Ответ: Спалил тюнер. Как починить?
Коротнути по різному можна. Можна просто спалити запобіжник (або щось в блоці живлення), а можна подати 220 вольт на мікропроцерор. Судяти з того, як ти задаєш патання, навряд чи ти сам щось зробиш, напевно прийдеться нести до майстра ремонтувати.
Може кому цікаво буде, опишу один випадок.
Цієї зими в мене вийшов з ладу тюнер. Взагалі нічого не показував. На табло дуже слабо світився знак ":". Було чути тихий свист.
Ну, я подзвонив до спеціалістів, розповів що і як, отримав відповідь: треба міняти блок живлення, буде коштувати 100 гривень. Якщо врахувати, що оптова ціна такого тюнера (тільки нового) була 150 гривень, то платити 100 грн за ремонт ніяк не хотілося. Я подзвонив до іншого спеціаліста, а потім ще до іншого, дзвонив десь до 10 різних (телефони з брав з газети). Знайшов одного, який хотів 30 грн, також він мені сказав, що зробить за 10 хвилин, бо то дуже проста поломка. Я вже думав нести, але наступний день був Субота, ну і я захотів сам попробувати.
Відкрутив гвинти, зняв кришку, побачив в середині дві плати. одна більша, друга менша. Кабель живлення 220 В заходив на меншу, я зрозумів, що то блок живлення і треба там шукати. Спочатку став дивитися чи нема там чогось явно згорівшого -- нічого явного не помітив. Потім взяв тестер, продзвонив мережевий кабель, запобіжник, -- знову все нормально. Я вже хотів закрити кришку, і в Понеділок занести на ремонт, але вирішав продзвонити всі діоди, транзистори. Під час такої продзвонки випадково помітив, що два конденсатори зверху підпухли. На цій же платі були ще два такі самі конденсатири, але не підпухлі. Ну, я їх і випаяв. Поніс на базар. Продавець запитав де вони стояли, сказав в тюнері. Тоді продавець говорить: то така проблема всіх тюнерів -- від перепаду напруг (такі в нас електромережі) виходять з ладу ці конденсатори. Я запитав чи там ще щось не згоріло -- відповів, що не повинно би.
За конденсатори заплатив по 60 копійок. Ремонт мені обійшовся 1грн. 20 коп. А міг би і за 30 і навіть за 100 грн.