MNP проблеми Vodafone

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Киев
Як я дізнався про проблему на стороні Водафон в нац роумінгу
Коли почалася війна та запровадили національний роумінг - мій знайомий знаходився в Запорізькій області і його Водафон був зареєстрований в національному роумінгу. Тоді він не зміг до мене додзвонитися і тоді я дізнався про цю проблему.

Київстар повідомив, що проблема на стороні Водафон, але оператори Водафон по номеру 111 відмовляються зареєструвати скаргу.

Оператори по номеру 111 відмовляються реєструвати скаргу на неможливість дозвону на перенесені номери, через це проблема досі не вирішена.

Тимчасове вирішення проблеми:
На номері Vodafone (з якого не можемо додзвонитися на перенесений з Vodafone номер) набираємо *181*3# (відключити голосове повідомлення під час дзвінків на номери, перенесені до будь-якого мобільного оператора України) - тоді дозвон працює.

Дозвон запрацював, коли абонент Водафон перебуває у мережі Лайф.
Якщо послугу вимикаємо (*181*2#) - дозвон не відбувається.

З Київстар мережі поки не працює.

Суть проблеми:

1 номер - 050, перенесено по MNP на Kyivstar
2 номер - 050, перенесено по MNP на Lifecell

На ці номери неможливо додзвонитися, якщо:
мені телефонують з номера Vodafone, який зареєстрований в національному роумінгу (у мережі Kyivstar або Lifecell). Автоінформатор повідомляє, що такого номера не існує.

Якщо номер Vodafone зареєстровано у мережі Vodafone - дозвон на перенесені з Vodafone номери - працює.

Відповідь технічних фахівців Київстар:

Наші інженери проаналізували ситуацію і надали наступну відповідь:

"Проблема на стороні ВФ Україна. По системі моніторингу для вказаних викликів від SCP (білінгу) Водафон надходило повідомлення EstablishTemporaryConnection на неіснуючий номер 00015383435383. Подібні скарги рекомендується розслідувати зі сторони ініціатора виклика - абонента А. Рекомендуємо абоненту 95******* звернутись до свого оператора для з'ясування причини, чому білінг не дозволяє виклики на номер 50*******.

Тому потрібно звертатися у Водафон."

Останнє редагування:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
В нацроумінгу Водафон взагалі калічно працює.
USSD - ніхт.
СМС на короткий номер - ніхт.
Отримання смс - як пощастить...

Я

радіоаматор
Місто
sumy.ua
Телефон
Redmi note 8 pro
USSD - ніхт.
це не тільки з водафоном. На лайфі я теж не міг набрати в колцентр ПБ, перебуваючи в роумінгу КС

Місто
Vinnitsya
Телефон
Xiaomi
Сьогодні на перенесений номер телефонували то ....його не існує))
А потім стало своє місце. П.С. номер перенесено з КС

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
мені телефонують з номера Vodafone, який зареєстрований в національному роумінгу (у мережі Kyivstar або Lifecell). Автоінформатор повідомляє, що такого номера не існує.
.......
"Проблема на стороні ВФ Україна. По системі моніторингу для вказаних викликів від SCP (білінгу) Водафон надходило повідомлення EstablishTemporaryConnection на неіснуючий номер 00015383435383. Подібні скарги рекомендується розслідувати зі сторони ініціатора виклика - абонента А. Рекомендуємо абоненту 95******* звернутись до свого оператора для з'ясування причини, чому білінг не дозволяє виклики на номер 50*******.
Підтверджую. Перманентна помилка від самого початку нац. роумінґу. З особистого досвіду -- саме в такому сполученні: з Водафона в роумінґу Лайфа на Київстар (050, тобто колишній Водафон). Хочеш подзвонити -- лізь на сосну, аби зловити рідну мережу, тоді -- дзвони.
USSD - ніхт.
Неправда. Все працює.
Як СМС, так і дзвінки на короткі номери -- дійсно ніхт. Але! Це так в будь-якому роумінґу, не тільки національному і не тільки у Водафона.
Мені завжди щастило... х.з....
*уточнення: номер контрактний (з минулого століття), знаходився з березня 2022 до недавна майже безперервно в роумінґу в Лайфі

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Киев
На номері Vodafone (з якого не можемо додзвонитися на перенесений з Vodafone номер) набираємо *181*3# (відключити голосове повідомлення під час дзвінків на номери, перенесені до будь-якого мобільного оператора України) - тоді дозвон працює.

Тобто, проблема 1000% на стороні Vodafone.

Останнє редагування:

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
А чому тимчасове? Воно злітає згодом?

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Киев
Olexa, тому що це костиль. Не злітає. Але ж ми не знаємо, хто до нас буде телефонувати, і не знаємо в якій мережі національного роумінгу буде знаходитись абонент Водафон.

Olexa

Rdr, smtms wrtr
Місто
Київ
Телефон
UMC прямий
Olexa, тому що це костиль. Не злітає. Але ж ми не знаємо, хто до нас буде телефонувати, і не знаємо в якій мережі національного роумінгу буде знаходитись абонент Водафон.
Ага, ну вірно. Для перенесеного абонента -- "костиль". Я розглядаю ситуацію зі своєї дзвінниці своєї сосни.. )) Для мене -- цілком повноцінне рішення: відрубав зайве сповіщення, ще й дзвонити можу всім, зокрема перенесеним, і незалежно від того, в якій я мережі зараз.

Tsarsky

Never sleeps
Місто
Киев
Olexa, поправка: цей костиль працює коли номер Водафон зареєстровано у нац роумінгу Лайф.

Якщо у Київстар - не працює.

LArmstrong

Вояж
Місто
Ukraine
Як я дізнався про проблему на стороні Водафон в нац роумінгу
Коли почалася війна та запровадили національний роумінг - мій знайомий знаходився в Запорізькій області і його Водафон був зареєстрований в національному роумінгу. Тоді він не зміг до мене додзвонитися і тоді я дізнався про цю проблему.

Київстар повідомив, що проблема на стороні Водафон, але оператори Водафон по номеру 111 відмовляються зареєструвати скаргу.

Оператори по номеру 111 відмовляються реєструвати скаргу на неможливість дозвону на перенесені номери, через це проблема досі не вирішена.

Суть проблеми:

1 номер - 050, перенесено по MNP на Kyivstar
2 номер - 050, перенесено по MNP на Lifecell

Якщо номер Vodafone зареєстровано у мережі Vodafone - дозвон на перенесені з Vodafone номери - працює.

Відповідь технічних фахівців Київстар:

Наші інженери проаналізували ситуацію і надали наступну відповідь:

Тому потрібно звертатися у Водафон."
Станом на зараз проблема актуальна?

• Like
Реакції: Mac_
Зверху