Форум «вже не торт»

Гудзак

Хатуль мелумад - тварина типу кіт, що йде ланцюгом
Місто
Шахтарське (Першотравенськ) на Січеславщині
Телефон
Moto G9+; Moto G5+
Kladoff, рік виходу у світ радянсько-російських правил пост-сталінської епохи. Стали писати "идти", "черт" замість "итти", "чорт" etc. Ще зі школи пам'ятаю, як виглядає "Орфографический словарь' Розенталя у давно покійної матері. Отам оті новації вже були зафіксовані (у додатках чи розділах - це вже вилітіло з голови).

Місто
Львів
Стали писати "идти", "черт" замість "итти", "чорт" etc
Також було "вытти, выдти — выйти, притти, придти — прийти, танцовать, пловучий".
Пам'ятаю як в школі кілька виданих до 56-го року книжок читав і подібне різало очі :)

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
мені стало дуже важко вловити суть повідомлень. Часто буває, що там якийсь набір слів, який не стає зрозумілим навіть після уважного прочитання повідомлення декілька разів.
Ця проблема стосується лише деяких повідомленнь чи багатьох?
Бо мені теж іноді здається, що прочитане повідомлення абсурдне чи незрозуміле через некоректне використання деяких слів.
Якщо у тві чи телеграм це можна було б списати на ботів або ші, то на форумі думаю, що це автокоррекція введеного тексту та недостатня вичитка своїх же повідомлень.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Галичина
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Ця проблема стосується лише деяких повідомленнь чи багатьох?
Зазвичай деяких дописувачів. Таких як Pepto, mfrimen, деяких новорегів.
В світері ось цей допис, наприклад
Post automatically merged:

Я вже досить важкувато можу спілкуватися з 25 річними і боюся справа як раз не в них, а саме в мені
Pepto не твій одноліток?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Кочевник, Є ж об'єктивні критерії - грамотність. На форумі на це давно є правило, яке існує виключно для того, щоб всім було зручно читати. Твої приклади наче саме про це

Місто
Zaporizhzhia
В світері ось цей допис, наприклад
Кочевник, це т.з. потік свідомості. Є така течія в літературі: Пруст, Джойс. Якщо виникають труднощі при читанні, це тому, що ти не в потоці. Перші декілька сторінок такого - і звикаєш. Тобто, ніяких ментальних змін в тебе. Ти просто "читаєш" не так, як задумав той, хто написав.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я по-перше не згоден категорично з порівнянням - це як порівнювати мазню моєї малої з Малєвичем, теж на перший погляд виглядає однаково.
По-друге, жанр тексту все жпередбачає стиль. В новеллі, повісті чи навіть оповіді ти можеш собі дозволити набагато більше. Пост на форумі чи в соц. мережі - короткий, не дає контексту, тому має бути зрозуміло що хоче сказати автор, якщо цей автор поважає свого читача.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Місто
Львів
Навіть Гиперіон не всі читали...
Я з таких. :) Фантастикою перестав захоплюватися відразу після школи, а у 1989-му, коли він вийшов, мені було вже 25 і дитина.
Зараз тим більше і близько не тягне читати подібне...

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Місто
Zaporizhzhia
тому має бути зрозуміло що хоче сказати автор
Там усе зрозуміло. Є певна експресія. Хто в потоці, сприймає адекватно. Тобто ті, до кого автор апелює.

Улісс Джойс писав не стільки/ не як художній твір. Скоріш - як спроба якомога точно занотувати думки людини, в процесі їх формування - з підсвідомості в свідомість, асоціативний зв'язок і т.д (Кажу за форму твору).
Мазня твоєї малої ближче по формі до Джойса, ніж до Малєвіча, для якого чорний квадрат - це декларація, маніфест, не більше.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Як можна бути в авторському потоці в соц.мережі де кожен пост - свій потік нової людини? Тим більше що читач теж в своєму потоці, відкрив почитати телефон на 5 хв, в не налаштувався на читання конкретного потоку. Це не довгий текст чи наприклад особистий блог. Це протиречить визначенню потока

Зверху