Місто
Kyiv
Якось ми далі Києва не задумаємося. Якщо взяти Закарпаття,там по селах більше одної оптики немає взагалі,це вам не Позняки коли 9 провайдерів на одному техповерху
на своєму прикладі знаю, пгт біля Солотвино, 1 провайдер, почав підключати десь в 19-20 році швидкість на старті 4-5 мбіт, зараз було в районі 20-30 мбіт, до останього підняття було 260 грн, зараз уже за 300 точно не скажу. не оптика звичайний лан, єдиний плюс обладнання зарезервоване по електриці. моя Датагруп вже 3 рік кормить байками що скоро будуть аккуми, пое, пон і т.д.
У Датагруп в Києві люди на роботу не ходять до офісу з часу Ковіда, на роботу набирають лише у кого є відстрочка від мобілізації, компанія має зп на рівні в утк. Поганий приклад з дата

Місто
kiev
Якось ми далі Києва не задумаємося. Якщо взяти Закарпаття,там по селах більше одної оптики немає взагалі,це вам не Позняки коли 9 провайдерів на одному техповерху
на своєму прикладі знаю, пгт біля Солотвино, 1 провайдер, почав підключати десь в 19-20 році швидкість на старті 4-5 мбіт, зараз було в районі 20-30 мбіт, до останього підняття було 260 грн, зараз уже за 300 точно не скажу. не оптика звичайний лан, єдиний плюс обладнання зарезервоване по електриці. моя Датагруп вже 3 рік кормить байками що скоро будуть аккуми, пое, пон і т.д.
У Датагруп в Києві люди на роботу не ходять до офісу з часу Ковіда, на роботу набирають лише у кого є відстрочка від мобілізації, компанія має зп на рівні в утк. Поганий приклад з дата
тепер вони ж типу европейська компанія з кучой бабла

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
европейська компанія з кучой бабла
І намагаються збільшити абонбазу холодними дзвінками з пропозиціями вічного кохання швидкого конекту, але тіко до 100мбіт, бо оптику не завезли.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Молодці, випустили гру в час найбільших пікових навантажень.
Натомість у «Київстар» повідомили, що їхні абоненти не помітили істотних змін у швидкості домашнього інтернету. «Наші передплатники використовують гігабітні швидкості, особливо геймери, тому швидкість завантаження відеоігор може мінімально знизитися, що не дуже помітно для передплатників», — повідомили Forbes в компанії.

Один із провайдерів прокоментував OBOZ.UA ситуацію з трафіком. Він зазначив, що зараз цю ситуацію спостерігають усі інтернет-провайдери в країні. «Зараз виникають складнощі в роботі точок пункту обміну трафіком. Це пов’язано з навантаженням на магістральні канали по всій Україні», — пояснив провайдер, ім’я якого видання не розголошує.

milan27

fiber engineer
Місто
Луцьк
Телефон
OnePlus 10pro 8/128
До прикладу навантаження на одного з великих магістралів. +35% до середнього трафіку. +500 гігабіт в абсолютних величинах.

Це наче з'явилися додаткові 250 000 абонентів

1000007996.jpg

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
Хіба у стіму нема внутрішніх кешуючих серверів? Це ж просто треш, така ситуація:
IMG_1149.jpeg

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
ніяких кешуючих серверів не напасешся
чому? Перенести ресурс всередину країни, звільнити міжнародні канали, які дорожчі і вужчі, ніж внутрішні (а в ідеалі - п2п). Може, при такому напливі внутрішні сервери теж не справляться, але принаймні зовнішні канали будуть вільними і ті, хто в Сталкер не грає, зможуть нормально користуватися інтернетом. Бо, наприклад, я цю гру не качаю і грати не буду, але через цей наплив і через те, що мій провайдер не має власних окремих зовнішніх каналів, сьогодні навіть редфорум повільно вантажиться. Я то знайшов спосіб обійти проблему, але пересічному абоненту сьогодні не позаздриш.

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
чому? Перенести ресурс всередину країни, звільнити міжнародні канали, які дорожчі і вужчі, ніж внутрішні (а в ідеалі - п2п). Може, при такому напливі внутрішні сервери теж не справляться, але принаймні зовнішні канали будуть вільними і ті, хто в Сталкер не грає, зможуть нормально користуватися інтернетом. Бо, наприклад, я цю гру не качаю і грати не буду, але через цей наплив і через те, що мій провайдер не має власних окремих зовнішніх каналів, сьогодні навіть редфорум повільно вантажиться. Я то знайшов спосіб обійти проблему, але пересічному абоненту сьогодні не позаздриш.

У Стіма є кешуючі сервери, AFAIK. Але - не в Україні. Ми для них, напевно, замаленькі по ревеню, аби витрачатись, а Гуглу і Фейсбуку норм, тому їхні кешуючі тут присутні і ютюбчік не постраждав. Найближчий до нас кешуючий Стіма (не впевнений, але скоріш за все) у Франкфурті. І магістраль на Франкфурт у всіх СТРАЖДАЛА.

RifleR

👻👻👻
Місто
Київ
Телефон
iPhone, Samsung
І магістраль на Франкфурт у всіх СТРАЖДАЛА
"страждати" теж можна по-різному. Гляньте кількома повідомленнями вище - я виклав тест, де на сервер DT у Франкфурті отримував два мегабіти, а після того інший користувач показав результат на той самий сервер і там було 170.

Зверху