Dell Vostro 3500 та невідоме обладнання

Місто
Рівне (Смига 99%)
Вирішив звернутись за допомогою до учасників форуму, а то щось ніяк самотужки не вдається вирішити проблему. Придбавши недавно Dell Vostro 3500 (210-31133-Silver) був впевнений, що проблем з установкою Windows XP не буде, попередньо перевіряв наявність драйверів на сайті підтримки Dell. Та ось наприкінці запланованих робіт по установці Windows XP виявив, що в системі наявне невідоме обладнання. Виявити, що це за обладнання не вдається, тому що VEN_ та DEV_ відсутні, а пошук в Google даних по надпису acpi smo8800 1 видає безліч лінків, але такого який задовольнив мене не має.:(

Можливо хтось з учасників форуму вже стикався з такою проблемою і знає її вирішення. Буду вдячний за любу допомогу та пораду.

Вкладення

• Dell неустановленное оборудование.JPG
    Dell неустановленное оборудование.JPG
    140.3 КБ · Перегляди: 215

EricX

Morpheus
Місто
Івано-Франківськ
Ognenko, по-перше, коли ти купував ноут, там був якісь windows? Якщо так, то дуже бажано було зафіксувати перелік пристроїв, а ще краще програмою на кшталт driver genius зберігти існуючі драйвери.
По-друге. Може всё ж таки був з ноутом у комплекті якісь CD з драйверами, навіть тільки під Вісту чи 7 ? Деякі драйвери від них підходять і під ХР.
По-третє. Якщо ти кажеш, що встановлював ХР, то виходе з твоїх скріншотів, що це якась збірка. Встанови нормальну ХР, хоча б як другу систему тимчасово.
По-четверте. Починаючи з Vіstа на деякі ноути встановлюють якісь системний прискорювач на основі флешек, під нього драйверів під ХР може просто не бути. Тоді лишається розслабитися та не звертати увагу на нерозпізнаний пристрій, або встановити Win7.

Місто
Київ <-> Буча
Телефон
iPhone 16e/Samsung A05
У меня на vostro 1500 два года назад было подобное, правда ноут был без системы вообще. Пришлось с дисков с драйверами ставить сетевую, вай-фай, блютус и видеокарту кажется.
Это я к чему - внимательно шерстите диски с дровами которые шли в комплекте.

Місто
Рівне (Смига 99%)
Вказуючи повне маркування придбаного ноутбука надіявся, що відкинув багато уточнювальних питань. Вийшло не так, як гадалось, що ж уточню - ноутбук продавався з установленою системою DOS, в комплекті йшло два диски (перший - FreeDOS, другий - Utilities for Dell Vostro nSeries). Всі драйвера для встановлення Windows XP брав на сайті підтримки користувачів Dell, за цим лінком http://support.euro.dell.com/suppor...6N7L1&SystemID=VOS_N_3500&TabIndex=&typeid=-1
Порада з установкою чистої Windows XP, а не збірки прийнята, як варіант спробую. Win7 ставити не буду, поки що. Диск з Utilities for Dell Vostro nSeries зараз спробую, але надія дуже мала ...

Місто
Рівне (Смига 99%)
На диску Utilities for Dell Vostro nSeries нічого цікавого для Windows XP не виявилось. Точніше сказати нічого не виявилось!
Driver Pack Solution вже качаю і надіюсь, що мені це допоможе.

Місто
Рівне (Смига 99%)

Вкладення

• Driver Pack Solution.JPG
    Driver Pack Solution.JPG
    155.9 КБ · Перегляди: 178
Місто
London
Телефон
Samsung Galaxy S20
Да что ты так паришься? Все что тебе надо работает? Вот и замечательно....

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Ognenko, всі пристрої та система взагалі працюють нормально? Тоді не звертай уваги, я з таким вже стикався на якомусь з нових ноутів (можливо теж Делл) при переведенні з Вісти-мрії-онаніста на ХРюшу :)

Місто
Рівне (Смига 99%)
Мені не вдалось тільки перевірити як працюють і чи працюють взагалі ExpressCard та кардридер 8-в-1. А так за добу користування Windows XP всі інші причини нестабільної роботи усунуті. І що дивно, Еверест ніяких невідомих пристроїв не виявляє, на відміну від диспетчера пристроїв. Диспетчер пристроїв за невідомим пристроєм закріплює приривання IRQ 20, а Еверест взагалі такого не виявляє. Хтось з них мене явно обманює ...

Вкладення

• Еверест Dell.JPG
    Еверест Dell.JPG
    143.5 КБ · Перегляди: 181

Stas567

Заблокований
Місто
Луганск
Телефон
Samsung Galaxy S24
Щось я так і не побачив, щоб ти поставив чисту віндовс, а не всілякі збірки.

Місто
Рівне (Смига 99%)
Не ставив і вже не буду. Проблема була не в Windows, а проблема виявилась в : "стандартный жесткий диск с датчиком свободного падения и амортизатором Strike Zone помогают защитить данные в случае падения компьютера, даже если он в это время находится в выключенном состоянии.
Подробнее: http://rozetka.com.ua/ru/products/details/86876/index.html"
Завдяки допомозі Павла :apl:, який неодноразово мене виручав в подібних ситуаціях, були знайдені необхідні драйвера. Система працює, ніяких невідомих пристроїв не виявлено.

Вкладення

• Безымянный.JPG
    Безымянный.JPG
    208.2 КБ · Перегляди: 173
Місто
Рівне (Смига 99%)
По лінку, який мені дав Павло, загрузив драйвера для датчика вільного падіння. Установив їх на ноутбук і мені справді "настало щастя" ... :cool:

chairday

Компьютерщик
Місто
Крим
Телефон
Xiaomi Mi-two
Сейчас датчики свободного падения ставят уже в большинство современных жестких дисков и никакие драйвера не требуются.

Місто
Рівне (Смига 99%)
Ognenko, не бачу лінка?
Не бачиш, бо я його й не писав. Я тільки щоб завершити тему написав чим все завершилось. Якщо потрібно, то я напишу лінк, але трішки пізніше.

Сейчас датчики свободного падения ставят уже в большинство современных жестких дисков и никакие драйвера не требуются.
Можливо й так, але ти по моїх скріншотах можеш побачити, що саме його й потребував Vostro 3500

Зверху