Core i5-3230M 2/4 2.6/3.2 GHz (512KB/3MB) 35W

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
полутруп 17-річної давнини
Ну "полутруп" - то вже занадто категорично.
i7-3840QM - Launch Date: Q1'13
i5-3230M - Launch Date: Q3'12
У меня в ноуте старенький i7-4702MQ (Launch Date: Q2'13) в паре с такой же старенькой GTX 760M до сих пор прекрасно себя показывает на 16 Гб во всех нужных мне задачах - от банальных ютуба/серфинга и огромных архивов до 3D-моделирования промышленных теплообменников с планировками цехов. Разве что батареи не хватает на 8-10 часов как в современных моделях, ну так оно мне и не нужно пока; да и не факт, что эти свежие модели продержатся на столь же энергоемких задачах сильно дольше.
ps железяка - Acer Aspire V3-772G типа такого
pps На мой взгляд, замена i5-3230M на i7-3840QM не особо "оживит" ноутбук, по сравнению с заменой HDD на SSD. В каких-то специализированных долго выполняемых задачах или в синтетических тестах будет заметно, не более того. Замена оправдана, если i7-3840QM достался даром или за символическую плату.

Місто
ЗСУ
Телефон
Poco M5s Samsung S23U
Optimus, красавчик. А як він показує на 8 ГБ порівняно з 16ГБ не пробував?
Поставити на ВАЗ-2101 16" резину багато ума не треба

Optimus

~~~
Місто
Херсон
Телефон
Sony XZ1c
А як він показує на 8 ГБ порівняно з 16ГБ не пробував?
Ні, не пробував. У мене було 16 Гб "з коробки", і то я з них одразу виділив 6 Гб на RAM-диск для тимчасових файлових операцій, кешу браузерів та інший мотлох. Тобто фактично 10 Гб мені вистачає на все, а в ігри не граю - переріс мабуть.

Місто
Львів
виділив 6 Гб на RAM-диск для тимчасових файлових операцій, кешу браузерів та інший мотлох
А це дало якийсь відчутний результат в плані підвищення швидкодії?
Бо якось щось подібне на W10 пробував, але швидко зніс, не відчувши покращення.
Хіба що в плані зменшення кількості записів на SSD корисне. Але то таке, вважаю що "перед смертю не надихаєшся".

Дюрі-бачі

ПТН ПНХ
Місто
Ужгород
Телефон
OnePlus 6T
на стаціонарі і5-3570k (з розгоном до 4.4 ГГц) та i7-8550U на ноуті мені вже кілька років не зовсім хватає. Після включення кілька хвилин ЦП на 100% зайнятий і комп гальмує, але потім проходить і працювати можна, хоча в багатьох сценаріях відчувається, що ЦП не справляється, але це специфічні для мене сценарії, хоча чесно дивує, коли при редагуванні документа у Word система висне на десяток секунд.
От щодо оперативки, то колись на старті Windows 10 споживала 2-3 Гб, а зараз вже 8-10 і 16 не дуже комфортно відчувається...

Останнє редагування:
Місто
Львів
Після включення кілька хвилин ЦП на 100% зайнятий і комп гальмує
Шукайте службу або драйвер, які ЦП зажерають. Бо без причини такого бути не може. У мене на ноуті з I5-3230M нема і близько такого, контролюю за температурою проца у треї Open Hardware Monitor, зі старта ніколи вище 47 градусів не піднімається, а при загрузці під 100 миттєво за 60 перевалює.

Також з Word-ом жодних проблем, все літає.

Місто
Львів
коли при редагуванні документа у Word система висне на десяток секунд
Сам дуже здивувався, коли таке зустрів на asus tuf gaming f15 (отримали в якості гуманітарки для ЗСУ кілька сотень), адже такий апарат точно має забезпечити комфортну роботу офісу. Офіс вилікувася просто - відключення апаратного прискорення. Пропала загрузка проца при запуску та затики при прокрутці.

Зверху