Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Киев
Не получилось бесплатно обновить объявления в услугах на ОЛХ. Активация на месяц стала 42 гривны.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Не получилось бесплатно обновить объявления в услугах на ОЛХ. Активация на месяц стала 42 гривны.
Вартість розміщення різна. Перевірте статтю з лімітами по вашій категорії.
Також перевірте в профілі наявність розділу Налаштування бізнес сторінки, якщо він там є то у вас активована бізнес сторінка і тому розміщення стало платним. У підтримці вам допоможуть з цим розібратися

PJR

Місто
Запорожье
создавал пару недель назад пару новых аккаунтов на старых номерах - сегодня выкинуло из них и пароли не принимает. Объявы висят на них.
Через сброс пароля зашло, интересно...

Місто
Ніжин
romrom, одночасно має виконуватись умова 5 платежів на суму 30к+ грн

один на 30к грн пройде, два, три, чотири теж. аналогічно 100 платежів по 100 грн не попадуть обов'язково на фінмон. але це ми говоримо як не попасти сто відсотково на фінмон від новапей, але ж треба розуміти, що можуть спитати в любий момент за любі операції, якщо їм щось не сподобається. ну і це виключно ліміти тов новапей. а є ще дпс, якій буде дуже цікаво побачити 100 чеків ФКЧ-3 від однієї особи, хоч там сума і по 1 грн буде в кожній операції.

Місто
Kiev
"легке повернення" теперь включено автоматически для всех продаж-покупок, при отправке через Новую Почту ?
Её никак не отключить ? Аккаунт не бизнес.
Первый раз с таким столкнулся... купили у меня ОЛХ-доставкой, покупатель получил. попользовался пару дней и отправили назад. со мной никак не связывался, не предупреждал, узнал уже по факту, что посылка в отделении.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
"легке повернення" теперь включено автоматически для всех продаж-покупок, при отправке через Новую Почту ?
Её никак не отключить ? Аккаунт не бизнес.
Первый раз с таким столкнулся... купили у меня ОЛХ-доставкой, покупатель получил. попользовался пару дней и отправили назад. со мной никак не связывался, не предупреждал, узнал уже по факту, что посылка в отделении.
Правила передбачають що покупець має попередньо домовитися з продавцем про повернення якщо з товаром якість негаразди і наскільки мені відомо це лише якщо покупець отримав товар в поштоматі.

Якщо попередньої домовленості не було, то можна не забирати посилку і не повертати кошти.
Але варто врахувати що він може звернутися в підтримку і поскаржитися, що буде далі відбуватися відверто не знаю, все залежить від обставин скоріше за все.

yahoo

username
Місто
Kharkiv
Телефон
Nubia Neo, Poco M3 Pro
Це ж виходить покупець може купити через олх доставку, повернути легким поверненням, а потім ще негативний(?) відгук залишити.
Тому що з точки зору олх доставки угода завершена, продавець отримав кошти.

Ну, а те, що продавець ці гроші у приватному порядку повернув покупцю, вже не обходитиме олх.

Останнє редагування:

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Легке повернення на НП є не лише при купівлі з ОЛХ доставкою. Мені кілька підприємств (ТОВки, оплата на їх стороні) відправляли техніку на ремонт, яку я потім протягом 3-5 днів відправляв назад через ото легке повернення.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
наскільки мені відомо це лише якщо покупець отримав товар в поштоматі.
ні, отримували у вітділенні.
Можливо щось змінили, але про це немає інформації у центрі підтримки. Це можуть бути і помилкові дії працівників пошти. Я не бачив такої інформації що легке повернення працює з іншими видами доставки окрім доставки у поштомат. Можливо покупець в кінці переадресував отримання на поштомат тому так і зміг відправити, а саме легке повернення вже виконав з відділення?
За умовами при отриманні на відділенні угода закрита і покупець вже не може мати якихось вимог до продавця, бо перевірити товар буда можливість

Місто
Ніжин
Genanche, так ніхто ж забирати не забов'язує. Відмовляйтесь, хай воно ще раз заплатить за доставку. Або хай там ще платне зберігання накапає. Наступного разу вже буде думати.
Якщо це не ведення підприємницької діяльності, то і забирати товар вас ніхто не може змусити

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
наскільки мені відомо це лише якщо покупець отримав товар в поштоматі.
ні, отримували у вітділенні.
Тут можна прослідкувати рух посилки, там точно видно відділення чи поштомат https://tracking.novaposhta.ua/#/uk/chat/messages

Місто
Ніжин
Maximum Observer, нема різниці поштомат не поштомат. Вперше таке чую взагалі. Є права споживачів, по яким вони можуть повернути товар належної якості протягом 14 днів при дотриманні певних вимог.
Але це стосується магазинів, коли споживач купив товар офіційно і має чек. А якщо я купив б/у телефон у Валєри із Жмеринки на ОЛХ, то ніхто в мене його назад не забере, і правильно зробить. Ну якщо там дійсно якась проблема з товаром, то можна продавцю написати і домовитись, але це вже мова про домовленності сторін і чесність, а не про вимоги законодавства.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Genanche, так ніхто ж забирати не забов'язує. Відмовляйтесь, хай воно ще раз заплатить за доставку. Або хай там ще платне зберігання накапає. Наступного разу вже буде думати.
Якщо це не ведення підприємницької діяльності, то і забирати товар вас ніхто не може змусити
Так, тим паче що ніякої домовленності про повернення не було. В правилах вказано "сконтактувати з продавцем"

