Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Ніжин
Kseniya, ОЛХ доставку продовжити зберігання не можна. Її переадресувати навіть не можна, не те, що продовжити. Хіба що шось поміняли зовсім недавно.

Universe, купить, звісно. Але ж ніхто вам не забороняє відхилити покупку, або просто ігнорити та заморозити кошти покупашці на 3 дні(звісно, якщо там дійсно мудак і його треба провчити)

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
видит, что он заблокирован в чате?
видит, ему там пишут шо вы заблокованы в этой переписке или типа того.

ігнорити та заморозити кошти покупашці на 3 дні
даже больше, сначала 2 дня на подтверждение, авось сам отменит, а потом еще 3 дня на отправку ))

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
@Gre4ka Maximum Observer А покупатель видит, что он заблокирован в чате? Он не может мне писать, или видит только что я не читаю?
monsterrr, правильно каже, там якесь повідомлення йому пише щось типу "ви не можете писати цьому користувачу так як він обмежив вам доступ", чи щось таке.

повідомлення відправляються здається, але не надходять тому хто заблокував

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
Maximum Observer, так "ви не можете писати" или все ж таки "відправляються"? ))

нет, не відправляються. Томущо писати не можна, коли заблокован у переписці.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Maximum Observer, так "ви не можете писати" или все ж таки "відправляються"? ))
нет, не відправляються. Томущо писати не можна, коли заблокован у переписці.

Точно не знаю, бо мене не блокували )) Знаю що щось пишуть точно але в якій версії сервісу незнаю, там же їх декілька і в якихось можуть не писати просто писати помилку при спробі написання повідомлення

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Пришла к умозаключению: чем больше расспрашивает покупатель-тем больше...а ничего это не больше :D

Вот сколько было случаев, когда покупатель спрашивает буквально 2-3 вопроса о товаре ("Когда сможете отправить"? "Новой Почтой/Укрпочтой отправляете?") и уже покупает (несколько раз даже сразу деньги вперед на карту переводили, хотя и не просила).

А тут приходит другой покупатель и, я не шучу, переписка с ним занимает чуть ли не по 20-30 сообщений с обеих сторон, так как ему надо знать абсолютно все: какой тариф, какой код оператора (с сим-картами чаще всего дело имеется), какой РБА и что вообще такое РБА и когда его начало и когда его конец и как его отслеживать (!) (я не шучу) и еще куча тому подобных вопросов.
А в итоге?
В итоге он пишет: ну я подумаю еще и если решусь...
И, можете быть уверены, больше он не напишет.

Так что, даже если покупатель (а покупатель ли? или просто скучающий индивид?) проявляет повышенный интерес и засыпает вас множеством вопросов, то не спешите радоваться. Это еще ни о чем не говорит. Вообще.

Помню еще был забавный случай:
Написал покупатель. Расспрашивал тоже все. Начиная от "а что такое РБА" до "а какая погода в Киеве" (я не шучу).
Рассказывал, что он какой-то переселенец (я уже даже хотела ему небольшую скидку дать по этому поводу)
Но в итоге: ну я тут подумаю еще.
И исчез.
А буквально через пару дней объявление было заблокировано по причине....парарам...по причине РБА :D
Хотя до этого оно висело, наверное, месяца так 2 и все было в порядке.
А тут, разговор с "покупателем" и через пару дней-такой вот "подарок".
Совпадение?
Утверждать не стану, но очень это уж подозрительно получилось...:rolleyes:

Місто
kiev
навіть в звичайних магазинах, продавці знають, що покупці які задрочують кучою питань нічого не куплять, це окрема категорія покупців "а поговоріть"

Hanter

Казуал
Місто
Житомир
Телефон
POCO M6S
приходило ли кому то письмо счастья от налоговой? Как теперь свои старые вещи продавать? Чтобы к ним не попасть.

Місто
Комышеваха
Тут пишут что начали приходить
Новость
Прям борьба с фарцой по заветам совка :cool:
Эти эмбицилы не понимают, что 4200 грн/мес налога на 2 группе это анриал, пусть индексируют хотя бы кучмовские 200 грн ЕН, по нынешнему европейскому курсу это 1000 грн и то, даже это много для продажи "ношенных трусов" на лохе...

