Зайнявся самостійним вяленням м`яса. Дуже смачно виходить до пива. Хоча початковим призначенням було - заміна тушонки в поході.
Рецепт надзвичайно простий.
Телячу вирізку нарізаємо смужками товщиною із вказівний палець. 2 години вимочуємо в коньяку. Зливаємо, промиваємо. Даємо воді зтекти. Робимо суміш для маринування: сіль, перець чорний, перець червоний, кориандр. Сіль обов`язково крупного помолу. Посипаємо суміш на дно посуди, викладаємо шар м`яса, знову сипемо суміш, і так кожний шар вирізки.
Ставимо в холодильник на добу. Через добу добре промиваємо м`ясо. Висушуємо його паперовими рушниками. І розвішуємо в "установку для вялення".
В якості установки використовується корпус системного блоку із двома вентиляторами на передній панелі, які працюють на видув. Мясо розвішано в ньому на двох нитках. Сама установка розміщюється в сухому провітрюваному місці (балкон). Через 2 тижні м`ясо готово.
Смачного!