Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
При ціннику на товар 40-50 грн. вони віджимають 2%+20грн, по суті половину вартості. Кощунство якесь.
Зміниться споживацька поведінка. Товар до 200-300 грн не буде сенсу купляти в енторнетах.

Місто
kiev
десь міс 8-9 як продажі зовсім пропали, це десь припадає на період підвищення комісіі і підкручування показів, статистика стара показувала 150-170 переглядів в міс, зараз 7-9/міс. тепер питання чи виросла за цей час кількість конкурентів в 10-20 разів, що так впали перегляди? звісно ні, тоді залишається ще 2 питання: 1. що щось накрутили з видачею в пошуку; 2. що старий лічильник переглядів був некоректний, може! але ж тоді продавалось! Тому мій скромний висновок: комісія + недолуга видача в пошуку = відсутність переглядів = відсутність продажів.

Місто
Київ
Телефон
Nokia 6060
Товар до 200-300 грн не буде сенсу купляти в енторнетах.
Мова ж не тільки про нові товари. Платформа спочатку і була задумана як продажі непотрібних тобі б/у речей, до того як її окупували "бізнесмени" з аліекспрес. Так, можна купувати і не в інтернетах, нове але в рази дорожче.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
Товар до 200-300 грн не буде сенсу купляти в енторнетах.
Мова ж не тільки про нові товари. Платформа спочатку і була задумана як продажі непотрібних тобі б/у речей, до того як її окупували "бізнесмени" з аліекспрес. Так, можна купувати і не в інтернетах, нове але в рази дорожче.

OnLine eXchage типу онлайн обмін, так вони дійсно раніше позиціонували як платформа для продажу б.в. товарів. В цьому випадку політика компанії не змінилася, але так як зростає попит на платформі на продаж і нових товарів, як ти кажеш "бізнесменів з аліекспрес", то вони тепер себе позиціонують як "платформа розумних рішень" тому відділили так званий "бізнес" від приватних. Тим не менш OLX і досі підтримують ідею продажу б.в. товарів бо це типу позитивно впливає на екологію, дозволяє позбутися старих речей, а не викидаючі їх на сміття. Світ змінюється, тому і змінюються послуги по всьому світі і звичайно, що олх не виключення, зміни відбулися і на розетці там навпаки раніше були лише нові товари, а тепер купа б.в. товарів в тому числі з'явилися ті ж самі "бізнесмени з аліекспрес".

Щодо альтернативи, то думаю вона не скоро з'явиться, поки що алгоритми OLX в пошуку гугл показуються одні з перших "і конкурують лише з розеткою, епіцентром, комфі тощо і ніякі ізі-ху*зі, шафи тощо не пропонують такий рівень залученості людей. Одного часу публікував на обйава.юа, бесплатці та ще якихось і жоден раз нічого не придбали, тому я забив на це і залишив оголошення лише на OLX.
Наявність конкурента могла б як покращити ситуацію так і навпаки, але альтернативи дійсно не вистачає. Як бачимо з мобільними операторами наявність конкурентів не покращує, а навпаки, типу одні подняли вартість оплати за тарифи і одразу за ними підняли інші.

Місто
Ніжин
Народ, якісь альтернативи олх вимальовуються.? Бо з того що висить в продажі взагалі глухо пусто, хоча раніше періодично хоч дзвінки/ повідомлення були
Якщо бізнес, то пром. За рік треба платити як за місяць-два на ОЛХ. Ціна товару вища там, аудиторія адекватніша. Набагто все зручніше. Ніхто не намагається торгуватись, дзвонити з дурними питаннями, забирати самовивозом. Навіть якщо ціна якогось товару середня як і на олх, то там буде комісія менша чим ОЛХ доставка все одно. А олх і в мене майже помер, мало продажів дає. Частину товару навіть прибрав звідти.
Якщо власні б/у речі, то альтернативи нема...

Загалом після уведення конських комісій багато знайомих пішли на пром. ОЛХ себе губить своїм жлобстом.

UPD. Але пром теж не дурак. Він восени увів акцію для залучення нових продавців, коли ціна за місяць була 100 грн. Функціонал магазину був дещо урізаний, але все одно багато хто скористався цією акцією. А потім річний пакет таким людям з великою знижкою запропонували. І от з березня теж комісії підніме на 1-2% в середньому. Тобто переманили продаванів з олх і теж трохи підняли комісію.
принципиально обхожу стороной таких дурачков
вони не дурачкі, кожен обирає сам як хоче продавати. Я сам таке теж не люблю і ціна стоїть вже з комісією, може хіба що бути в оголошенні написано про знижку при предоплаті без залучення олх доставки. Але ж люди як хочуть так і торгують. В нього менша ціна=більше людей подивиться оголошення=більше купить. В когось така модель продажів, в когось інша. Так що якщо ти таких дурачків обходиш стороною, і купуєш там, де ціна вже стоїть готова під олх доставку, то, будь певен, комісія вже врахована в суму і продавець її на тебе вже переклав. І оплатить з тих грошей свою комуналку. Єдине що економиш - це свій час на писанину з проханням поміняти ціну та час того продавця.

Останнє редагування:
Місто
Волинь
Gre4ka, а у покупця на промі ніби нема комісії ? Ще і йде не як переказ коштів як в olx (а це також зайві 5грн у Привата), а як оплата

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Я як продавець, б/в, яке має ціну 100 грн, навіть не розглядаю для продажу на лоху.
Або викидаю, або віддаю безкоштовно тим, кому потрібно. Забагато геморою за тих 50 грн, що отримаю.

Місто
Ніжин
Gre4ka, а у покупця на промі ніби нема комісії ? Ще і йде не як переказ коштів як в olx (а це також зайві 5грн у Привата), а як оплата
Чесно, сам не дуже в курсі, бо як покупець я там дуже рідко купляю. Я ж "в темі" і знаю, що на олх можна купити найдешевше.
Ну там є наложка, тоді, очевидно, комісія стандартна для кожного поштового оператора. Великий плюс - пром компенсує незабрані посилки.
Якщо пром-оплата, то наче нема комісії. Але на сторінці оплати пише, що деякі банки можуть списувати комісію. І один відгук в мене був, що типу сума більше чим ціна товару списується, начеб-то я до цього якесь відношення маю. І кілька разів мені клієнти квитанції скидали для чогось, то було по-різному: списання від пром або п2п переказ. Так що не знаю точно, якось по-різному воно. Може ще залежить від того, чи підключений р/р у продавана.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
І от з березня теж комісії підніме на 1-2% в середньому. Тобто переманили продаванів з олх і теж трохи підняли комісію.

В тому ж і бідон, що вони конкурують між собою не за рахунок покращення якості і зниження вартості послуг, а навпаки, скачуть один за одним, дивляться типу "ага OLX підняв комісію, ми зараз якусь акцію замутимо щоб переманити і потім теж піднімемо чим ми гірше", писав про це вище, що так само і з мобільними операторами, в вартістю проїзду тощо. Чесно така політика "бізнесу бісить". Піднімаєте вартість той робіть краще щось

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme 6 pro та 13 5G
uapay це якийсь капець... то комісії за послуги піднімають, то ліміти вводять, а тепер ще і це...
Оновили статтю про доставку:

"зверніть увагу, що при перенавантаженні сервісів, обробка оплати на стороні фінансового партнера UAPAY може тривати кілька годин (в окремих випадках це може займати і до 3-х робочих днів), відповідно угода може з'явитись у списку оформлених угод не одразу. В такому випадку в угоді відображатиметься статус "В процесі оплати". 🤯🤯🤯

Раніше максимум писали 24 години 😞

Зверху