Як краще проапгрейдити комп ?

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Коли довго не вмикати ПК, то Windows починає оновлюватись і треба кілька годин почекати щоб оновлення пройшло.

• Like
Реакції: stnl
Місто
Рівне-Черкаси
Телефон
Nokia 3.1 plus (Lyca)
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
В даний момент граю в ядьябло 4 на Стім дек.
Ну так собі. Руки терпнуть
Ствм дек - важке здорове одоробло. Контролери для консолей значно легші та економічніші.

Йому ж років більше ніж gta 5, дивно що йому не вистачає зазначеного заліза

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
це з віндою проблеми якщо завантаженість така. Апгрейд - якщо жорсткий диск, то він тормозить також, але не є причиною, бо грузиться відеокарта і проц. Треба ссд, як мінімум, якщо його немає. У мене 1600 райзен і 570 rx і для роботи все ще вистачає. Не завжди апгрейд щось вирішить, якщо вінда криво налаштована, різні проги висять, віруси, оновлення і тд. Треба перевстановити легку вінду. На моїй конфігурації можна ще років 5 мінімум сидіти, навіть на 11 вінду перейти і все буде норм, якщо вирубити все зайве з вінди, як я і роблю через скрипт згенерований сайтом https://schneegans.de/windows/unattend-generator/. Так що це перше, що вам треба зробити, але для цього треба розуміння як налаштувати скрипт через цей сайт і по тому не загадити вінду непотребом.
і взагалі там багато налаштувань вінди ще є крім цього, але це треба розумітися. Людина, якщо розбирається із вашою конфігурацією за 1000 гривень зробить літачок, ну це за роботу, якщо треба ссд, то ще за нього десь 1000-2000 грн
Я знаю про що кажу, я займаюся компами вже давненько, звичайно все не знаю, але більше ніж основна кількість народу.
Присилайте по пошті комп - зроблю за копійочку)) можу по віддаленому доступу почистити програмно, як варіант, але це не дуже варіант))
бездумно оновлювати це дурість, треба розуміти, що робиш і який буде ефект від вкладеної кожної гривні. Наприклад я оновив собі самсунг 870 ево ссд на pm9a1 і ефекту немає при моїх задачах. Але я знав що так буде, просто захотілося попрацювати з nvme і змінити 870 256 гб на 1 тб pm9a1, так як людині продав свій і взяв за роботу, за виручені кошти купив трохи б/у ссд на 1тб на аліку. Тобто нічого не витративши. проапгрейдився і помацав новий для мене вид ссд. Бо теорія була і за нею не було толку на нього переходити, вона підтвердилась, але я так захотів, треба практика по роботі з nvme, бо за ними майбутнє, вже pcs 5.0 такі ссд є))
якщо оновити проц на 8 ядерний, то може охолодження чи живлення материнки не тягнути його (4 фази на проц у вашої материнки, тому вище 95 ват не треба в неї ставити і то без розгону з downvoltінгом і гарним охладом зони vrm, краще взгалі 65w тільки) і будуть проблеми і так далі, такого багато. Але якщо постійно загажувати вінду, то проблеми будуть з часом в будь-якому випадку.

Останнє редагування:

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S24fe

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
stnl, збільшити ОЗП до 32ГБ (що б процесор та відеокарта на ССД не лізли), оновити відео до 4070 (що б завтра за новою в магазин не бігти). Далі дивитись на завантаження процесора та відео.

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
збільшити ОЗП до 32ГБ (що б процесор та відеокарта на ССД не лізли)
А нічого що дискретна відюха не те що на ссд не вміє лазити, навіть оперативку не чіпає?) у неї своя окрема пам'ять

SeLena

Шаровик-аматор
Місто
Вараш
Телефон
Xiaomi MAI132
збільшити ОЗП до 32ГБ (що б процесор та відеокарта на ССД не лізли)
А нічого що дискретна відюха не те що на ссд не вміє лазити, навіть оперативку не чіпає?) у неї своя окрема пам'ять
А якщо пам'яті не вистачає тоді вилітає чи відкушує від ОЗП?

