіями.
А як вони вкладаються в ліміти? Там же якийсь неадеквати попрописував їх під нове економічне житло, особливо в частині опалювання.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Ця тема мені нагадала тіктоківські опитування молодих дівчат на вулицях: "Скільки має заробляти хлоп, щоб ти з ним жила?"))) Хто не бачив - там такі суми оголошуються, і такі дівчата бувають, що капець... :LOL:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
а зараз з другим 1500 ледве хватає, щоб вижити.
Ми живемо в паралельному всесвіті? Понад 1000 Євро в Україні? При тому, що середня зарплата - 400 Євро, а переважна більшість працює за мінімальні 160 євро?
:)

Зверху