Смартфони Samsung

Місто
Харьков
Оф топ. Це дуже поширена проблема, коли треба відправити листа через поштовий клієнт, а воно не працє, бо заблокованє. Більш поширено, ща сам провайдер блокує на всяк випадок. Тому що не довіряє своїм користувачам. А буває що ip адреса вже в чорному списку на поштовому сервері у "спамобойці". Чому так, бо ip заблокували за спам. Провайдеру воно не треба отримувати abuse-листи і втрачати репутацію. Багато випадків, коли тв-приставки, смарт тв на Андроиду або вже від виробника йдуть з "відповідним" ПЗ, або виробник так ставиться до безпеки, що таке ПЗ невдовзі зявляється на роутерах або тв приставках. А чому телефон є винятком... те саме, але з батарейним живленням, і це має бути помітно по витратах заряду.

Тому, повертаючись до теми, оновленя мають дуже важливе значення. Вони того варті.

Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
Місто
Львів
переглядаю стрічку у Facebook, зацікавило одне рекламне оголошення, вирішив перейти ознайомитися
Мені вкрай слабо віриться що без встановлення хижої apk можна було настільки залочити смартфон.
Аж самому стало цікаво "перейти ознайомитися" :) Може дайте наводку, опишіть ту рекламу, теж спробую (посилання, як розумію, не зберегли ;) )
Хоча у мене в ФБ взагалі ніколи жодної реклами не з'являється завдяки заморозки хрому та використання виключно фф з плагіном uBlock origin.

Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
Мені вкрай слабо віриться що без встановлення хижої apk можна було настільки залочити смартфон.
Мені теж слабо вірилось у те, що відбувається.
посилання, як розумію, не зберегли ;)
Цікаво як я його міг зберегти, якщо при переході смартфон заблокувався, а далі скидання.

Місто
Львів
Цікаво як я його міг зберегти,
Так я так і припустив, тому й цікавлюся деталями тієї реклами. Можливо сам її якось віднайду на ФБ, або загуглю.
Не може ж бути такого що у вас єдиного на весь світ отак мертво андроід-смартфон залочився лише від переходу за посиланням, таке мусить бути досить широко описано в інтернеті!

Ще раз наголошу, кілька років тому знайома, яка просто не знала на той момент що таке apk і що можна встановлювати додатки не лише з GP, якось непомітно для себе скачала та встановила подібний лок після переходу за посиланням.

Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
Не може ж бути такого що у вас єдиного на весь світ отак мертво андроід-смартфон залочився лише від переходу за посиланням
Звичайно я був не єдиним. У тому Телеграм каналі було дуже багато таких.

Місто
Львів
Bester, ну так хоч опишіть про що була та реклама? :D
Кажу ж, вперше чую що від переходу за посиланням можна отримати лок, що лікується лише скиданням до заводських, кортить особисто на собі знайти та випробувати ;)

Місто
Харьков
І яке відношення спам розсилка має до оновлень патчів безпеки?
Це як приклад. Те що підєднується до інтернету, все має бути надійним. А якщо воно має в соби якісь банковські додатки, криптогаманці, ци має бути носієм КЕП, тощо... Так мовити особистість в гаманці. Нехутувати безпекою не варто.

ps я б не довіряв би телефону на якому постійно вилазе реклама той додаток, в якому використовується мій КЕП))

Останнє редагування:
Місто
Хмельницкий
Телефон
Samsung Galaxy S24
magodzec, як би це не смішно звучало, але була реклама серії S25. Ну не зовсім реклама, але світилось, як реклама у Фейсбук. Там було оголошення типу стали відомі основні характеристики, переходь за посиланням, щоб дізнатися.

Місто
Львів
magodzec, ось тут опис механізму роботи DroidLock.
Основна задача локера - змусити користувача встановити додаток та надати дозволи, маскуючись під щось нейтральне.

Місто
Харьков
magodzec, як би це не смішно звучало, але була реклама серії S25. Ну не зовсім реклама, але світилось, як реклама у Фейсбук. Там було оголошення типу стали відомі основні характеристики, переходь за посиланням, щоб дізнатися.
по логіці, посилання повинно вікриватись в браузері за-замовчуванням, а сам браузер - це ізалльований простір. Але у додатку є свій внутрішній браузер, в якому воно скорійш за все відкрилося. Може у вредоноса зявилось більше можливості по взаємодії з користувачем, коли сповіщення від вредоноса було як сповіщеня від легітимного додатку. Песочниця може бути пробита, якщо в браузері була не закрита 0-day.

Місто
Львів
Місто
Львів
Bester, та у тому випадку скоріше вам у підтримці Самсунгу не довели що ви (ймовірно сам того не зауваживши, і у всякому випадку не бажаючи того) встановили шкідливе ПЗ, хоча й справедливо зауважили про то ;)
Ну їх зрозуміти можна, вони дійсно не зобов'язані були вам це доводити.

Зверху