Плюс якщо є FM станції, і приймачі коштують в районі 300грн, тому навряд DAB+ буде розвиватися.
Думаю, справа не в приймачах, а в даті появи. В Україну dab зайшов в 2018 - в сам розпал оптичного інтернету та 4G. Більшість перейшла на цифру, яку можна споживати через вже наявні пристрої: телефон, комп. Традиційне радіо помирає, так само як і телебачення.Ну так сколько тех приемников на руках?
Ну яб не сказав що більшість перейшли на цифру. На початку війни 2022р, FM/DAB+ приймачі скуповували як "гарячі пиріжки" на ринку. Навіть при блекаутах попит на приймачі зростає відразу. А по селах, майже в кожній хаті є радіоприймач. Тому традиційне радіо ще довго буде жити.Більшість перейшла на цифру, яку можна споживати через вже наявні пристрої: телефон, комп. Традиційне радіо помирає, так само як і телебачення.
А сенсу, якщо в блекаути FM вимикалось також?приймачі скуповували
Я писав лише за Україну.не потрібно екстраполювати війну, як норму на весь світ.
Не знаю як де, но на моїй телевежі FM не вимикалося, у Рівному при блекаутах спостерігалися проблеми але на пару хв.А сенсу, якщо в блекаути FM вимикалось також?
Не помітив.лише за Україну.
В якому плані? Традиційний кіловатний передавач FM добре, якщо 20 км. доб'є. Мобільний інтернет більш поширений. Чи мова про 549 Кгц на СХ?традиційне радіо працює там де немає інтернету
Все залежить від приймача і стандарту, при блекаутах в деяких селах взагалі інтернет помирав, в той час радіоприймачі чудово відтворювали музику і інформаційні новини.В якому плані? Традиційний кіловатний передавач FM добре, якщо 20 км. доб'є. Мобільний інтернет більш поширений. Чи мова про 549 Кгц на СХ?
Киловатт это около 50км в чистом поле уверенного приема. Хотя для DAB не исключаю что киловатт это о 20, вспоминая сладкие сказочки времён внедрения т2, что мол где аналог уже не ловит там т2 уверенно показывает, а по факту все получилось ровно наоборот.Традиційний кіловатний передавач FM добре, якщо 20 км.
Та хоч 100, а сенсу. DAB/DAB+ в Україні не взлетіло, кілька сумнівних станцій і то тільки Київ.Киловатт это около 50км в чистом поле уверенного приема.
Але булоб класно якби DAB+ працював по всій Україні, ну хочаб в обласних центрах. Якість супер, стабільність, ніякого шипіння. Воно ж по факту або працює супер, або взагалі не працює.DAB/DAB+ в Україні не взлетіло, кілька сумнівних станцій і то тільки Київ.
Про які надзвичайні ситуації йде мова? Напевне, зомбі-апокаліпсис та тотальна ядерна війна?На випадок надзвичайних ситуацій
Може і так. Але, не рахуючи найдешевшого китайського лайна, більшість сучасних медіакомбайнів з Європи підтримують DAB+.спеціально купляти DAB приймач немає сенсу
Перепрошую, але сучасний медіакомбайн от мені, наприклад, якось не по кишені - а Ретікес послухати новини по Всесвітньому радіо українською (чи щось приблизно польською) легко. На той випадок, коли, не дай бог, москалі пошкодять мобзв'язок та Інет, а я якогось чорта ще не здриснув. Бабусин керогаз мені теж ні до чого, а пара запасних BL-5C навіть губиться у кишені.Може і так. Але, не рахуючи найдешевшого китайського лайна, більшість сучасних медіакомбайнів з Європи підтримують DAB+.
Я про ось такі комбайни:якось не по кишені