Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Запоріжжя
Телефон
Realme 9
Пора выделить олх в отдельную тему. Каким видом отправления отправляются товары с олх укрпочтой при олх доставке!

ЗЫ: экспресс доставкой отправляют

У OLX две версии сайта: полная (для компьютеров/ноутбуков) и мобильная (для мобильных устройств), причём в каждой версии чего-то нужного не хватает. В мобильной версии сайта нет возможности изменить номер телефона верификации профиля (в настройках нет пункта "Изменить номер телефона"), нет также возможности проверить, в каких рубриках достигнут лимит бесплатных объявлений и сколько дней осталось до размещения нового бесплатного объявления. В полной версии это всё есть, но за то нет рейтинга пользователя и количества успешных доставок, а теперь ещё и дату регистрации убрали.

Апд: оформление претензии https://red-forum.com/index.php?posts/1842635

база блеклист покупців

ОЛХ приховує номер телефону По замовчуванню, ОЛХ приховує номер телефону для НЕ зареєстрованих клієнтів. Це можна виправити - звернувшись у підтримку сервісу. Номер телефону вони можуть відкрити тільки у певній категорії.

Комісія з продавця за успішну покупку:
для "приватних" продавців: 2% + 20 грн.
для "бізнес" продавців: 3% + 20 грн.

Оплата сервісу входить у користування послугою OLX Доставка та замінює собою комісію фінансового партнера за безпечний переказ коштів. Сума оплати формується залежно від ціни товару:

• якщо ціна товару < 500 грн — 20 грн;
  • якщо ціна товару від 500 до 1999 грн — 35 грн;
  • якщо ціна товару >= 2000 грн. — 2% від вартості товару (не більше ніж 299 грн)
Якщо товар замовляється в кількості 1 шт. - оплата фіксована. А якщо замовляється кілька одиниць товару:

• якщо, наприклад, 4 шт. товару, фінальна вартість яких менше ніж 500 грн — з покупця буде знята комісія 20 грн.
  • якщо 4 шт. товару, фінальна вартість яких від 500 до 1999 грн — з покупця буде знято 35 грн.
  • якщо мова йде про покупку кількох товарів вартістю понад 2000 грн кожен — сума оплати за сервіс Безпечна угода становитиме 2% від фінальної вартості товарів (не більше ніж 299 грн).

Причина: по просьбе вношу в шапку дополнение
Останнє редагування модератором:
Місто
Комышеваха
А в ответ тишина, по идее покупашка должен суетиться раз его цену приняли,
а тут время потрачено и даже прочитано / не прочитано - не понятно
olx.JPG

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
fedrino, может у человека более важные дела есть, закажет позже. А может и передумал, имеет право.

Місто
Комышеваха
Ха, захожу отредактировать и отключить торг, а он и не был включен, ну спасибо олх.
Хорошо хоть "Доставка за мій рахунок" автоматом не включают или...

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
Бачу ви вже обговорили тему приходу Allegro на український ринок. Цікаво, що новини позиціонують їх як конкурента Розетки, а не OLX.
Тут напевно треба хвилюватися не самим платформам, а скоріше українським продавцям яких може частково позбавити клієнтів поляк.
Ну подивимося що воно буде і коли і як буде реалізовано, бо те, що добре в Європі не означає. що буде добре в Україні, маємо приклад з Lycamobile

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Нужно было купить зарядку для телефона.
Оригинальная, Самсунговская, стоит 800 гривен.
Полезла на ОЛХ, дай, думаю, посмотрю что и почем.
Ну, нашла какие-то объявления с ценами в 180-350 гривен.
Пишут, что оригинал, но я как-то сомневаюсь...уж слишком дешево+многие даже без коробочки, просто в каких-то кулечках.
Потом нашла объявление, где продают такую же зарядку как и официалы, даже в коробочке и даже коробочка вроде как не распечатана.
Цена 600 гривен.
Я, интереса ради, спросила про торг (я всегда спрашиваю, уместен он или нет. Привычка такая :) )
На что мне ответили, что какой торг, если итак дешевле чем в магазине на целых 200 гривен.

И вот, собственно, о чем я и хочу спросить нашу многоуважаемую публику: -а где логика?
Ну вот смотрите сами:
800 гривен оригинал, тебе его присылает оригинальный магазин, причем присылает бесплатно. (не знаю, касается ли это только Киева, или и других городов, но все же).
ОЛХ-овский продавец бесплатно не пришлет, понятно же.
Значит, с покупателя будет: доставка, процент ОЛХ-а ( ну он может быть, а может и не быть, но все же), и наложка/либо перевод денег на карту, если решите оплатить сразу продавцу, хотя ОЛХ это и не рекомендует.
Итого, я приблизительно все посчитала, и у меня получилось примерно 740-750 гривен. (Продавец не из Киева)
Так в чем смысл покупать на ОЛХ, если есть возможность купить в официальном магазине? 50-60 гривен это явно не та сумма, что бы вот прямо ее экономия существенно на что-то повлияла.
Вот это продавец ОЛХ-овский, когда он говорит что "итак дешевле на 200 гривен", то он действительно не понимает или просто "дурачка включил"?
Ведь всегда нужно учитывать дополнительные затраты и , уж конечно, как минимум доставку.

Місто
Київ
Телефон
iPhone 15 Pro Max
продавец ОЛХ-овский, когда он говорит что "итак дешевле на 200 гривен", то он действительно не понимает или просто "дурачка включил"?
Все він розуміє, і не бреше, сам "на руки" отримає тільки 600, а вже рахувати витрати на доставку та оплату - це проблеми покупця. Тому й треба завжди все прораховувати, де купувати.

