Утеплення будинку/квартири

Місто
Киев
Телефон
Nokia E71 (Utel), Samsung Galaxy S III CDMA SСH-I535 (Интертелеком), Samsung E1080i (Киевстар)
Всьо давним давно адназначна. Більш того, є формули по яким її визначають.

Ось трохи практики:
Угу. Так-так.
На відео рукожопи наклеїли пінопласт на ляпухи, низ не загерметизували. Між стіною і пінопластом, поміж тими ляпухами залишили проміжок, де вітер гуляв/вологе повітря, з якого й виділявся конденсат. А все - через порушення технології монтажу утеплювача. Бо так швидше. А час - це гроші. Ніхто із рукожопів не хоче бавитись із правильним монтажем утеплювача, бо це довго, і відповідно, вони мало зароблять.
Я ж зразу сказав: є багато нюансів. Тому, нє всьо так адназначна.

А відеороликів в інтернеті нема, де при внутрішньому утепленні все добре, тому, що при здоровому глузді ніхто не буде коцати готовий ремонт, коли все добре. Я теж не збираюсь відривати внутрішній утеплювач лише для того, щоб комусь доказати, що у мене проблем нема.

Я ж вище дав тонкий натяк, що "інженерам" на всі руки, які 100 разів так робили і все було нормально - можна робити все що душа забажає.

Що ти мені, людині з вищою будівельною освітою та з 20-літнім стажем роботи по спеціальності, хочеш довести? Що існує якийсь правильний монтаж утеплювача із середини? Тоді надай мені посилання на діючий ДБН або ДСТУ де описана технологія такого монтажу.
Я можу довести протилежне, бо в будівельних нормах відсутнє утеплення зсередини і про це чітко написано.

Вкладення

• 1.jpg
    1.jpg
    121.9 КБ · Перегляди: 23
  • 2.jpg
    2.jpg
    96 КБ · Перегляди: 22

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
наклеїли пінопласт на ляпухи
не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопласту
Ну значить уроди наносили на ляпки. Воно працює тільки якщо на всю поверхню нанести.
є такі ж спеціалісти, які і плитку на ляпки кладуть 😂 технологи

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Ну значить уроди наносили на ляпки. Воно працює тільки якщо на всю поверхню нанести.
є такі ж спеціалісти, які і плитку на ляпки кладуть технологи
Інші кажуть, що стіни повинні ''дихати'' та тепловий шов потрібен

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Значить, всі - рукожопи. Один я дартаньян. Я наношу клей на всю поверхню утеплювача під гребінку, точно так як на керамічну плитку. Тому, під утеплювач не заходть вологе й холодне повітря з вулиці, і там не утворюється конденсат. До речі, рукожопи й плитку ставлять на ляпухи, не тільки утеплювач.
Post automatically merged:

Що ти мені, людині з вищою будівельною освітою та з 20-літнім стажем роботи по спеціальності, хочеш довести?
А ти мені, людині із теж 20-річним стажем проведення утеплення і користування цими приміщеннями, що хочеш довести? Мені до дупи ті будівельні норми, коли я зробив правильно, добре, якісно і воно працює. Єслі нєльзя, но очєнь хочется - то можно.

Я почув тебе. Так само, як я чув протягом 20 років таких самих критиків утеплення. Почув. Але нє всьо так адназначна. Воно працює і я це використовую.

Останнє редагування:
Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Це рукожопи-долбодятли таку відмазку придумали, щоб робити тяп-ляп, але швидко. Які там в сраці стіни повинні дихати? Для чого? В стіні не повинно бути місця ні для доступу пари, ні для доступу повітря. Із своєї багаторічної практики знаю, що повітря не має заходити під утеплювач, тоді й стінам не доведеться "дихати" і сушити їх. В мене стіни під утеплювачем настільки сухі, що коли доводилось дещо ремонтувати і частково віддирати утеплювач, то там так було сухо, як в Сахарі в полудень.

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
є такі ж спеціалісти, які і плитку на ляпки кладуть технологи
Не від кого таке не чув. Тоді Вент фасад, там дійсно все по іншому. А тут просто рукожопи таке роблять. Утеплювач кріпиться на 5 парашутів, це так, але не на 5 ляпок
Значить, всі - рукожопи. Один я дартаньян. Я наношу клей на всю поверхню утеплювача під гребінку, точно так як на керамічну плитку. Тому, під утеплювач не заходть вологе й холодне повітря з вулиці, і там не утворюється конденсат. До речі, рукожопи й плитку ставлять на ляпухи, не тільки утеплювач.
+1. Середняазія будучи гастарбайтерами на росіі клали плитку на ляпки. Узбеки мені таке знайомі розповідали котрі ще за часів динозаврів в мацкві працювали

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
+1. Середняазія будучи гастарбайтерами на росіі клали плитку на ляпки. Узбеки мені таке знайомі розповідали котрі ще за часів динозаврів в мацкві працювали
Так в мацкві там щороку перекладають, плитку, бордюри і усе що можна. Там можна взагалі не паритись за якість. Наступного року усе одно переробляти...

