Юридична консультація

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
отсутствовал 5 лет в стране и не мог никак узнать о смерти отца
это необязательно, главное доказать, что не было возможности оформить наследство/подать заявление по каким-то причинам (оболел, не было в стране и т.п.)

Добавлено через 4 минуты
utwer, приведите,пожалуйста, ваши аргументы
здесь Вам приведут аргументы

Останнє редагування:

Qwertивый

Заблокирован
Місто
Київ
Телефон
SL45i :)
Да-да, справку что 5 лет лежал в коме - сейчас очнулся... :)

Irop

Головоломщик
Місто
Житомир
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
з описаного не світить. засвітить, якщо доведе, що не прийняв спадщину протягом 6 місяців (не 5 років) від дня відкриття спадщини через поважну причину. Поважність визначає суд. відповідачем буде жінки внучка, за умови, якщо жінка прийняла спадщину після смерті чоловіка, а внучка після смерті жінки. в іншому випадку відповідачем буде відповідна рада. це краще, тому що вони можуть визнати позов та й поготів.
крім цього, вбачається, що чоловік раніше був в іншому шлюбі. за цих обставин слід знати, що являє собою спадкове майно, не виключено, що його частина належить матері пацана і в спадщину не входить

Qwertивый

Заблокирован
Місто
Київ
Телефон
SL45i :)
спадщину протягом 6 місяців (не 5 років) від дня відкриття спадщини через поважну причину.
Який незаангажований суддя вдовольниться довідкою за 6 місяців і не спитає у "пацана" (якому років 45-50 гадаю :)) - "де ти був ще 4,5 роки?"
Сын живет в Грузии
На похоронах отца был?

Irop

Головоломщик
Місто
Житомир
Телефон
Xiaomi Mi 9 Lite
Qwertивый, ти сперечатися хочеш чи знати як воно? відповім, хоча не знаю, чи потрібно. спадщину слід прийняти протягом 6 місяців за загальним правилом. далі її вже не приймеш без рішення суду. і не має значення міг в подальшому фізично подати заяву про прийняття чи ні - однаково це не дало б результату, тому що вже пізно. тому й обгрунтовувати наявність поважних причин слід на період, протягом якого слід приймати спадщину. в конкретній справі ще може бути проблема з позовною давністю. може бути, але не факт, що буде.

Місто
Киев
Телефон
Nokia 301
Теоретически, конечно, обратиться в суд можно. Если всё рассказано как есть - у "сына" шансов очень мало, практически от слов СОВСЕМ НЕТ.

• Like
Реакції: Irop
Місто
Київ
Телефон
iPhone SE2/Samsung A05
Я когда-то не вступил в наследство после бабушки, хотя был у нее в завещании единственный наследник. Но где-то через год опомнился и стал оформлять ее пай на себя. Так суд довольно быстро восстановил меня в наследниках - одно заседание на 15 минут и решение тоже быстро приняли. Правда у меня не было оспаривающих мое право.

Olgen

читатель
Місто
Изюм
Телефон
Redmi Note 5 4/64
Теоретически, конечно, обратиться в суд можно. Если всё рассказано как есть - у "сына" шансов очень мало, практически от слов СОВСЕМ НЕТ.

Я тоже надеюсь, что у сына мало шансов. Все подробности еще сам выясняю.

Місто
Винница
Телефон
Xiaomi Redmi 5, Meizu M2, Lenovo S820
Друг интересным способом "косит" от армии. Его выписали из дому без военкомата, в паспорте стоит штамп "выбыл" и всё.

Сколько вообще можно на практике жить в Украине без прописки?
Какие последствия будут при попытке снова прописаться? Кроме штрафа.
Что военкомат может по сути предъявить кроме каких-то штрафов и бе-бе-бе?

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa
PRADA, ничего не будет - прописка в Украине необязательна. Пока не надоесть решать проблемы с банками, другими органами, которые требуют указание места жительства - можно жить без прописки. Про штраф за отсутствие прописки не слышал.

Про схему. Тем, кто выписал без военкомата, может быть "ата-та", поэтому выписывать по данной схеме могут за немаленькие деньги - а это уже другое "ата-та".