Останнє редагування:
Місто
Ніжин
переписка с ним занимает чуть ли не по 20-30 сообщений
олх має величезний плюс - можна кинути в чс без репутаційних втрат і забути про довбня

Hanter, приходили тим, хто отримував наложки на карту Новапей. Знаю одній людині за 5 продажів лист прийшов. Заставили відкрити ФОП.
За олх доставку, пром оплату, наложки налом, наложки на карту банку - листи не приходили. Може, будуть пізніше, може, не будуть взагалі.

Місто
Комышеваха
тим, хто отримував наложки на карту Новапей
Возможно связано с верификацией, тем кто пользуется видней, а вот обычная лох доставка позволяет указывать любую карту (и конкурента), приложение новой вроде тоже без верификации

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
приходили тим, хто отримував наложки на карту Новапей. Знаю одній людині за 5 продажів лист прийшов. Заставили відкрити ФОП.
За олх доставку, пром оплату, наложки налом, наложки на карту банку - листи не приходили. Може, будуть пізніше, може, не будуть взагалі.

можливо приходили листи від нова пей, не від податкової. Нова пей самі ж не пропустять за поріг при яких необхідно оформляти ФОП, так само і юапей, вони перестраховуються для уникнення певних власних проблем.
Post automatically merged:

Пришла к умозаключению: чем больше расспрашивает покупатель-тем больше...а ничего это не больше :D

Ти знаєш в мене навпаки на днях був випадок, продавав старенький ноут 2006 року, прокачав його файно він прям космос працював.
З'явився потенційний покупець, задавав багато питань, поті перейшли в телєгу, попросив відоси скинуть щоб він побачив швидкість завантаження ноута, швидкість завантаження сторінок. Ціна смішна 1500 грн., але ноут не новий.
Короче купив в мене, поросив скидку у 100 грн., кажу ок.
Отримав позитивний відгук, він забрав товар і задоволений

Останнє редагування:

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Нова пей самі ж не пропустять за поріг при яких необхідно оформляти ФОП
А що це за поріг такий?
приходили листи від нова пей, не від податкової.
Податкова вже 2,5 місяців аналізує дані про грошовий потік між фізособами, які попадають в базу фіскальних чеків РРО - тобто простий грошовий переказ чи накладений платіж через НП чи УП там є (в незалежності від того на карту Новапей чи якогось банка отримуєте, чи взагалі готівка), а простого банківського переказа p2p між картками там немає. Отож аналізує і тратить гроші на листи...

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
А що це за поріг такий?

в них є свій ліміт на проведення операцій. коли цей ліміт перевищений, то вони кажуть оформляй фоп бо далі не пропустимо.
це точно знаю по OLX доставці є такі обмеження як з боку нова пей так і з боку юапей

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Maximum Observer,

У меня был товар за 400+ 😃
Но вопросов было столько, будто дом покупал.
Да я ж и не против вопросов...
Мне просто обидно, когда тратится куча времени на обьяснения/разьяснения, а покупатель такой : -ну все, я пошел...🙄

Недавно была в магазине ВФ.
Ну там телефоны выставлены на продажу, на стенке висят 😀
Зашел мужчина средних лет.
Обычно одет, все такое.
Подошел к продавцу:
-Мне вот этот телефон-и показывает на стенку.
Ему прямо со стены сняли (это не очень хорошо...там может быть батарея уже не очень...но кто я такая, что бы вмешиваться?).
Достал денежку тысяч 10-11, (телефон китайский был).
Заплатил, забрал и ушел.
Все...
Вот это я понимаю покупатель 😇
Подготовился, видимо, все ТТХ изучил и уже пришел просто купить.
Золотой покупатель 🙂

Місто
Ніжин
А що це за поріг такий?
та не існує там порогу ніякого. ліміт 300к в квартал для фізика. кому того ліміта було мало, просто далі приймали наложку на іншу людину і все.
ліміт новапей не має ніякого відношення до листів з дпс, це ж смішно. там людям листи поприходили за продажі на пару тисяч.
дпс з березня автоматично отримують фіскальні чеки фкч-3 по кожному переказу від фін. компаній типу новапей чи юапей.
але листи людям прийшли тільки по переказам з новапей, і тільки по переказам на їх картку. скоріше за все тому, що новапей знає ІПН отримувача коштів, і податкова змогла ці дані обробити найлегше.
ну і листи були поки що по переказам за 1-24 березня. далі буде цікавіше

Зверху