Себастьян Перейро
торговець чорним деревом
не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопластунаклеїли пінопласт на ляпухи
не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопластунаклеїли пінопласт на ляпухи
Угу. Так-так.Всьо давним давно адназначна. Більш того, є формули по яким її визначають.
Ось трохи практики:
На відео рукожопи наклеїли пінопласт на ляпухи, низ не загерметизували. Між стіною і пінопластом, поміж тими ляпухами залишили проміжок, де вітер гуляв/вологе повітря, з якого й виділявся конденсат. А все - через порушення технології монтажу утеплювача. Бо так швидше. А час - це гроші. Ніхто із рукожопів не хоче бавитись із правильним монтажем утеплювача, бо це довго, і відповідно, вони мало зароблять.
Я ж зразу сказав: є багато нюансів. Тому, нє всьо так адназначна.
А відеороликів в інтернеті нема, де при внутрішньому утепленні все добре, тому, що при здоровому глузді ніхто не буде коцати готовий ремонт, коли все добре. Я теж не збираюсь відривати внутрішній утеплювач лише для того, щоб комусь доказати, що у мене проблем нема.
Ну значить уроди наносили на ляпки. Воно працює тільки якщо на всю поверхню нанести.не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопластунаклеїли пінопласт на ляпухи
Інші кажуть, що стіни повинні ''дихати'' та тепловий шов потрібенНу значить уроди наносили на ляпки. Воно працює тільки якщо на всю поверхню нанести.не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопластунаклеїли пінопласт на ляпухи
є такі ж спеціалісти, які і плитку на ляпки кладутьтехнологи
Значить, всі - рукожопи. Один я дартаньян. Я наношу клей на всю поверхню утеплювача під гребінку, точно так як на керамічну плитку. Тому, під утеплювач не заходть вологе й холодне повітря з вулиці, і там не утворюється конденсат. До речі, рукожопи й плитку ставлять на ляпухи, не тільки утеплювач.не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопластунаклеїли пінопласт на ляпухи
А ти мені, людині із теж 20-річним стажем проведення утеплення і користування цими приміщеннями, що хочеш довести? Мені до дупи ті будівельні норми, коли я зробив правильно, добре, якісно і воно працює. Єслі нєльзя, но очєнь хочется - то можно.Що ти мені, людині з вищою будівельною освітою та з 20-літнім стажем роботи по спеціальності, хочеш довести?
Це рукожопи-долбодятли таку відмазку придумали, щоб робити тяп-ляп, але швидко. Які там в сраці стіни повинні дихати? Для чого? В стіні не повинно бути місця ні для доступу пари, ні для доступу повітря. Із своєї багаторічної практики знаю, що повітря не має заходити під утеплювач, тоді й стінам не доведеться "дихати" і сушити їх. В мене стіни під утеплювачем настільки сухі, що коли доводилось дещо ремонтувати і частково віддирати утеплювач, то там так було сухо, як в Сахарі в полудень.Інші кажуть, що стіни повинні ''дихати'' та тепловий шов потрібен
Не від кого таке не чув. Тоді Вент фасад, там дійсно все по іншому. А тут просто рукожопи таке роблять. Утеплювач кріпиться на 5 парашутів, це так, але не на 5 ляпокІнші кажуть, що стіни повинні ''дихати'' та тепловий шов потрібенНу значить уроди наносили на ляпки. Воно працює тільки якщо на всю поверхню нанести.не зустрічав, щоб клей наносили на всю поверхню пінопластунаклеїли пінопласт на ляпухи
є такі ж спеціалісти, які і плитку на ляпки кладутьтехнологи
+1. Середняазія будучи гастарбайтерами на росіі клали плитку на ляпки. Узбеки мені таке знайомі розповідали котрі ще за часів динозаврів в мацкві працювалиЗначить, всі - рукожопи. Один я дартаньян. Я наношу клей на всю поверхню утеплювача під гребінку, точно так як на керамічну плитку. Тому, під утеплювач не заходть вологе й холодне повітря з вулиці, і там не утворюється конденсат. До речі, рукожопи й плитку ставлять на ляпухи, не тільки утеплювач.