Місто
kiev
Нужно было купить зарядку для телефона.
Оригинальная, Самсунговская, стоит 800 гривен.
я б називав, це маніпуляцією, якщо продаваць без бзиків, то можна і укрпоштою замовити, а там лише 600+25 грн, а це ніяк не 750 грн, ніхто не заставляє замовляти через НП

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
Себастьян Перейро,

Ее обычно продавцы добавляют к цене товара.
Допустим, стоит товар 200, они спрашивают, как будешь брать. Если через ОЛХ-доставку, то просят подождать и меняют цену в обьявлении на 200+стоимость комиссии.

Maxxx,

Ну я у официалов и заказала в итоге.

walerka,

Я уже точно не помню, он то ли с Гайсинского, то ли с Гайворонского района. Это где? Полтава?
Ну, короче говоря, это явно не под Киевом.
И что, оттуда до Киева, УП за 25 гривен доставит? У них такие цены дешевые?

Місто
kiev
Ну, короче говоря, это явно не под Киевом.
И что, оттуда до Киева, УП за 25 гривен доставит? У них такие цены дешевые?
ви ж коли нажимаєте "купити з доставкою" там є таке вікно вибору і відразу можна зрозуміти ким дорого-дешево, просто таке відчуття, що шори стоять і бачимо тільки НП
Post automatically merged:

Нема таких цін давно. Плюс більшість продавців ліниві, не хочуть нічого крім НП.
все там є, і такі ціни і ліниві продавці, і зашорені покупці. я коли щось купую то орієнтуюсь по ціні товару, і якщо вона смачна то навіть і відсутність УП не зупиняє. і багато зтикаюсь коли продаю, що вибирають НП і готові за 100 грн товар ще доплачувати 140 грн за доставку, і моі аргументи, що можна УП за 25 грн і буде ну +1 день довше не сприймаються, а ще смішно коли просять щоб поскоріше відправив і саме НП, а потім самі по 3 дні не забирають і тянуть до останього.

Вкладення

• Screenshot_20260531_130054.jpg
    Screenshot_20260531_130054.jpg
    103 КБ · Перегляди: 15
Останнє редагування:

monsterrr

Почётный Святой
Місто
Kyiv
Телефон
SGS21+
купить зарядку для телефона.
Оригинальная, Самсунговская, стоит 800 гривен
дело канеш ваше, но это угробище (ориг самс зарядка), зачем ее брать? когда за 300 или около того можно взять хорошую быструю зарядку на пару портов и заодно меньше размером? а эти дебилы так и не научились делать нормальные и продают свое устаревшее слабосильное говнище (скоко там, 25 ватт?) за нереальный ценник, как по мне. За 800 тогда уже можно взять мега-мощную зарядку, блин да все кроме паленого китая по 150 грн лучше чем эти фирмовые угробища. Честно не понимаю зачем такое покупать, да еще за такой ценник.

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung
monsterrr,

Ну там была нужна именно Самсовская :)

Та да, есть куча разных зарядок, но в том то и дело...пойди, разберись, какая из этой кучи фирм достойная.
У Самсунга тоже есть мощные и 45 и 65 ватт, но они стоят совсем другие деньги...
А шо Вы хотите, если они 15 ваттную по 500+ продают.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
когда за 300 или около того можно взять хорошую быструю зарядку на пару портов
Якщо смарт від самсунга - сучасний, він хоче 45Вт зарядку, такі навіть на Аліку $11+ (GaN, звичайно, не якесь лайно).

Місто
Подгородне
Це хто ?
Необхідно підтвердити номер Ми бачимо, що ви скористалися нашим сервісом для розміщення оголошення « » З метою безпеки ми надіслали вам код. Будь ласка, введіть його в цьому чаті, щоб завершити верифікацію Якщо ви не отримали код — будь ласка, введіть свій актуальний номер телефону, і ми надішлемо його повторно У разі відмови від проходження верифікації обліковий запис буде недоступним протягом 45 днів.

В сообщении шлют

Місто
Закарпатская обл.
Телефон
Redmi Note 8 & 11 Pro
Приймак, Меня давно удивляет, как олх, зная о мошенниках, которые там пасутся и притворяются администрацией, разрешает в имени пользователя упоминать олх? Надеюсь, Вы пожаловались на этот профиль?

Місто
Запоріжжя
Телефон
realme
И вот, собственно, о чем я и хочу спросить нашу многоуважаемую публику: -а где логика?
я після того як на розетці придбав smart-підписку то купую лише на промі та на розетці бо виходить що навіть якщо на розетці дороже, то регулярні покупки зі смарт підпискою себе окуповують. Я ту підписку окупив в перший же місяць. Тому на OLX я зараз скоріше як продавець свого хламу який періодично кимось купується.
Останній раз на OLX купував 22 серпня 2025 року, потім ще раз щось хотів купити, але продавесь щось там скасував.

Логіки останнім часом немає в самому OLX. Проценти завеликі, вартість реклами не дешева, ну я не знайшов для себе що продавати на OLX з метою отримання прибутку щоб реально це було вигідно, а потім ще в бізнес переведуть і тоді взагалі сенсу не буде.
Відверто останнім часом не дуже розумію їх політику щодо ціноутворення.

Розумію більшість зараз здивуються моєму посту, бо вважають, що я правцівник OLX, але повірте працівники OLX, не обговорють платформу в мережі через політику самої компанії, вони там взагалі всі якість засекречені, топ менеджерів не знайти в жодній соціальній мережі, і вони всі наче вигадані з нереальними іменами, і немає жодної історії хто і де працював раніше, звідки прийшов. Я гуглив декілька персон і все, що знаходив це лише офіціна сторінка на Ютуб.

тому так, я теж не дуже задоволений політикою компанії щодо їх змін, останнім часом нічого позитивного з нових змін.

Зверху