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
А якщо пам'яті не вистачає тоді вилітає чи відкушує від ОЗП?
Вилітає. Відео пам'ять дуже чутлива до затримок, а ОЗП сильно повільніша. Тому дискретки навіть не пробують її використовувати. Це тільки інтегровані, не маючи власної користуються ОЗП, але вони усі і так дохленькі, тому повільна ОЗП не так критична.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
webivan що 1050 в ноуті, що 3060 в ПК вміє використовувати "віртуальну" память. Те ж Діабло 4 рік тому спокійно віджирало 20 Гб оперативної + 12 Гб відеопамяті, хоча фізично в ноуті 16 оперативки і 4 відео.
Та і зараз при навчанні нейромереж буває, що при 12Гб відопамяті використовується під 30

Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Глянув ще раз інформацію. Так gpu таки може лазити в ram, але якщо до цього доходить - це жопа для продуктивності. Менша пропускна здатність, вищі затримки ще і додаткове навантаження на проц, бо відюха конкурує за оперативну.
Але це абсолютно дурна ідея лізти в оперативку, там різниця тільки в пропускній здатності від 15 раз і більше.
Якщо налаштування викручені настільки що відюха лізе в оперативку - грати буде в рази некомфортніше ніж якщо вона не лізе туди.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Якщо налаштування викручені настільки що відюха лізе в оперативку - грати буде в рази некомфортніше ніж якщо вона не лізе туди.
на ділі не все так сумно і залежить від конкретних програм/ігр. В тому ж Діабло 4 нехватака відео пам'яті виявлялась в лагах на старті локації. Після того як прогружалась потрібна локація, то все працювало нормально до телепортації в іншу локацію.
В нейронках теж трохи гальмує, але значно швидше ніж на ЦП.

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
оновити відео до 4070
по перше якщо вінда забита фігнею, то хоч адронний колайдер всередину засунь, то нічого не зміниться, буде глючити, тільки з більшою продуктиівністю. + проц не розкриє карту, а щоб кращий проц, то треба материнку...тоді вже краще на am5, а тоді і оперативу...коротше новий комп. задача я так розумію цей довести до ума, а не новий за десятки тисяч купувати.

• Like
Реакції: stnl
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
на ділі не все так сумно і залежить від конкретних програм/ігр.
На ділі для ігор зараз треба відюха з 12gb vram + 16gb ram у вигляді 8+8 у двохканальному режимі. 16+16 буде краще для інших задач, але на ігри принципово не вплине. Головне не брати одну планку на 16.

Для себе я вивчивши усі ці питання зрозумів що мені сильно дешевше купити series x б/у за 350 баксів. За ці гроші можна хіба відюху купити якщо пощастить. Оскільки я не граю у пк-екслюзиви, рішення очевидне. Значна частина ігор, до того ж має підтримку клавомиші, якщо дуже хочеться.

Відео я не монтую. Нейронки локально я не викупаю, вони в рази гірші за онлайн рішення. А купувати ноут з дискреткою - це буде важке одоробло з 0 енегроефективністю і неможливістю апгрейду.

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Нейронки локально я не викупаю, вони в рази гірші за онлайн рішення.
То мені по роботі треба. Перш ніж щось ганяти в платному Гугл колабі то треба локально протестувати чи вона взагалі працює...
Раніше на проці на 5% датасету міг модель вчити 2 доби, а зараз на відясі за кілька годин. Звісно, після 10-20 невдалих спроб таки виходить вдала і тоді вже на повному датасеті все вчиться в хмарі в сотні разів швидше.
Post automatically merged:

проц не розкриє карту
Знову ж таки все залежить від задач/ігр і монітора. В мене зараз в парі з доісторичним i5-3570k стоїть RTX3060 і він її цілком "розкрив" в Сталкері 2, от в Кіберпанку недорозкриває...

Останнє редагування:
Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
є ігри процесорозалежні і від відеокарти. і взагалі це треба з людиною балакати, які задачі ставляться. просто rtx4070 і 3600 поряд...якось ріже очі. грати в декілька ігор яким на проц пофіг, а в інші не грати..то таке..гроші на карту знайшов, то і на проц треба

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Значно краще, ніж 1060 і 3600, чи +16Гб озп до старого набору.

Ось, для прикладу, RTX3060 в парі із 3600 та 5700х в Time Spy - https://www.3dmark.com/compare/spy/41685745/spy/42149687
Різниця в процесорних тестах - більше 60%, тоді як графічні - в межах 5%, причому із 5700х процом відяшка навіть була чучуть розігнана.

3060-3600-5700x-timespy.jpg

Тож в разі ігрових задач найбільший буст топікстартеру в першу чергу дасть заміна відяхи на більш сучасну.

Місто
Дніпропетровська область
Телефон
Poco X6 Pro
Значно краще, ніж 1060 і 3600, чи +16Гб озп до старого набору.
Тож в разі ігрових задач найбільший буст топікстартеру в першу чергу дасть заміна відяхи на більш сучасну.
вірно. x3d можна брати також. розмова була про 3600 і rtx4070. для неї треба хоча б 5700x, той що ви пропонуєте, ще краще 5700x3d чи 5800x3d із заміною материнки як мінімум
але можливо нього проблема більше всього у вінді. треба дивитися по факту, що і як працює. перебити вінду, якщо на новій вінді все погано, тоді міняти відеокарту, потім проц і материнку, якщо є гроші і результат не задовільняє

Зверху