Ви використовуєте застарілий браузер. Цей та інші сайти можуть відображатися в ньому некоректно. Необхідно оновити браузер або спробувати використовувати інший.
У фінустанові вживають всіх заходів щодо всебічної та об’єктивної оцінки ситуації та дій банку.
lb.ua
Наглядова рада державного "Укрексімбанку" оприлюднила заяву з приводу конфлікту, що стався під час інтерв'ю журналістів проєкту "Схеми" з головою правління банку Євгеном Мецгером.
Наглядова рада висловила занепокоєння та стурбованість звинуваченнями проти банку у перешкоджанні журналістській діяльності.
"Відповідно до існуючих у Банку політик, ми вже розпочали перевірку обставин та вживаємо всіх заходів щодо всебічної та об’єктивної оцінки ситуації та дій Банку та шляхів вирішення ситуації", - йдеться у заяві.
Офіційна позиція Офісу Президента щодо ситуації в «Укрексімбанку» безумовно чітка, конкретна та повністю співвідноситься із суспільним осудом дій керівництва державного банку, заявив радник керівника Офісу Глави держави Михайло Подоляк.
«Ситуація навколо «Укрексімбанку» може сприйматися лише негативно. Безумовно, модель поведінки, яку суспільство побачило від представників банку, є неприпустимою. Свобода слова належить до фундаментальних цінностей в Україні. Тому обов'язок посадовців будь-якого рівня – коректно спілкуватися з журналістами та поважати їхнє право ставити будь-які запитання, що мають суспільну важливість. Не має значення, про якого рівня структуру йдеться та чи працює ця структура в державному чи в приватному секторі. Правила поваги до журналістської роботи та формати надання доступу до суспільно важливої інформації давно напрацьовані, і не може бути причини, щоб їх не дотримуватися», – сказав він.
Станом на цей час Національна поліція та Наглядова рада «Укрексімбанку» зробили відповідні заяви. Нацполіція у межах розпочатого кримінального провадження аналізує всі обставини того, що сталося. Наглядова рада заявила про проведення перевірки в межах правил, затверджених для державного банку. Також на рівні Наглядової ради та згідно з процедурами в банку може відбуватися й модерування подальшого розвитку цієї ситуації для фінустанови.
Щонайменше видається логічним рішення про відсторонення від займаної посади голови правління банку, щоб не було жодної, навіть гіпотетичної перешкоди для розслідування та перевірки. Як максимум для нівелювання шкоди банку та державі потрібні, можливо, і більш жорсткі кадрові рішення у фінансовій установі. Інституційні механізми для виходу з такої ситуації передбачені, і вони мають спрацювати.
Криворожский друган приЗЕдента, просто красавчик! Ну а "айтишники" в этом банке - просто "спецы экстра класса" по стиранию информации с флешек, наверняка сынки/ кумовья/ друзья..
Вот тоже интересно, час времени они чета делали, и записи смогли восстановить. Там даже 1 проход чем-то типа PGP wipe уже бы не дал восстановить, а тут похоже форматнули и фсе. Идиоты крч.
"Моя надмірно емоційна реакція та нестримана поведінка стосовно журналістів не мають виправдання. Повністю усвідомлюю свою відповідальність. Щоб зняти хоча б частину шкоди репутації Банку та відвернути негатив по відношенню до його чудового колективу, невідкладно пишу заяву про складання повноважень голови правління на час проведення необхідних слідчих дій Національною поліцією та внутрішньої перевірки в банку згідно з відповідними процедурами", - йдеться в заяві Мецгера на сайті Укрексімбанка.
Наглядова рада банку одразу задовольнила прохання Мецгера про відсторонення та вибачилась перед журналістами "Радіо Свобода".
Остаточне рішення щодо Мецгера буде ухвалене після внутрішньої перевірки, яку проведе наглядова рада.
До того часу тимчасово виконувати обов'язки голови правління Укрексімбанку буде член правління Сергій Єрмаков.
Вона пообіцяла справедливе та ефективне розслідування справи.
"У цьому питанні немає місць для роздумів - справедливе та ефективне розслідування, підозра, передача в суд, вирок. Ми в Офісі Генпрокурора не можемо і не будемо покривати, вибачте, безумство, продемонстроване співробітниками державного банку. Реакція на вчинок повинна бути адекватною в нашій державі, і ми це доведемо", - написала Венедіктова у фейсбуці.
Генпрокурорка наголосила, що підписаний із медіа меморандум - "це реальні наміри, а не просто формальність".
"Перешкоджання журналістам не вичистиш з флешок – відповідальність неминуча", - заявила вона.
На думку Венедіктової, складання повноважень головою правління банку Євгеном Мецгером не змінить суті проблеми. Прокурори і поліцейські активно працюють над розслідуванням "цього просто неприпустимого інциденту".
Голова правління Укрексімбанку Євген Мецгер приніс вибачення журналістам "Радіо Свобода" Кирилу Овсяному та Олександру Мазуру за конфлікт під час зйомок інтерв'ю.
Пост із вибаченням опубліковано на публічній сторінці голови правління у фейсбуці.
"Події, що сталися у моєму робочому кабінеті 4 жовтня 2021 року та були згодом опубліковані виданням «Схеми» з мого боку є неприпустимими та стали шоком не тільки для громадськості та журналістської спільноти, але й для мене. Я за природою врівноважена людина і ніколи не думав, що миттєвий емоційний спалах може перерости в лавину імпульсивних та непоправних дій і рішень. Стрес і навантаження цьому не виправдання", - заявив Мецгер.
Він також вибачився перед усіма журналістами, яких образила його поведінка.
"Це завдало величезної шкоди іміджу банку, моральному духу його чудового колективу і престижу професії банкіра, як такій. Я щиро прошу вибачення у всіх колег. Повторюся, я не мав права на той спалах, він викликає найбільшу огиду і сором саме в мене", - написав Мецгер.
Я так понимаю, что раз на этом вопросе так подгорело, и шавку решили по результату слить, этот вопрос стоит прокопать дальше, найдется много интересного
Ну это явно было импульсивное решение. Мог спокойно бросить микрофон на стол и уйти из кабинета как только стали задавать вопросы не из оговорённого списка.
Ну это явно было импульсивное решение. Мог спокойно бросить микрофон на стол и уйти из кабинета как только стали задавать вопросы не из оговорённого списка.
Цей сайт використовує файли cookie, які допомагають персоналізувати Ваш контент і зберегти вхід в систему, якщо Ви зареєстровані.
Продовжуючи користуватися цим сайтом, Ви погоджуєтеся на використання нами файлів cookie.