Із ssd - печалька чи чому так думаєте?hdd only
Із ssd - печалька чи чому так думаєте?hdd only
Яшпесал, давненько, ~2020 зимой потерял системный диск и гигов 30 личных схронов. Нетбук с подохшим аккумулятором пролежал неполных 2 месяца, а в феврале "переразметьте диск".Кстати, это правда, что если долго (месяцы/годы) не подключать к питанию внешний ssd, то вообще вся инфа накрывается медным тазом?
Все воно ненадійне. Тільки дублювання на двох пристроях.Читаю, що HDD менш надійні за SSD ...
В мене був випадок коли здохли одночасно два пристрої (HDD).Все воно ненадійне. Тільки дублювання на двох пристроях.Читаю, що HDD менш надійні за SSD ...
Тож я хочу сам дізнатись, що робити, коли і дві копії не врятувало від втрати інформації.dzidzio,
І що нам тепер на трьох різних носіях все дублювати ?))))
Тож я хочу сам дізнатись, що робити, коли і дві копії не врятувало від втрати інформації.
Бекапи мають сенс, якщо їх регулярно тестувати на цілісність плюс тестувати процес відновлення. Щось мені підказує що зовнішній диск здох сильно раніше за внутрішній, просто його не чекали тривалий час.В мене був випадок коли здохли одночасно два пристрої (HDD).Все воно ненадійне. Тільки дублювання на двох пристроях.Читаю, що HDD менш надійні за SSD ...
Дохне один основний на компі, розвертаю вінду на інший вінт, достаю зовнішній 2.5 з бекапом, а він також дохлий.
Як тобі таке, Ілоне?))
По банковским понятиям - три географически разнесенных локейшна Плюс Disaster Recovery2ой комплект архивных копий хранится в другом помещении/месте
Не в тому річ, не в тому річ,Бекапи мають сенс, якщо їх регулярно тестувати на цілісність плюс тестувати процес відновлення. Щось мені підказує що зовнішній диск здох сильно раніше за внутрішній, просто його не чекали тривалий час.
А як часто на ньому перевірялась цілісність даних, окрім додавання нових файлів?)Не в тому річ, не в тому річ,що горобина плаче ніч....
Зовнішній диск регулярно підключався щотижня для бекапу.
А як часто на ньому перевірялась цілісність даних, окрім додавання нових файлів?)
Все зависит от конкретного диска и сдаётся мне на ультрабуке не особо будет заметна разница в работе диска между 500 и 1500 мб/с.Купил Б/У Ультрабук 2017 года. В нем установлен M2 SATA SSD, но в спецификациях написано, что поддерживает и NVME SSD. Хотелось бы заменить на NVME чтобы увеличить производительность, но читал, что нагрев у NVME SSD при нагрузках в 1.5-2 раза больше, чем у SATA SSD и что для таких SSD желательно дополнительное охлаждение (радиатор). Подскажите пожалуйста, кто разбирается, это действительно так? Если установить NVME SSD без радиатора, система охлаждения ультрабука сможет его нормально охлаждать, SSD не будет тротлить, перегреваться, ультрабук не будет выключаться от перегрева при нагрузках, в требовательных задачах?
Дело в том, что также нужно расширить объём (сейчас стоит на 120 Gb), а M2 SATA и NVME Samsung стоят +- одинаково, вот и думаю, как лучше поступить.Все зависит от конкретного диска и сдаётся мне на ультрабуке не особо будет заметна разница в работе диска между 500 и 1500 мб/с