Цікавий пасаж - не про Старлінк!
"За роки повномасштабного наступу простежується одна закономірність: як тільки зʼявляються розмови про зняття Сирського, він одразу починає наступ на якомусь напрямку… Так було з Курською операцію, яка нічим не закінчилася і не принесла нам жодного полегшення, а лише розтягнула фронт на сотні кілометрів і призвела до окупації українських селищ на Сумщині… Так було з Кринками на Херсонщині, де, як говорять самі бійці, які брали участь у постійній переправі на острови: "тут похована морська піхота України". Навіть цивільній людині було зрозуміло, що утворити там плацдарм неможливо — жодну техніку переправити через заплави Дніпра не вдасться… І не вдалося… Згадки про розрекламований контрнаступ на тому ж Запоріжжі влітку 2023 року досі викликають у багатьох командирів злість і бажання побачити відповідальних за накази гнати вперед нашу піхоту по одній і тій самій замінованій дорозі…
Досвідчені офіцери вважають, що безрезультатність цих спроб відвоювати наші землі криється в безтолковості планування операцій, в тому, що все робиться без продумування плану Б, без застосування підрозділів, які будуть іти слідом і закріплюватися… Головне — розпочати, — так вважає вище командування, а якими силами і засобами — на це відповіді не дають… А тих командирів, які не погоджуються, ставлять запитання і сперечаються, — відсторонюють. Зверніть увагу, в оточенні Головкома вже майже зовсім немає тих харизматичних самостійних авторитетних офіцерів, за якими йшли люди… Всіх помалу усунули — або папірці перекладати, або в резерв, або… Для деяких створили "сприятливі" умови для звільнення."
А це - вже про Старлінк:
"Як реагували росіяни на зникнення зв’язку, намагалися переналаштувати обладнання, перезавантажували його, ледь не "по колесах стукали", добре видно з перехоплень:
"— Байден, доложи обстановку.
— Как поймаете сигнал 80 77. Сразу мне доклад. Мак-адрес роутера"…
"Как обстановка?
— У нас без результатов, ничего не получается. Перезагружаем, ничего не получается."
"… связь проверял.
— да, отлично тебя слышу, отлично. Скажи … связи нету, можно работать через вас, только батальонно работает.
— Я тебя принял, принял. Ну попробуйте еще выйти, я сейчас послушаю.
— У меня сидят два связиста, они все уже послушали, ни хрена не работает"…
"Я Байден, тестировали тарелку, возле вышки, нету сигнала, нету сигнала"…
Зі зрозумілих причин не оприлюднюємо позивних противника. Лише з дозволу називаємо "Байдена". Це ж треба — армія, яка "воює з НАТО", використовує ім’я американського президента, який активно підтримував Україну. Крива російська логіка. "