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Так в мацкві там щороку перекладають, плитку, бордюри і усе що можна. Там можна взагалі не паритись за якість. Наступного року усе одно переробляти...
У нас вже теж плитку перекладають щороку, бюджет сам себе не розпилить 😂 але то перекладають тротуарку.
А узбеки знайомі там в ТЦ на підлогу кафель на ляпки клали

тут просто рукожопи таке роблять
бачив, що деякі, хто на ляпи кладе, то вони по периметру на внутрішню поверхню пінопласту наносять суцільний шар клею
Це все одно якесь паскудство та ідіотизм.
Мажеться під гребінку та і все. Нащо вигадувати колесо. Тим більш квадратне

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Мажеться під гребінку та і все
це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))
Рівня чи площини?
клеїти на ляпки тут чимось допоможе ?)
Треба робити площини і клеїти під гребінку. Якщо рівень має перепади великі, а бюджет не резиновий

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Мажеться під гребінку та і все. Нащо вигадувати колесо. Тим більш квадратне
Тут також є нюанс. Це якщо поверхня рівненька. А якщо місцями штукатурка повикришувалась, чи є крупнозернистий набризг, то я практикував інший спосіб, про який написано вище. Наносив клей по периметру листа, на середину наносив 10 невеликих ляпухів, розмір яких вибирав в залежності від кривизни поверхні, "на око", яке в мене вже добе "набите" на це діло. При притисканні листа пінопласту до стіни, ляпухи розповзались, рівномірно заповнюючи всі нерівності. В результаті, місць без клею не залишалось (кілька разів відклеював свіжоприкладений лист пінопласту, коли потрібно було щось підправити, тому бачив результат такого способу нанесення клею, як воно виглядає зсередини).

бачив, що деякі, хто на ляпи кладе, то вони по периметру на внутрішню поверхню пінопласту наносять суцільний шар клею
Такий спосіб також допускається на нерівних поверхнях, але треба мати добре "набите око" на це діло, щоб клей рівномірно розійшовся по всьому листу пінопласту.

а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))
Коли така ситуація, то треба не клеєм і ляпухами рівняти стіни, а бавитись із пінопластом різної товщини. Або вирівнювати поверхню перештукатуривши її. Але рукожопам простіше і швидше кинути клею побільше, і поменше притиснути лист до стніни. Тяп-ляп - і готово. І головне - швидко.

Останнє редагування:
Місто
Киев
Телефон
Nokia E71 (Utel), Samsung Galaxy S III CDMA SСH-I535 (Интертелеком), Samsung E1080i (Киевстар)
raptor , у себе в будинку і у спорудах що належать виключно тобі - ти можеш робити все що завгодно. Але якщо ти виконуєш подібні роботи в договірному порядку, береш за це кошти з людей - то всі твої будівельні роботи повинні відповідати ДБН, ДСТУ.
А ти мені, людині із теж 20-річним стажем проведення утеплення і користування цими приміщеннями, що хочеш довести? Мені до дупи ті будівельні норми, коли я зробив правильно, добре, якісно і воно працює. Єслі нєльзя, но очєнь хочется - то можно.

Я почув тебе. Так само, як я чув протягом 20 років таких самих критиків утеплення. Почув. Але нє всьо так адназначна. Воно працює і я це використовую.

Норм ти не дотримуєшся, бо вони тобі до дупи. Типова шарашкіна конора "я сто разів так робив і все нормально", що ні за що не відповідає. А потім люди живуть собі і не розуміють, чого це у дитини з'явилась алергія? Мабуть екологія ...

Назви свій фоп, чи хто ти там, або де ти там 20 років щось утеплюєш. Поцікавлюсь твоєю діяльністю, може замовлю собі твоє "утеплення".

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Doza про норми ти все правильно пишеш. Норми це для будівельних фірм, бо їх можуть перевіряти, накладати санкції. В мене не фірма. Я це роблю в приватному порядку, сам особисто, без помічників. Робив спочатку в себе вдома, побачив, що воно добре. Потім, час від часу робив так само по родичах і знайомих. Це не є основним моїм заробітком. Це були підробітки. Результати своєї праці я бачу регулярно, ці люди мене добре знають, у всіх все добре, всі вдячні. З моменту перших утеплень, які виконані мною, пройшло вже 20 років, все Ок. Останнім часом закинув цю справу. Правда не назавжди. При потребі, можу повторити.)))

Ще, пригадую, на інших ресурсах, а може й тут було, противники пінопласту з піною з рота доказували, що пінопласт - це "г", через 5 років порозвалюється на кульки, а треба утеплювати лише ватою. Так от, там де я утеплював, пінопласту нічого не бракує, не розсипається, бо він же ж покритий клеєм і фасадними штукатурками/шпаклівками. Про вату нічого не можу сказати, бо не практикую її використання, з основної причини, що вона дорожча за пінопласт.

Останнє редагування:

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
raptor, я про те що головне - це не чистий сухий пенопласт, а клей на всю поверхню. Якщо є недоліки по стіні і треба десь додати лямку клею, то чого б ні. Ми ж не живемо в ідеальному світі де всі роблять ідеальну площину перед утепленням

у нас і будівельники багатоквартирних будинків не завжди гостів дотримуються 😂

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))
Рівня чи площини? ...
вертикальний рівень, вона ж площина

Останнє редагування:

Тара

Заблокирован
Місто
Одеса
Рівня чи площини? ...
Ну є рівень, це пряма стінка чи під уклоном, а є площина по типу холмів і впадин чи є вони. Я це мав на увазі

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Рівня чи площини? ...
Ну є рівень, це пряма стінка чи під уклоном, а є площина по типу холмів і впадин чи є вони. Я це мав на увазі
під нахиоом, але потім іиходить в рівень і знов під нахил, десь 'пузом'

Зверху