Хто такий Петро Порошенко?

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Слідство підозрює, що п’ятий президент України Петро Порошенко, перебуваючи на посаді міністра закордонних справ, нібито був причетний до підготовки "Харківських угод" – документа, який дозволив Чорноморському флоту РФ залишитися в Криму до 2042 року. В оточенні Порошенка ці звинувачення називають абсурдними, наголошуючи, що на момент підписання угод він уже не обіймав посаду.
За версією слідства, Порошенко, перебуваючи на посаді міністра закордонних справ у останні тижні своєї каденції, нібито був причетний до підготовки тексту "Харківських угод".
Він очолював МЗС у період президентства Віктора Ющенка та був звільнений з посади 11 березня 2010 року. Останні два тижні роботи на цій посаді він пропрацював при Вікторі Януковичу, який став президентом 25 лютого. При цьому самі угоди підписали більш як через місяць після відставки Порошенка.
В оточенні п'ятого президента звинувачення вважають політично вмотивованими та "абсурдними".

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Додам в тему негативу про його медіа:
Варто віддати належне "баризі", він побудував альтернативу діючій владній телемонополії на будь який смак для будь кого. Ти безмозглий крикливий зрадофіл? Ласкаво просимо на Прямий. Поміркований і думаючий порохобот? Еспресо. Тобі пофіг на Пороха, але ти любиш хороші фільми, чи ти просто пенс якому треба шоб шось на фоні ненапряжне муркало? 5 канал. Зроблено з головою, зі стратегією, і собі у збиток, як дотичний до медіаменеджменту кажу.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Mathias, можливо він і має стосунок до всіх цих каналів, але я не пригадую коли його бачив на Еспресо

• Like
Реакції: Toma

razor

место под рекламу
Місто
Винница
Телефон
xiaomi mi 11 ultra
Нагадаю: статки Порошенка (за оцінками Форбс) у 2013му становили $1,6 млрд, за роки президентства він збагатився у 82 рази (перед виборами 2019 про це не знали тільки люди, які одночасно мали вади слуху і зору), отже статки на початок 2019го
$1,6х82=$131,2 млрд.
Щоправда, потім він стрімко збіднів і у 2022му Форбс оцінив статки знову у ті ж самі $1,6 млрд.
что блин?
это как так может быть? типа в 2019 поставил всё на красное и выиграл, а через 4 года на черное и проиграл?

то есть он был где-то среди этих товарищей?

Топ-10 самых богатых людей мира по версии Forbes на 2025 год:

1. Илон Маск (США): $342 млрд.
  2. Марк Цукерберг (США): $216 млрд.
  3. Джефф Безос (США): $215 млрд.
  4. Ларри Эллисон (США): $192 млрд.
  5. Бернар Арно и семья (Франция): $178 млрд.
  6. Уоррен Баффет (США): $154 млрд.
  7. Ларри Пейдж (США): $144 млрд.
  8. Сергей Брин (США): $138 млрд.
  9. Амансио Ортега (Испания): $124 млрд.
  10. Чжан Имин (Китай): $65,5 млрд.

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Mathias, можливо він і має стосунок до всіх цих каналів, але я не пригадую коли його бачив на Еспресо
Щоб не було "можливо", треба іти дивитись структуру власності.

Еспресо - https://static.espreso.tv/uploads/c...ma-strukturi-vlasnosti-2016_601c1f2d64dc2.pdf
Чиєї партії депутат Княжицький, чия дружина контролює 99.99... відсотків телеканалу, думаю, ви знаєте :) А сам Порошенко не так давно якраз з'являвся в ефірі Еспресо у Портнікова, посилання є під спойлером.

Прямий - https://prm.ua/wp-content/uploads/2023/10/Struktura-2023.pdf
Тут ситуація складніша. Формально наразі канал належить колективу, тобто купі осіб в яких є міноритарні частки. По факту в гуглі можна ввести "Порошенко купив Прямий" і дізнатись історію рятування каналу від владних лап.

5 канал - https://www.5.ua/about/struktura-vlasnosti/
Ну це його найдавніший і найкоханіший актив, який наразі теж формально контролюється колективом. Якщо уважно роздивитись схему, то можна побачити, що формально і 5ий і Прямий контролюють одні й ті самі люди і одні й ті самі "командитні товариства".

Якби ж не зв'язок з кидалою Жеваго.

В бога і святих не вірю, що є то є.

Kladoff

Характер Скверный
Місто
Днепр
Телефон
Redmi note 11
Mathias, я Чудово розумію що то його канал, я про те що його на ньому нема десь 95% ефіру. Точно набагато меньше в порівнянні из Прямим

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
Mathias, я Чудово розумію що то його канал, я про те що його на ньому нема десь 95% ефіру. Точно набагато меньше в порівнянні из Прямим
А краще щодня ходити і рєчухі толкать, як медведчук на своїх трьох каліках покійних? :) У ЄС достатньо говорящих голів з партії, які бігають за пороха. Від бідного гончаренка на Прямому вже скоро можна буде блювать, наприклад.

Зверху