"Для використання даної опції Покупець, обравши позицію при натисканні кнопки "Купити з доставкою" має обрати варіант "У поштомат Нова пошта" вказати місто та пункт отримання, за яким він готовий отримати позицію та оплатити вартість відправлення.
Покупець впродовж 14 (чотирнадцяти) календарних днів може безкоштовно повернути відправлення в наступному порядку:
  1. Сконтактувати з продавцем та узгодити умови повернення позиції та коштів.
  2. Замовити послугу «Легке повернення», яка доступна в мобільному додатку Нова пошта та створити експрес-накладну для повернення.
  3. Відправити запаковану позицію через відділення Нова пошта або поштомат, в якому покупець отримав відповідне відправлення. Відправник може запакувати відправлення самостійно або замовити послугу пакування у відділенні НП. Послуга пакування у відділенні сплачується відправником.

Місто
Ніжин
Так, тим паче що ніякої домовленності про повернення не було. В правилах вказано "сконтактувати з продавцем"

"Для використання даної опції Покупець, обравши позицію при натисканні кнопки "Купити з доставкою" має обрати варіант "У поштомат Нова пошта" вказати місто та пункт отримання, за яким він готовий отримати позицію та оплатити вартість відправлення.
Покупець впродовж 14 (чотирнадцяти) календарних днів може безкоштовно повернути відправлення в наступному порядку:
  1. Сконтактувати з продавцем та узгодити умови повернення позиції та коштів.
  2. Замовити послугу «Легке повернення», яка доступна в мобільному додатку Нова пошта та створити експрес-накладну для повернення.
  3. Відправити запаковану позицію через відділення Нова пошта або поштомат, в якому покупець отримав відповідне відправлення. Відправник може запакувати відправлення самостійно або замовити послугу пакування у відділенні НП. Послуга пакування у відділенні сплачується відправником.

там пишуть дурниці, олх тими правилами може підтертись. Навіть для підприємців ці правила повна нісенітниця. Нема ніякої приписки про групи товарів, які поверненню не підлягають. А також про те, що має бути збережений товарний вид. Можна забрати товар в поштоматі, побити його, і назад повернути, бо на олх хтось курнув та таке написав на сайті? Є законодавство, а є стаття на якомусь олх. Та ніхто той товар не забере назад. Це чисто щоб нерозумних покупашок заохочувати замовляти олх доставкою та ще більше комісій гребти.

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
там пишуть дурниці, олх тими правилами може підтертись. Навіть для підприємців ці правила повна нісенітниця. Нема ніякої приписки про групи товарів, які поверненню не підлягають. А також про те, що має бути збережений товарний вид. Можна забрати товар в поштоматі, побити його, і назад повернути, бо на олх хтось курнув та таке написав на сайті? Є законодавство, а є стаття на якомусь олх. Та ніхто той товар не забере назад. Це чисто щоб нерозумних покупашок заохочувати замовляти олх доставкою та ще більше комісій гребти.

Я з тобою згоден. Вважаю що OLX це придумали для тих випадків, коли продавець сам гарантує, що забере товар якщо покупця щось не влаштувало, або товар не підійшов і повернутий у відповідному стані. Саме тому написали про те ще варто домовитися з продавцем про повернення товару. OLX наврядше може на це якось вплинути.

Мені так прислали поламану клавіатуру, я перевірити звичайно на пошті не міг, а вдома з'ясувалося що фуфло, тому написав продавцю, він звичайно включив тупого. Я звернувся в підтримку OLX вони просили надати фото і пояснення, я все надав і в результаті вони нічого не вирішили), типу вирішуйте з продавцем, Ви могли відмовитися на відділенні))
Я думаю що кожен хто купує на OLX має розраховувати на те що може отримати товар не відповідної якості і якщо це не можна перевірити на відділенні то це кіт в мішку

ГлавБухАрик

Осінт-профанатор
Місто
Kyiv
Останнє редагування:
Місто
Kiev
HyczcTlyAA.png

так вот такая подпись теперь практически под всеми обїявлениями.
и включает "Легке повернення"в накладной именно при оформлении ОЛХ-доставкой.
Отключить такой функционал теперь нельзя.
Очередное "покращення", вводящее пользователей в заблуждение и создавая конфликтные ситуации.
Такой функционал хорош, когда есть выбор и возможность отключать/включать.

Останнє редагування:

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
Genanche, так написано же "при отриманні", а не "через пару дней, когда вам захочется вдруг вернуть".

При получении было изначально на олх - оглядел и вернул, если не устроило что-то.

Зверху