3Mob як основний оператор

stalker-kot

stalker-kit
Команда форуму
Місто
Кривий Ріг
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
7.2 - было ограничение по железу на родных БС оператора. Теперь же они катаются в роуминге в сети, которая сама по себе умеет до 42,2 мбит.

• Like
Реакції: rezz
Місто
Радивилів
Будь ласка підкажіть у приватне повідомлення інформація щодо поповнення рахунку тримоба на одну копійку як це можна зробити ,дякую

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
7.2 - было ограничение по железу на родных БС оператора. Теперь же они катаются в роуминге в сети, которая сама по себе умеет до 42,2 мбит.
Мережа роумінг-партнера вміє. Ядро самого Тримоба, через яке все одно проходить увесь трафік, не вміє.

stalker-kot

stalker-kit
Команда форуму
Місто
Кривий Ріг
Телефон
Xiaomi Redmi Note 7
воно і залишилось
Мережа роумінг-партнера вміє. Ядро самого Тримоба, через яке все одно проходить увесь трафік, не вміє.
Тут питали вище, чого спідтест часто буває вище за 7,2. І ...
... і ця відповідь не суперечить вашому твердженню про "потолок" у 8 мбіт у ядрі оператора, а пояснює, звідки взялись "бонусні" 0,8 мбіт :)
До того ж, є поодинокі випадки, коли користувачі і я сам викладали спідтести до 8,5 мбіт включно. А спідтест - така штука, що зазвичай показує менше теоретичного максимуму за рахунок віднімання службового трафіку та інших факторів. З огляду на це доречно буде припустити, що програмний ліміт швидкості дещо вищий за 8 мбіт, на якісь лічені копійки, але ... (але ось саме це - вже не точно).

Вкладення

• 1754635168792.png
    1754635168792.png
    58.5 КБ · Перегляди: 15
  • Like
Реакції: rezz

Mathias

Я - голос у твоїх вухах
Місто
Київ
Телефон
iPhone 15, Huawei E5573
звідки взялись "бонусні" 0,8 мбіт :)

Я почав розкопувати в голові згадки про часи, коли я користувався ще тоді ОГО Мобільним, трошки погуглив і от яку картину собі намалював.

Мережа Тримоба підтримувала HSDPA (мій E1550 це вказував), в якого є декілька теоретичних максимумів швидкості залежно від ітерації в проміжку між 1.6 Мбіт/сек до 14 Мбіт/сек. При цьому по радіо ніхто ніколи більше 7.2 не бачив, виправте якщо я неправий. Тобто з точки зору формальної логіки швидкість в рідній мережі могла обмежуватись не ядром (яке могло підтримувати 14 Мбіт/сек або може і більше), а радіоканалом. Відповідно, в роумінгу у партнера абонент може отримати вищу швидкість, якщо йому це дозволяє радіо, ми ж бачили 5G роумінг наших карток в Європі на швидкостях вищих, ніж нам забезпечує радіо в рідній мережі. Але тоді питання - нащо ВФ надавати послуги абонентам Тримоба на швидкості вищій за ту, ніж їм обіцяв і забезпечував сам Тримоб? І лупанув ВФ їм шейп. А щоб було простіше, лупанув доокругливши до вищого. З барського плеча, так би мовити. І оскільки шейп - штука дихаюча, в піку можна і трошечки більше 8 Мбіт/сек отримати, радіо дозволяє. Думаю, це найправдоподібніше пояснення.

Місто
Запорожье
Интересно как спустя года раз за разом всплывают одни и теже обсуждения на которые чёткие ответы давно даны. Нет у тримоьа не все бс были hsdpa 7.2м, были и более крутые но они уже убиралась в шейп более глобальный в 8 мегабит или около, который был и есть потому что нет денег доплатить за лицензии.
Причём тут тройка не ясно, у тройки профили на гигабит давно прописаны.

Місто
Запорожье
Mathias, могу намекнуть что на данном форуме, хотите можете поискать
Post automatically merged:

радіо ніхто ніколи більше 7.2 не бачив
Были же скриншоты на форуме, что можно и больше. Вроде от БС зависело.
больше умели бс которые ставили году в 2012том, когда стройка замедлилась до уровня улитки. Потому 95% сети если не больше было hsdpa стандарта 7,2/0,384мбит загрузка/выгрузка

Місто
Харьков
Телефон
мэйзу с9
Добрый день. Кто подскажет, річний 2020, когда начинается отсчёт 12 мес, с дня вставки сим в тел, ( новая сим с сайта) или когда отправили?

Місто
Uzhhorod
Телефон
Samsung A14
Добрый день. Кто подскажет, річний 2020, когда начинается отсчёт 12 мес, с дня вставки сим в тел, ( новая сим с сайта) или когда отправили?
Здається з дати активації. В мене так по крайній мірі з MNP картою було, теж тариф Річний 2020. Та і по логіці не будуть же ж раніше активовувати.

Зверху