температура HDD

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
tkalych, не факт, что не без брака обошлось...утверждать точно не берусь - не в курсе я...

Місто
Львів
Телефон
Samsung S6 Duos
Ось тут http://www.seagate.com/docs/pdf/datasheet/disc/ds_momentus_5400_4.pdf вказано, що

Environmental
Temperature (°C)
Operating 0 to 60
Nonoperating -40 to 70

Добавлено через 3 минуты
tkalych, не факт, что не без брака обошлось...утверждать точно не берусь - не в курсе я...

Можливо, хоча думаю, що майже за рік часу цей брак мав би проявитися, тим більше, що ноут практично цілодобово включений (торрент качалка/роздавалка).

Останнє редагування:
Місто
NEW Belici Country
Телефон
ПМР, фирма "СОБР"
tkalych, это окружающая среда такой температуры

Місто
Львів
Телефон
Samsung S6 Duos
tkalych, это окружающая среда такой температуры

Саме так. Тому і думаю, що значення датчика температури вінчестера Seagate в 60 градусів не є смертельними (тим більше за рік-півтора роботи вони б мали проявитися). Хоча думаю, що скоріше всього підвищена температура колись вплине на скорочення терміну роботи вінчестера.

Добавлено через 9 минут
В Hard Drive Inspector є така опція, як перевірка температури вінчестера і сигналізація при досягнення вінчестером критичної температури. Так от в версії програми для звичайних компів там максимальне значення по замовчуванню виставлене в 55 градусів, а в версії для ноутбуків (Hard Drive Inspector for Notebooks) вже чомусь в 60 градусів.

Останнє редагування:
Місто
Кременчуг
Телефон
HTC Desire 600
У меня тоже на асусе X50SL, 160 сигейтовская. Температура таже 50-60 градусов. Полтора года уже...

Lenur

мое рабочее место)
Місто
Джанкой
Телефон
xiaomi redmi note 2
Ну ось ці Seagate Momentus 5400.4 160827 (ST9160827AS) SATA 3Gb/s 160-GB Hard Drive точно гарячі. Ноут куплений в грудні 2008 і з самого початку спостерігається така температура.
у меня какраз этот винт, ноут покупал в июне 2008 за 4800гр

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
суть в следующем: чем больше температура - тем меньше будет срок слыжбы винта и больше шансов того, что он вскоре сыграет в ящик...на практике может вообще никак не сказаться, а может и через недельку дубу дать...

Alex Falcon

Кот, который гуляет сам
Місто
Kiev, Ukraine
Телефон
Nokia
Menwyy, Извини, но далеко не факт...

Місто
Львів
Телефон
Samsung S6 Duos
суть в следующем: чем больше температура - тем меньше будет срок слыжбы винта и больше шансов того, что он вскоре сыграет в ящик...на практике может вообще никак не сказаться, а может и через недельку дубу дать...

На щастя ця "неделька" триває вже майже рік :). Надіюся, що і надалі триватиме.

Місто
Львів
Телефон
Samsung S6 Duos
у меня какраз этот винт, ноут покупал в июне 2008 за 4800гр

Якщо працює без проблем вже 1,5 року - значить все ок! Для "заспокоєння совісті" постав якусь програмку для діагностики вінчестера, його S.M.A.R.T. статусу, інколи запускай скандіск, слідкуй за появою bad-блоків.

І все рівно роби бекапи важливої інформації на якісь інші носії навіть при справному вінчестері. Я просто копіюю свої документи раз в місяць на зовнішній хард - швидко і на душі спокійно.:)

D

DesKV

Guest
Я просто копіюю свої документи раз в місяць на зовнішній хард - швидко і на душі спокійно.:)

я стал дропбоксом пользоваться, после того как потерял день набранных отчётов. 2 гига бесплатно, более чем достаточно ИМХО.
(я дам рефферальную ссылку, если заинтересовало, за каждого реферала дают 250 метров сверху)

https://www.dropbox.com/referrals/NTE5MTMxNzk5

Місто
Львів
Телефон
Samsung S6 Duos
tkalych, читай, что я пишу

Читаю дуже уважно.:)

Ти також уважно читай "На щастя ця "неделька" триває вже майже рік". Я зовсім не заперечую того, що вінчестер може "гавкнути" в будь-який момент! Я просто хвалюся тим, що він ще працює, хоча і не факт, що через тиждень він ще працюватиме.:) До того ж можливі різні непередбачувані обставити (поломка, крадіжка, перепад напруги, стакан з соком і т.д.), тому все рівно вважаю, що навіть при справному вінчестері слід робити бекап своїх документів, до того ж мав в своєму житті сумний досвід з вінчестером Quantum Fireball, який "накрився" через кілька тижнів після закінчення гарантійного терміну.:(

Menwyy

все четко
Місто
Киев
Телефон
Nokia E72
DesKV, это триал для премиумов...шара...сам юзаю уже несколько месяцев...

Зверху