Revolut

cat

Місто
Сумы
Телефон
iPhone 11, lifecell
Revolut

www.revolut.com
— — —
☝️ Доступно для українців в ЄС.
❗НБУ ввів тимчасові обмеження не просто так. Прошу втриматися від публічного обговорення "обхідних шляхів".

Причина: шапка, обмеження НБУ
Останнє редагування модератором:
Місто
Kiev
Телефон
Redmi Prime
кщо ви не біженець і вас піймають
Шо за фейки?
Сегодня беженец, завтра надоело - домой поехал.
Шо из-за этого счета закрывать?
Post automatically merged:

Револют не предоставляет услуги в Украине.
Карточки их в Украине работают, шо Вы имеете ввиду?

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Сегодня беженец, завтра надоело - домой поехал.
Ну-ну, домой це куда? Львів чи Донецьк? Ну подивимось, я його юзаю лише як транзитний рахунок. Гроші тримати там де вказана фейкова адреса це ж дурниця.

LiquidStrm

>/dev/null
Місто
Banderstadt
Телефон
LG v60 5G
Ghia, зараз - ні, револют не питав. А при реєстрації у 2022 - можливо, вже і не згадаю.

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
А зачем им ИНН? У них есть номер паспорта. И при обмене информацией они подадут этот номер. А там уже наша налоговая будет разбираться.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Kritik, тому що стандарт обміну інформації буде вимагати від них певну структуру данних. Але це не 100% що револют буде учасником обміну CRS

Місто
Ukraine, Odessa
Kritik, тому що стандарт обміну інформації буде вимагати від них певну структуру данних. Але це не 100% що револют буде учасником обміну CRS
Та як це. Наче це обов'язок банків, а не "хочу - буду, не хочу - не буду". Так жоден банк не був би учасником, воно не їм потрібно, а владі.

P. S. Крім того не "буде учасником", а "вже є". Адже це Україна щойно приєдналася, інші країни Європи давно вже там.

Станом на січень 2023 року понад 110 юрисдикцій є учасниками міжнародного багатостороннього автоматичного обміну інформацією про фінансові рахунки, включаючи усі держави-члени Європейського Союзу.

Останнє редагування:

Kritik

Имею мнение...
Місто
Odessa <--> Berlin
Bebobi, насколько мне известно, иностранные и украинские банки очень рады, что у них уже есть клиенты одной страны (США), которых надо как-то отдельно выделять. И очень сильно не хотят ещё какие-то страны добавлять в такой "отдельный" список. Не думаю, что для украинцев будет какая отдельная процедура. Гражданам всех остальных стран достаточно имени, фамилии, даты рождения и номера идентификационного документа. Передали данную информацию+движения по счетам, а дальше дело принимающей стороны с этим разбираться (причем сейчас, с текущим уровнем цифровизации в Украине это вообще не проблема). Да и с точки зрения безопасности давать возможность за пределами страны собирать кому-то более полные персональные данные своих граждан не правильно. И, опять же, люди без ИНН у нас есть: им нельзя будет счёт за границей открыть?

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Kritik, Revolut як і вайс і пайонір не рахується класичним банком, вайс наприклад буде репортити дані їх інвестиційного підрозділу (недоступного українцям) але не залишки по рахункам, допускаю що у революта буде схожа ситуація.

Чому револют питає за резиденство? Тому що після реєстрації пройшов напевно рік, реєстрація була на укр паспорт, а адреса була вказана європейська, якщо нічого не змінилось то людина має вже стати резидентом ЄС і відповідно револют зобов'язані актуалізувати дані. Що буде якщо актуалізуватись і вказати що ви резидент україни (повернулись в україну типу) - незнаю. Мати там гроші і тестувати таку відповідь бажання якось немає.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Чому револют питає за резиденство?
Заради справедливості, він запитує щось на кшталт "чи платите ви податки в Польщі".
У моєму випадку Польща, тому що картку оформлено у Польщі.
Якщо спитати пересічного який ви резидент - багато можуть подумати що України бо мають паспорт україни, але якщо спитати чи платите податки в польщі то людина буде знати точно що вона виявляється уже податковий резидент польщі (а також україни бо у нас немає процедури виходу з резиденства) але револют хоче комплаїтись з країнами ЄС, і йому буде зручніше якщо ви маєте песел і вас перереєструють і облікують в відповідній установі.

