Google Гаманець (Google Wallet) та Google Pay (ex Android Pay)

Місто
Дніпро
Телефон
Iphone 13Pro
Мобільний застосунок «Google Pay» з літа 2022 року називається «Google Гаманець».

Google Гаманець (Google Wallet) — це безпечний і конфіденційний цифровий гаманець, що забезпечує швидкий доступ до платіжних карток, проїзних, квитків, ключів або офіційних посвідчень особи, які ви в ньому зберігаєте.
Домашня сторінка: Google Гаманець (вебверсія), Google Pay (архів) | База знань

Google платіжний центр (Google Pay) — це служба, завдяки якої можна легко здійснювати покупки в Інтернеті й мобільних застосунках, а також користуватися функцією оплати дотиком усюди, де приймаються платежі через «Google Pay».

Причина: Google Wallet
Останнє редагування модератором:

SDA

Місто
Чернігів
Телефон
Samsung A52 (VF+KS)
А почему на сайте pay.google в способах оплаты отображаются не все карты, которые у меня добавлены в приложении "кошелек"? Кто знает?
Разные способы внесения: из приложения/страницы Google pay (там уже могут быть варианты: номер для сайтов не поддерживающих оплату через токен/номер + токенизизация на устройстве) или непосредственно из приложения банка и тогда будет только токен непосредственно в устройстве.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
LarSia, я обычно карту добавляю сначала на сайте, потом захожу в Кошелек - добавить, и карта там уже есть, но без безконтактной. Жму активировать безконтакт - и картой теперь можно по NFC платить.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
LarSia, на сайте pay.google.com (Google Pay) отображаются карты, которые добавлены вручную через приложение Google Wallet или сайт. В Google Pay отображаются карты для оплаты в интернете.

В приложении Google Wallet отображаются токены карт, которые добавляются или приложением банка, или вручную при токенизации карты из Google Pay.

Другими словами через Google Pay оплата идёт напрямую с карты, а через Google Wallet — через токен. Оплатить токеном можно не только телефоном с NFC в магазине, но и в интернете (если продавец поддерживает такую оплату).

ps Раньше всё это имело фактически одно название — Google Pay.

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Перший раз з таким стикаюсь, але при оплаті на касі самообслуговування в Епіцентрі, не хоче приймати оплату з телефона, пише помилка. Перейшов на іншу касу самообслуговування, а вона теж видавала помилку. Всі термінали від Райффайзен банк. Приватбанка і Ощадбанка термінали швидко працюють і без проблем.

Місто
Kyiv
У мене сьогодні таке саме у Форі на самойобці трапилось, неможливо розрахуватись додатком і просто телефоном. Також не працюють тумби сіті та ізі.

Місто
тимчасово Київ (раніше Миколаїв)
Телефон
Redmi5Plus,RedmiNote8T
Поэтому золотое правило для Google pay - всегда имейте пластик для подстраховки.
Вам даже могут сказать "это у терминала накрылся бесконтакт" или "сбой в работе конкретного банка" - но вам от этого не легче.

Zak

Місто
Київ
Телефон
Samsung GalaxyS24 Ultra

ПотапаПапа

ОстапаПапа
Місто
Черновцы
Телефон
Samsung Galaxy S10e
и тетрадка шоб была в магазине
не повіриш, але моїй колезі вино в Запоріжжі сьогодні не змогли продати, записали в зошит як боржника, бо готівки не було, а термінал не працював.
почему не поверю? Поверю... Дураков много ещё. Я вон тоже, лох, отгрузил хозяевам сушарни "ПанЖопан" алкашки на 12к, так эти мудиловые уже несколько месяцев не отдают бабло, выгрызаем по-чуть-чуть... Что уже говорить за обычных нищебродов 🤦‍♂️

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
А пояснить мені будь ласка кто знает, разве бывают платежи через гуглопэй с комиссией? никогда такого не видел.

Но вот Приват за оплату Нафтогазу берет с меня (хоть и меньше гривны) комсу, когда я плачУ гуглопэем. Це норм?

Roman_UA

linux user
Місто
Київ / Житомирська обл. / ČR
Телефон
Samsung S23+|OnePlus 6T
разве бывают платежи через гуглопэй с комиссией?
Наскільки я розумію, то гуглпей - це просто альтернативний спосіб оплати замість введення реквізитів картки і якщо у платежа є комісія, то вона і при оплаті гуглпей буде.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Платите Моно - там и скидка на оплату Нафтогаз
Можно подробнее?
З моно оплата комуналки без комісії (через меню в додатку). Нафтогаз ще нараховує 1% знижки якщо платити вчасно. (Не обов'язково через їх сайт)

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Зверху