Телефобія (або телефонофобія).

Місто
Львів
Коли ти останній раз з друзями просто грав у щось, навіть карти? Гадаю давно.
Для військового це розкіш - залишиться наодинці. ))
Якщо серйозно, то зустрічав панічну реакцію на невідомий дзвінок у знайомих. Чим це викликано - мені не відомо. Завжди можна припинити розмову одним натисканням.
і вже нормально це все обговорити за кавою/пивом
Так мова саме про фобію - дехто справді лякається невідомих дзвінків (мова не ТЦК і т.п.), наче з телефону вхоплять за горлянку і до чогось примусять.

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
наче з телефону вхоплять за горлянку і до чогось примусять.
Саме так. Є люди, яких навіть по телефону можна примусити до якихось дій, і вони не можуть відмовити. Такі й бояться відповідати, напевно.

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Єдине виправдання - коли людина за кермом
Совсем свежее происшествие
Потягнулась за телефоном: в центрі Києва Mercedes зніс літню терасу на тротуарі
Кермувальниця авто попередньо твереза. Вона пояснила, що під час руху на підлогу впав мобільний телефон, який вона намагалась підняти, втративши керування.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Я не казав що особисто у тебе якісь фобії, але те що люди значно менше спілкуються і важче знаходять контакт є таке. Інколи буваю в голосових чатах і те наскільки людям важко підтримати бесіду голосом знаю точно

Останнє редагування:

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Ну вона тягнулася не відповісти на дзвінок, а переглянути сторіс. Це зовсім інше)
Любое отвлечение чревато дтп, в том числе разговор с помощью гарнитуры, если ты конечно не Гай Юлий Цезарь.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Є люди, яких навіть по телефону
Стоп. Тут треба чітко розрізняти. Відповісти на дзвінок, бо може це щось важливе і лялякати невідомо з ким по 10 хвилин і більше. Я кажу саме про відповідь, бо ті хто лялякають ось з ними і трапляється всіляки дива

cds

Місто
Днепр
Телефон
Pixel 4a, Nokia 515
Лет 15 назад попалась то ли статистика, то ли иследования, уже не помню, так там приводились данные, что разговор по телефону во время движения снижает реакцию водителя почти до того же уровня, что и при алкогольном опьянении.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
cds, ну как бы , если не отвечают по объективным причинам занятости это точно не фобия

• Like
Реакції: cds

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
дехто справді лякається невідомих дзвінків (мова не ТЦК
Може є чого? ТЦК в твоєму колі спілкування мабуть не бояться ) але є інші - десь комусь грошей винен чи дівчат потягав без благословення дружини) Це вже дивно - лякатися. А ще, коли вже є така культура, то дзвінок сприймається як щось екстрене. Якшо мені раптом о 10ій вечора подзвонять батьки, то я злякаюся скоріше, шо шось сталося
значно менше спілкуються і важче знаходять контакт є таке
Це факт, вважай пʼять років спілкування дуже значно обмежене різними, але дуже сильними причинами. Навіть серед друзів-вестернів після ковіду бачу, що змінилося життя, а в нас на 80 рівнів все складніше і довше. Дуже це відчуваю і намагаюсь зараз змінити.
Інколи буваю в голосових чатах і те наскільки людям важко підтримати бесіду голосом знаю точно
А оце, як на мене, поганий приклад - я от в голосові чати навіть пробувати заходити не хочу і ніколи не хотів, так само як і воду переливати по телефону. Але десь вживу, чи хоча б по відео - все зовсім по-іншому. Голосовий чат це дуже нішева історія, яка так і не стала широко популярною, бо мало кому заходить

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Що вони зроблять саме дзвінком ? Відстежать місце перебування? Можливо. Але знову ж таки не за 5 секунд
Post automatically merged:

А оце, як на мене, поганий
Для тебе можливо, але рівень комунікації сучасної молоді показує дуже добре. Саме той рівень спілкування з незнайомою людиною про який ми і говоримо, бо звісно до друзів фобіі не буде

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
...не знаю, не знаю... У мене у колекції улюблених плакатів один з топових - класика: "Не болтай по телефону: болтун - находка для шпиона!". :cool: Бестселер форева!

Місто
Львів
Може є чого? ТЦК в твоєму колі спілкування мабуть не бояться ) але є інші - десь комусь грошей винен чи дівчат потягав без благословення дружини) Це вже дивно - лякатися. А ще, коли вже є така культура, то дзвінок сприймається як щось екстрене. Якшо мені раптом о 10ій вечора подзвонять батьки, то я злякаюся скоріше, шо шось сталося
Ну так, ТЦК не страшно. Ще сам їх можу прилаштувати. ))
Але, враховуючи той нюанс, що зараз триває війна, незнайомий дзвінок може бути дуже важливий: щось трапилося з близькими, кудись влучило, хтось з близьких втратив телефон і скористався допомогою прохожого, здоров'я батьків похилого віку, дзвінок з міської ради і т.п. Сотні варіацій.
Особисто, коли бачу незнайомий номер, наступні асоціації:
- той, хто знає мій номер на пам'ять (близькі люди) потребує допомоги;
- щось трапилось з житлом і телефонують сусіди чи жильці під'їзду;
- телефонують органи влади щось важливе повідомити.
Що вони зроблять саме дзвінком ? Відстежать місце перебування? Можливо. Але знову ж таки не за 5 секунд
Очевидно ж, що задиктують повістку по телефону і поставлять відмітку про вручення. )

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Якщо треба обговорити певне питання, прийняти рішення, отримати консультацію у формі питання-відповідь - тільки діалог.
Переписка в такому випадку займає в рази більше часу.

Якщо потрібна чітка відповідь - текст.
Необов'язкове перекнопування займає задофіга часу.

Зверху