Місто
Днепр
якщо спитати чи платите податки в польщі то людина буде знати точно що вона виявляється уже податковий резидент польщі
Так тут є один момент: людина може не сплачувати податок просто тому, що не знає, що повинна сплачувати, не вникала в особливоcni законодавства країни перебування і не розуміє, що вона вже стала податковим резидентом іншої країни.

Місто
Днепр
ingeniero, а біженці також автоматично стають податковими резидентами країни перебування?
Я всіх подробиць і з різних країн не знаю. У мене є знайомі в Польщі, деякі з яких ФОП в Україні (віддалено працюють за контрактом на роботодавця в Україну), а деякі без будь-яких доходів. Тобто доходів у Польщі немає, але є PESEL, рахунки в польських банках. Минулого року активно мусувалася тема необхідності сплати податків і в Польщі. То говорили, що треба платити і в Польщі, то збиралися зробити виняток на 2022 р. До чого там прийшли в уряді Польщі я не знаю, але мої знайомі податок у Польщі так і не сплатили, причому в тому числі з урахуванням того, що не будо обміну податковою інформацією між Польщею та Україною. А так взагалі у Польщі автоматично стаєш податковим резидентом після перебування в країні не менше 183 днiв на рік.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
якщо спитати чи платите податки в польщі то людина буде знати точно що вона виявляється уже податковий резидент польщі
Так тут є один момент: людина може не сплачувати податок просто тому, що не знає, що повинна сплачувати, не вникала в особливоcni законодавства країни перебування і не розуміє, що вона вже стала податковим резидентом іншої країни.
Незнання закону не звільняє від відповідальності. Банк проводить свою роботу, опитує вас, якщо ви не стали на облік як мали, ухиляєтесь від сплати податків у країні перебування де ви де-факто резидент а де-юре не стали на облік, то в цьому випадку ви не звільняєтесь від відповідальності, а банк знімає з себе всі ризики. Ще й заблокують вас як тільки дізнаються що ви "такий" клієнт.

• Like
Реакції: Set
Місто
Днепр
Незнання закону не звільняє від відповідальності.
Саме так. Я якраз i пишу про те, що несплата податку ще не говорить про те, що людина не стала податковим резидентом. Тому
працює тільки в одинe сторону (сплачую -> податковий резидент) i не враховує другу (не сплачую -> податковий резидент). В результаті незрозуміло, чим загрожує таке оновлення податкової інформації. Може відповідь "не сплачую, бо я податковий резидент України" прямим шляхом до закриття рахунку.
++
А взагалі це не працює навіть в одну сторону. Фактично ж людина зобов'язана сплачувати податок, якщо вона працює i отримує зарплатню в Польщі, навіть якщо вона не є податковим резидентом Польщі. Тобто оплата податку у Польщі не робить людину податковим резидентом Польщі, як і несплата податку у Польщі ще не говорить про те, що людина не є податковим резидентом Польщі.

Останнє редагування:

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
ingeniero, а біженці також автоматично стають податковими резидентами країни перебування?
Не автоматично. Для набуття податкового резидентства треба звертатись с заявою до податкових органів країни перебування.

Місто
Днепр
Не автоматично. Для набуття податкового резидентства треба звертатись с заявою до податкових органів країни перебування.
Та ні, у Польщі нічого такого не треба. В принципі, достатньо перебування більше 183 днів протягом року, щоб польська податкова вважала вас своїм "клієнтом". Це якщо потрібно отримати сертифікат податкового резидента, то тоді потрібно і самому ворушитися, але для того, щоб мати обов'язок сплачувати податки в Польщі, сертифікат не потрібен.

• Like
Реакції: Set

vlad_g

Старший ухилянт
Місто
(Маріуполь) -> Кривий ріг
Телефон
POCO M5
ingeniero, це щоб уникнути подвійного оподаткування в Україні, наприклад, якщо ти фоп. А також офіційний статус податкового резидентства в деяких країнах дозволяє зменшити розмір податків для фіз.осіб, що працюють.
А так звісно, майже всі (хто отримує гроші в країні перебування) мають податковий номер та можуть платити податки.

Зверху