Закони України не дозволили Елтону Джону всиновити українську дитину
Британський співак Елтон Джон виявився "занадто старим", щоб усиновити маленького хлопчика з притулку для ВІЛ-інфікованих дітей на Донеччині.
Міністр у справах сім'ї, молоді та спорту України Юрій Павленко повідомив, що Елтон Джон не може усиновити маленького українського хлопчика через свій вік та сімейний стан.
Британський співак Елтон Джон, який офіційно перебуває в одностатевому шлюбі зі своїм партнером Девідом Фернішем, відвідав минулої суботи у Донецькій області спеціалізований Будинок дитини, де мешкають діти з діагнозом ВІЛ/СНІД, і заявив, що хоче усиновити 14-місячного хлопчика Лева.
Однак, як Павленко повідомив агентству, прийомні батьки повинні бути одружені, а Україна не визнає одностатеві шлюби.
Крім того, за словами міністра, 62-річний Елтон Джон надто старий.
Згідно з українськими законами, різниця у віці між батьками та дитиною не повинна перевищувати 45 років.
Як повідомлялося раніше, 12 вересня, всесвітньо відомий музикант сер Елтон Джон дав прес-конференцію в Макіївці Донецької області, перебуваючи на території обласного спеціалізованого Будинку дитини, де мешкають діти з діагнозом ВІЛ/СНІД.
Британський співак Елтон Джон під час візиту до України вирішив усиновити 14-місячного хлопчика з притулку для ВІЛ-інфікованих дітей на Донеччині.
Побачивши малюка на ім'я Лев, Елтон Джон зізнався, що той "забрав його серце".
"Девід і я вже неодноразово розпочинали розмови про необхідність усиновлення дитини. Проте я все ж таки до останнього моменту завжди казав "ні", оскільки гадав, що мій гастрольний графік не дозволить мені приділяти достатньої уваги дитині", - зізнався музикант.
Джерело: ТСН