Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Федоров пише.

Starlink буде в Україні!

На самому початку війни я звернувся до Ілона Маска з проханням надати Україні Starlink. Вже наступного дня ми отримали від нього позитивну відповідь, а ще за тиждень — перші 500 станцій Starlink з безкоштовною прошивкою під Україну були на нашому складі.

Сьогодні понад 10 тисяч станцій допомагають ЗСУ бути на зв'язку та реалізовувати спеціальні операції, підтримують роботу критичних енергетичних та телекомунікаційних об'єктів, закладів охорони здоров'я та навіть посівну кампанію, а також повертають до життя деокуповані території. Зараз Україну вже майже неможливо представити без сучасної технології Starlink. І ця технологія стане ще доступнішою для українців.

Адже сьогодні ми отримали чергову позитивну новину — Starlink розпочав роботу на відкриттям представництва в Україні!

Зі свого боку я надав доручення відповідним органам, щоб необхідні процедури з атестації, вимірювань та надання частот відбулися якнайшвидше. Буду детально інформувати вас про перебіг цих робіт.

portable

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Xiaomi A2 Iphone 13 pro
Купить что б лежало? Какие там характеристики по питанию ?

Mathias

Я - голос в ваших ушах
Місто
Киев
Телефон
iPhone XR, Huawei E5573
А тем временем...

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Mathias, бо не проведено перевірку впливу частот. Сьогодні вже пишуть, що будуть вирішувати цю проблему. Надіюсь, що після війни, питання щодо вивільнення радіочастот почнуть швидше вирішувати.

Місто
Тернопіль
Телефон
Moto g54 5G
Сьогоднішня новина (прилетіла свіжа стрічка новин у вайбері):
❗На период действия военного положения использовать терминалы Starlink могут все граждане Украины, органы власти и предприятия всех форм собственности.

Об этом сообщил Юрий Щиголь, председатель Государственной службы специальной связи и защиты информации Украины.

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Ти ба, за добу
перевірку впливу частот
провели, в 365 разів швидше ніж звичайно.
Насправді просто рефлекс - запрєтіть, бо чим більше запрєтіть, тим більше потім можно намутіть. Але нагадали (а може й самі згадали) що не час своєю звичайною хєрньою маятись

Кочевник

Ховрах-Терорист
Команда форуму
Місто
Київ, Львів
Телефон
Sams Note 20 Ultra + S8
Бачив ще 2 тижні тому на олх 2 термінали Старлінк в продажу (Ужгород і Луцьк). Це кідалово чи крадений з "гуманітарки"?

plebis

why so serious?
Команда форуму
Місто
Київ
Телефон
OnePlus 10 pro
Я знаю вже не одну поважну комерційну організацію, які використовують старлінки для бекапу своєї некритичної (для держави, для організації - критичної) інфраструктури. Наголосив на "поважності" бо впевнений, що вони це зробили легально.
Я все це до того, що наче дефіциту зі старлінками нема

portable

Заблокирован
Місто
Киев
Телефон
Xiaomi A2 Iphone 13 pro
Так в Украину поставили более 10000 терминалов, а кто абонплату оплачивает ?
Как делят на гос и частные ? Я так понимаю сейчас все на шару, и терминалы и абонка

Місто
Хмельницький
Телефон
Samsung A54
Минулого місяця SpaceX придушив спробу Росії заблокувати супутниковий широкосмуговий інтернет Starlink, який запрацював в Україні. Зараз важливість цієї події оцінили у Пентагоні. За словами одного з його експертів, стримування Росії від спроб вести електромагнітну війну показала, наскільки важливо швидко реагувати на такі атаки та негайно їх відбивати.

«Наступного дня після того, як повідомлення про спроби Росії зашкодити потрапили в медіа, Starlink змінив рядок коду і виправив це. І раптом російська спроба глушіння стала більше не ефективною. З точки зору радіоелектронної боротьби – це фантастично», – розповів Дейв Тремпер, директор з питань радіоелектронної боротьби в Офісі міністра оборони США.

Себастьян Перейро

торговець чорним деревом
Місто
Михайлівка
Телефон
Lenovo P2

debugger

Moderator
Команда форуму
Місто
Киев
Супутниковий інтернет Starlink щодня в Україні має близько 150 тис активних користувачів.
Про це повідомив міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров із посиланням на дані компанії Apptopia.
За словами міністра, зараз термінали Starlink працюють для обʼєктів соціальної інфраструктури: шкіл, лікарень, сільських рад, пожежних частин.
"Після звільнення містечок Київщини та Чернігівщини оператори почали відновлювати зв’язок за допомогою Starlink.
Є села, де обстрілами перебили 10 кілометрів кабелю. Завдяки одній станції Starlink провайдер зміг швидко відновити доступ до інтернету. Це унікальний досвід використання Starlink, і такого ще не було в світі", - написав Федоров.

vitaminC

сальце, м'ясце, вітамінЦЕ
Місто
Україна
Телефон
old NOKIA onelove
так, це гарна новина.
коли будь-які транснаціональні глобальні компаніі з цивілізованих країн щось відкривають / отримають дозвільну документацію в Україні це завжди добре. процесуальні деталі як отримано зараз не обговорюємо.

Місто
Kyiv
Телефон
Samsung A72
Цікаво, наскільки популярними будуть термінали після перемоги. І чи ринок не насититься тими, що вояки продадуть цивільним.

Bebobi

Заблокирован
Місто
Ужгород
Телефон
Pixel 5
Цікаво, наскільки популярними будуть термінали після перемоги. І чи ринок не насититься тими, що вояки продадуть цивільним.
Таке ніби у них не буде абонплати.

Укрпошта, держава для сільських шкіл/бібліотек могла б замовити і оплачувати деякі.

Багатії які захочуть мати інтернет в карпатських будинках десь в горах подалі від цивілізації теж.

Зверху