Так в мацкві там щороку перекладають, плитку, бордюри і усе що можна. Там можна взагалі не паритись за якість. Наступного року усе одно переробляти...+1. Середняазія будучи гастарбайтерами на росіі клали плитку на ляпки. Узбеки мені таке знайомі розповідали котрі ще за часів динозаврів в мацкві працювали
бачив, що деякі, хто на ляпи кладе, то вони по периметру на внутрішню поверхню пінопласту наносять суцільний шар клеютут просто рукожопи таке роблять
У нас вже теж плитку перекладають щороку, бюджет сам себе не розпилитьТак в мацкві там щороку перекладають, плитку, бордюри і усе що можна. Там можна взагалі не паритись за якість. Наступного року усе одно переробляти...+1. Середняазія будучи гастарбайтерами на росіі клали плитку на ляпки. Узбеки мені таке знайомі розповідали котрі ще за часів динозаврів в мацкві працювали
Це все одно якесь паскудство та ідіотизм.бачив, що деякі, хто на ляпи кладе, то вони по периметру на внутрішню поверхню пінопласту наносять суцільний шар клеютут просто рукожопи таке роблять
це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))Мажеться під гребінку та і все
Рівня чи площини?це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))Мажеться під гребінку та і все
Тут також є нюанс. Це якщо поверхня рівненька. А якщо місцями штукатурка повикришувалась, чи є крупнозернистий набризг, то я практикував інший спосіб, про який написано вище. Наносив клей по периметру листа, на середину наносив 10 невеликих ляпухів, розмір яких вибирав в залежності від кривизни поверхні, "на око", яке в мене вже добе "набите" на це діло. При притисканні листа пінопласту до стіни, ляпухи розповзались, рівномірно заповнюючи всі нерівності. В результаті, місць без клею не залишалось (кілька разів відклеював свіжоприкладений лист пінопласту, коли потрібно було щось підправити, тому бачив результат такого способу нанесення клею, як воно виглядає зсередини).Мажеться під гребінку та і все. Нащо вигадувати колесо. Тим більш квадратне
Такий спосіб також допускається на нерівних поверхнях, але треба мати добре "набите око" на це діло, щоб клей рівномірно розійшовся по всьому листу пінопласту.бачив, що деякі, хто на ляпи кладе, то вони по периметру на внутрішню поверхню пінопласту наносять суцільний шар клею
Коли така ситуація, то треба не клеєм і ляпухами рівняти стіни, а бавитись із пінопластом різної товщини. Або вирівнювати поверхню перештукатуривши її. Але рукожопам простіше і швидше кинути клею побільше, і поменше притиснути лист до стніни. Тяп-ляп - і готово. І головне - швидко.а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))
А ти мені, людині із теж 20-річним стажем проведення утеплення і користування цими приміщеннями, що хочеш довести? Мені до дупи ті будівельні норми, коли я зробив правильно, добре, якісно і воно працює. Єслі нєльзя, но очєнь хочется - то можно.
Я почув тебе. Так само, як я чув протягом 20 років таких самих критиків утеплення. Почув. Але нє всьо так адназначна. Воно працює і я це використовую.
вертикальний рівень, вона ж площинаРівня чи площини? ...це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))Мажеться під гребінку та і все
Ну є рівень, це пряма стінка чи під уклоном, а є площина по типу холмів і впадин чи є вони. Я це мав на увазівертикальний рівень, вона ж площинаРівня чи площини? ...це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))Мажеться під гребінку та і все
під нахиоом, але потім іиходить в рівень і знов під нахил, десь 'пузом'Ну є рівень, це пряма стінка чи під уклоном, а є площина по типу холмів і впадин чи є вони. Я це мав на увазівертикальний рівень, вона ж площинаРівня чи площини? ...це коли повехня ідеально рівна, а ось садибний будинок, який будувався у 80-ті - має стіниз великим перепадом рівня ))))Мажеться під гребінку та і все
палахнути пару сотень тис. доларів у ремонт