ChatGPT та інші моделі штучних інтелектів (ШІ)

Місто
Київська область
Телефон
Poco F6
ChatGPT — це чат-бот із штучним інтелектом, розроблений компанією OpenAI та здатний працювати в діалоговому режимі, який підтримує запити природними мовами. В якийсь мірі є конкурентом пошуку Google. © Вікіпедія
Безкоштовна версія чат-боту розроблена на моделі GPT-3.5 і має набір даних до 2021 року включно. Платна версія — на моделі GPT-4 та навчена також на даних в Інтернеті.

chat.openai.com
Для користування чат-ботом треба створити обліковий запис: необхідна надати адресу електронної пошти й мобільний телефон. Служба не доступна для деяких країн.
Розробник чат-бота зі штучним інтелектом OpenAI заборонив деяким окремим країнам користуватися своїми сервісами відповідно накладених санкцій.

Причина: шапка
Останнє редагування модератором:
Місто
UKKK
Так, а как им пользоваться тогда? Сколько раз уточнить нужно чтобы понять, что этот ответ не галлюцинация? Или это и есть использование не по назначению?

Місто
UKKK
Оказывается я делаю ИИ лучше, а вы говорите ремень, заглушка, ищешь недостатки, ничего не сделал сам. Сделал! :)

P.s. кстат вот тот момент, про который я говорил раньше, что можно говорить "а ты уверен? А точно? А представь что ты разработчик java и теперь ответь " :))

Вкладення

• Screenshot_20250715-063940.png
    Screenshot_20250715-063940.png
    222.6 КБ · Перегляди: 47
  • Screenshot_20250715-064022~2.png
    Screenshot_20250715-064022~2.png
    61 КБ · Перегляди: 46
  • Screenshot_20250715-064137~2.png
    Screenshot_20250715-064137~2.png
    125.6 КБ · Перегляди: 47
Місто
Kyiv
подскажите тогда как пользоваться, чтобы не было у ИИ этих... галюцинаций.
Відразу формулювати питання на кшталт "Знайди мені в мережі відповідь про останній реліз", а не "Якій останній реліз ти знаєш"(коли відповідь дається з внутрішньої бази - не завжди оновленої)

Місто
Denver
Телефон
S23
При розробці потрібно завжди заявляти останні версії, тому що інфи по старих версіях більше та ШІ буде їх пихати в усіх відповідях як більш достовірні дані.
Оказывается я делаю ИИ лучше, а вы говорите ремень, заглушка, ищешь недостатки, ничего не сделал сам. Сделал! :)

P.s. кстат вот тот момент, про который я говорил раньше, что можно говорить "а ты уверен? А точно? А представь что ты разработчик java и теперь ответь " :))

Місто
Киев
Так вы подскажите тогда как пользоваться, чтобы не было у ИИ этих... галюцинаций.
Главное - отсутствие двусмысленности. Четко поставленный вопрос/задача = нужный результат. ГлавБухАрик, хорошо объяснил на конкретном примере. Здесь от ПотапаПапа, отличная реализация.
В твоем случае получилось примерно вот так:
- Сделай стрго по чертежу!
image-4.png
- Шеф, готово!
image-5.jpg
image-6.jpg

Місто
UKKK
А какая двусмысленность может быть в запросе последней версии ПО? Ведь он ответил же ещё состоянию на июль такая то версия (неправильная).

P.s. кстати в плане понять что хочет клиент, у ИИ наоборот лучше получается понять заказчика, я не знаю почему. Мы иногда хотелки в ИИ загоняем и тогда становится понятно что означает "собрать компьютер для ПК". Иногда думаешь, ну точно не поймет, а он все "понимает" (ну само собой это все "зеркало", а не мышление, но прикольно!). А вот такие галлюцинации сбивают с толку, когда на прямой однозначный вопрос приходит уверенный неправильный ответ.

