Apple Україна

Місто
Germany
Телефон
OneP 7 Pro, OneP 5
В Туреччині всі ввезені в кишені телефони блокуються операторами через 90 днів, саме тому там офіційні Iphone коштують на третину дорожче ніж в ЄС і у нас (де сплачене ПДВ). Не офіційні просто відсутні. Красти в туристів нікому не цікаво. Саме тому всі місцеві ходять з бюджетними китайцями (які за ціною "доступні" як сірі Iphone у нас). Але це мало схоже на демократію. Хочете як в Туреччині?

Хтось здивується, але в Німеччині і ЄС теж є "підвали" ціни в яких суттєво нижчі за рекомендовані за рахунок Differenzbesteuert (підозрюю що це якийсь аналог наших фопівських спрощень оподаткування) і де не платиться 19% ПДВ (MwSt). Вони працюють офіційно і приймають оплату з карт. І там часто дійсно сірі телефони, наприклад для ринку Саудівської Аравії. Хто їх і під яким соусом постачає, теж треба розібратися. Можливо і самі виробники, але з під поли закривши очі руками, і просто вимкнувши гарантійне обслуговування для цих пристроїв. Тобто все це є, і у покупця є вибір що купити, дешевше але розуміючи свій ризик, або в оператора, і тоді можна вимагати повний сервіс. У кожного є вибір.
Заборони і блокування - зло. Ефективна комунікація краще.

exdvag

Ненавиджу росію а вона мене.
Місто
some time in any city EU.Permanently from Lutsk
Телефон
Iphone from China
Дякую за нові знання і уявлення як воно там.
В Туреччину не можу поїхати а в Німеччину не хочу без особливих потреб їхати. А так уявлення є як в них з яблукопродукцією. Воно ж цікаво по світу знати як епл свою або їхню продукцію продають. Так би мовити не епл стор єдиним живе яблукофіл часто пересічний

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
ГлавБухАрик, сорі, але стаття повне гівно, не впевнений що варто таке постити. 99% якоїсь АІ-генерованої загальновідомої ледве дотичної до теми води, підзаголовки зі стелі, відповіді на дійсно цікаве питання - як працює сірий імпорт, нема. Мені це цікаво, я не дуже вірю що десятки тисяч айфонів їдуть в Україну зашитими в карти дверей Ужгородських контрабандистів.

Зверху