Місто
Сумы
Телефон
nokia
Kritik, Походу у этого товарища военного билета нет. Но даже если и есть, то сейчас при выписке/прописке поход в военкомат не обязателен. Сам недавно проходил выписку/прописку, заполняешь несколько бумажек и данные с военного билета. Через день приходишь за паспортом. В случае только выписки, процедура та же.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Про схему. Тем, кто выписал без военкомата, может быть "ата-та", поэтому выписывать по данной схеме могут за немаленькие деньги - а это уже другое "ата-та".
не может - сам недавно выписывался, заполнял бланк-заявление на выписку, где меня предупреждают, что я лично должен прибыть в военкомат и предупредить о выписке, а вот прописать без военкомата - это уже получать точно

Добавлено через 1 минуту
Kritik, Походу у этого товарища военного билета нет. Но даже если и есть, то сейчас при выписке/прописке поход в военкомат не обязателен.
странно - меня первым делом предупредили, что без похода в военкомат меня не припишут, хотя все это делалось в пределах соседней улицы

Останнє редагування:

drmz

маниакально-депрессивный стэндап
Місто
Гуляйполе
PRADA, ничего не будет - прописка в Украине необязательна. Пока не надоесть решать проблемы с банками, другими органами, которые требуют указание места жительства - можно жить без прописки. Про штраф за отсутствие прописки не слышал
Прописки нет, есть регистрация по месту жительства. Что как бы одно и то же.
И когда надоест скитаться и захочется зарегистрироваться, тогда и придется оплачивать все штрафы за нарушение сроков регистрации.

Місто
Киев
Телефон
Alcatel D920, Huawei U8110
Про штраф за отсутствие прописки не слышал.

З 2013 року в Україні працює нова система реєстрації фізичних осіб. Так, згідно з законом українці, іноземці (особи без громадянства) зобов'язані протягом десяти днів після прибуття до нового місця проживання зареєструвати його.

Процедура є значно спрощеною. По-перше, реєстрація відбувається протягом одного дня. По-друге – для реєстрації нового місця проживання не потрібно «виписуватися» – це можна зробити одночасно з реєстрацію за новим місцем проживання.

Для реєстрації необхідні заява та документ, підтверджуючий право проживання (право власності на житло або право оренди), процедура є безкоштовною.

Для орендодавців окремо зазначаємо, що при закінченні договору оренди приміщення, вони мають право зняти з реєстрації своїх орендарів без їх згоди та їх присутності.

Також маємо зазначити, що громадяни, що проживають без реєстрації можуть бути оштрафовані так само як і орендодавці, що дозволяють проживання без реєстрації. Сума штрафу як для орендарів, так і для орендодавців складатиме від 17 до 51 грн.

Вартою уваги є стаття, яка передбачає що відсутність реєстрації не може бути умовою реалізації прав і свобод громадян або підставою для їх обмеження. Тобто, відсутність реєстрації не може бути підставою для відмови в прийнятті на роботу, до школи, дитячого садочку, при зверненні в поліклініку або в лікарню.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Також маємо зазначити, що громадяни, що проживають без реєстрації можуть бути оштрафовані так само як і орендодавці, що дозволяють проживання без реєстрації.
а можуть и не бути...

Добавлено через 1 минуту
Для реєстрації необхідні заява та документ, підтверджуючий право проживання (право власності на житло або право оренди), процедура є безкоштовною.
а выписка - платная или нет ? с меня стянули около 50коп+- и естественно комиссия за эту госпошлину от 4грн и выше

Останнє редагування:
Місто
Киев
Телефон
Nokia 301
Процедура є значно спрощеною. По-перше, реєстрація відбувається протягом одного дня. По-друге – для реєстрації нового місця проживання не потрібно «виписуватися» – це можна зробити одночасно з реєстрацію за новим місцем проживання.

А с учета в военкомате по старому месту прож. они тоже автоматом снимут?:cool:

GreyCat

Консервативний новатор
Місто
м. Одеса, UA
Телефон
Samsung: A52
Re: Ошибка в написании фамилии

Есть второй отказ.
Готовим материалы для подачи в суд.

Вчора подана до суду Заява про встановлення факту, що має юридичне значення
Знову в очікуванні розгляду…