Телефони повинні мати "нічний режим" для сну

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Реєстрація
30.01.08
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Смартфони, планшети і електронні читалки повинні мати автоматичний "нічний режим", у якому вони не перешкоджають сну людей, заявляє відомий лікар.

Професор Пол Ґрінґрас каже, що ці налаштування мають відфільтровувати синє світло, яке впливає на наш біологічний годинник і відтягує засинання по вечорах.

Натомість, за словами лікаря, який працює в лондонській дитячій лікарні "Евеліна", нові моделі виходять ще "синіші і яскравіші" за попередні.


Він вважає, що виробники мають проявити більше відповідальності.

З настанням сутінок людське тіло починає виробляти гормон сну мелатонін, який допомагає нам засинати.

Але певні світлові хвилі, з синьо-зеленого району спектра, виводять з ладу цю систему.

Професор Ґрінґрас брав участь у дослідженні, яке опублікувало видання Frontiers in Public Health і в якому проаналізовано ефект від світла, що його випромінює електроніка.

Автори дослідження доходять висновку, що нові прилади мають чітку тенденцію бути більшими, яскравішими, контрастнішими і випромінюють більше синього світла.

Професор, який спеціалізується на дитячому сні, розповів BBC News: "Це чудово для використання вдень, але жахливо вночі. З'являється дедалі більше даних про те, що якщо користуватися одним з цих приладів увечері, то він відтягуватиме ваше засинання на цілу годину".

BBC
 

Staslviv

Заблокирован
Реєстрація
20.02.11
Місто
Львов
Телефон
супербюджетная жабка
Згоден , по всіх пунктах ще й додам що вимикаю на ніч телефон щоб ніхто не розбудив. Ті хто далеко від мене їх 5-8 годин не врятує. А хто близько приїде так. Автоматичне вимкнення ( turn off) в призначений час у Не андроїд моделях телефонів рідко зустрічається ... А з увімкненням разом з будильником вже лекше. Вимикаю перед сном - вручну, вмикаю з будильником.
 
Останнє редагування:
Реєстрація
27.03.11
Місто
Вінниця
Телефон
Redmi Note 5
На сiмбiанi перемикання режимiв за розкладом можливе програмно.
 
  • Like
Реакції: Sok

Maxxx

Ябкодрочер)
Реєстрація
01.12.08
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Ох уж эти британские ученые.. :) Гаджет в любом случае оттягивает сон на час и более, и в большей степени явно не из-за длины волн ))) А когда хочешь спать и замахаешься, только возьмешь планшет в постели - и он сам выпадает из рук. Хотя в чем-то есть зерно правды - я больше люблю теплый спектр экрана, чем холодный, и профиль монитора калибрую на теплые тона.
 

Alex

Модератор
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Дніпро
Телефон
Huawei P40
статья подготавливает грунт к повсеместному внедрению F.lux для мобильных устройств.
недавно видел информацию, что компанию покупает какой-то из гигантов (точно не помню, но кто-то типа Apple, Microsoft или Samsung).
 
Реєстрація
27.10.07
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Touch wiz самсунга "из коробки" можно настроить на режим блокирования вызовов по времени, контактам.
 
Реєстрація
18.02.15
Місто
Київ
Даже samsung C 100 включается по будильнику. А выключить , перед сном ( и поставить на зарядку) можно и в ручном режиме.
Также помимо освещения, ощутимо вредное влияние волн (gsm, wi-fi, bluetooth), оставленого у изголовья на время сна, тел. аппарата - с утра голова " трещит". Спасает режим полета, полное отключение или размещать аппарат подальше от головы ( и всего тела).
 

Alex

Модератор
Команда форуму
Реєстрація
27.10.07
Місто
Дніпро
Телефон
Huawei P40

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Реєстрація
27.07.12
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
Re: Телефони повинні мати "нічний режим" для сну

Айфоны научились это делать с седьмой версии ОС, таки внесём ясность ;)
 
Зверху