Останнє редагування:

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Завжди потрібно починати діалог з сетапу в дусі "You are an academic expert. You must not generate any answer not directly supported by a peer-reviewed scientific article. Search only in such literature. Always provide proper references. Say “I don’t know” if no evidence is found. "

Місто
Киев
А какая двусмысленность может быть в запросе последней версии ПО?
Довольно много: на какую дату, для кого конкретно, под какие цели и пр. Это не гадалка, как написано, так и ответит, с такой же точностью интеллекта вопрошающего.

Місто
UKKK
Жирные намеки что в галлюцинациях ИИ виноват вопрошающий звучат конечно вдохновляюще. Но последняя версия, это последняя версия и естественно на сегодня (я же сегодня спрашиваю). А то как политик отвечает - в зависимости от целей, на какую дату, может ещё время года надо было указать или вообще может описать ТЗ как буду использовать и вот тогда бы он конечно бы не страдал галюцинациями (нет).

Останнє редагування:
Місто
Киев
DesKV, обращаешься ко мне, как к адвокату ИИ. Мысль моя была в том, что это инструмент, и надо мозги включать по полной дабы им пользоваться. Как шуруповертом гвозди забивать не получится, так и здесь. Оно пока действует по плану "что вижу, то и пою".
Старый анекдот вспомню (с матами, осторожнее), суть надеюсь поймешь. Если нет, ну, увы:
Мальчик, папа, мама, находят лампу с джином и его выпускают.
Джин: - Хорошо, выпустили, 3 желания, каждому по одному!
Мальчик: - Хочу хомячка!
Папа: - В п@ду хомячка!
Мама: - Из п@ды хомячка!

Місто
Суми
Не читайте по утрам советские газеты. Не використовуй недосконалі інструменти, до поки їх не доведуть до ладу. Або їж те що дали і не жалівся

Місто
Чоп-Ужгород
Телефон
Iphone 13 pro
DesKV, там проблема, як помітив в тому, що він не живе теперішнім часом. До прикладу коли питаєш про айос 26, то він пише мол планується 19 і не гребе. Точно як і те, що для нього айфон 16 ще не вийшов. Тому якщо свіже щось треба, краще напиши йому теперішню дату на момент запиту

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
Матвєй, а як він може "жити теперішнім часом?" Він навчається на текстах, зокрема статтях в інтернеті, і якщо в більшості статтей "планується 19 iOS", то для нього то і є найімовірніша послідовність.
Взагалі деякі "дуже прості" для людини запити для LLM дуже складні. Особливо коли треба порівнювати щось з чимось

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
ИМХО коли запит занадто короткий то чат генерує дурню. Нормальний запит має бути такий щоб із 1 сторінки тексту чат згенерував 2-3.
Наприклад: я пишу відгук опонента на роботу аспіранта. Якщо я просто попрошу написати відгук чат, то це буде повна лажа. От якщо накидаю кістяк відгуку з основними моїми думками сторінок на 5, дам саму роботу і попрошу розширити до 10 сторінок - то тоді чат нормально налиє водички

Місто
UKKK
И все же это не равняется тому, чтобы просто выдать инфу про последнюю версию программы. Тут же конкретный запрос, как ни спроси, смысл один. Или не?

Місто
Kyiv
Тут же конкретный запрос, как ни спроси, смысл один. Или не?
Навіть в вверху цієї теми є напис
розроблена на моделі GPT-3.5 і має набір даних до 2021 року включно.
GPT-4o - Oct 01, 2023 knowledge cutoff
GPT-4.1 -Jun 01, 2024 knowledge cutoff

Ну що ж може піти не так, коли спитати "Якій останній реліз ти знаєш?" в липні 25?

Місто
UKKK
Тоді по перше чому він відповідає правильно після уточнення? А по друге він видав дані за 2025 рік, тільки місячної давнини.
Не збирається тут паззл :)

Ще скажу, якщо продовжувати уточнювати, він починає вигадувати неіснуючих версії :)

Останнє редагування:
Зверху