Upgrade комп'ютера. Апгрейд комп'ютера, оновлення комплектуючих, обмін застарілих деталей на нові, або більш потужні.

Статус
Закрита.
Місто
Тернопіль
Дана тема створена для визначення (формування списку) найбільш підходящих старих (бюджетних) ноутбуків для апгрейду. А саме шляхом оновлення комплектуючих, обміну застарілих деталей на нові, або більш потужні.
Прошу Вас, допомогти у визначенні та формуванні такого списку та надати поради, які саме ноутбуки являються найбільш підходящими...

Андрюх@dp.ua

Пенсіонер
Місто
Дніпро - мій рідний дім
Телефон
дивись підпис
Дана тема створена для визначення (формування списку) найбільш підходящих старих (бюджетних) ноутбуків для апгрейду. А саме шляхом оновлення комплектуючих, обміну застарілих деталей на нові, або більш потужні.
Прошу Вас, допомогти у визначенні та формуванні такого списку та надати поради, які саме ноутбуки являються найбільш підходящими...
Ну давай вже другим постом рекламу своєї контори ;)

Місто
Тернопіль
Не має ніякої контори, я просто хочу підібрати собі варіанти, для придбання компютера та спробувати його вдосконалити самостійно... шукаю порад і варіантів...
Post automatically merged:

Ну давай вже другим постом рекла
Не все завжди так, як здається... справді шукаю порад...;)

Останнє редагування:

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Androids, ну так знайди в інтернеті ноутбук за ту ціну, яка тобі подобається, тут напиши модель ноутбука, може тоді хтось щось і підкаже.

Місто
Бахмут
Ноутбуки для апгрейда вообще мало пригодны. Процессор в современных ноутбуках распаян на материнской плате в большинстве случаев. Максимум добавить оперативной памяти и накопитель на ссд заменить, но например десятилетнему селерону это не поможет.

Місто
Тернопіль
Ноутбуки для апгрейда вообще мало пригодны. Процессор в современных ноутбуках распаян на материнской плате в большинстве случаев. Максимум добавить оперативной памяти и накопитель на ссд заменить, но например десятилетнему селерону это не поможет.
А якщо якийсь ноутбук 2015-18 років, щоб був не дорогий і можна було вдосконалити …?

Місто
Тернопіль
Androids, ты читать не умеешь?
Прекрасно вмію, але ще краще Українською мовою. Тепер пояснюю, мені здається набагато простіше шукати, якщо вже знаєш що конкретно тебе цікавить… я можу сюди зараз варіантів 20 написати, однак знову почнуться коментарі на рахунок реклами якоїсь контори і тому подібне… А так мені цікаві поради від розумних люде… з чого можна вибрати, щоб вийшло щось справді цікаве…

я можу сюди зараз варіантів 20 написати, однак знову почнуться коментарі на рахунок реклами якоїсь контори і тому подібне… А так мені цікаві поради від розумних люде… з чого можна вибрати, щоб вийшло щось справді цікаве…
Давай 20.

• Like
Реакції: omni
Місто
Тернопіль
Androids, ты читать не умеешь?
Прекрасно вмію, але ще краще Українською мовою. Тепер пояснюю, мені здається набагато простіше шукати, якщо вже знаєш що конкретно тебе цікавить… я можу сюди зараз варіантів 20 написати, однак знову почнуться коментарі на рахунок реклами якоїсь контори і тому подібне… А так мені цікаві поради від розумних люде… з чого можна вибрати, щоб вийшло щось справді цікаве…
Що краще піддається апгрейду…

omni

необмежено придатний
Місто
Запоріжжя
Телефон
moto g84 5g
Прекрасно вмію, але ще краще Українською мовою.
тоді ще раз повторю для тебе. Знаходиш в інтернеті ноутбук який тобі подобається. Сюди пишеш його модель і запитуєш. Якщо ти цього не можеш зрозуміти то все інше марно.

Howl

Да трам же тарарам!
Команда форуму
Місто
Краматорський р-н
Телефон
POCO F5, LG V30S+ ThinQ
А якщо якийсь ноутбук 2015-18 років, щоб був не дорогий і можна було вдосконалити …?
Користувач dimon-4ds правильно написав, що ноутбуки дуже мало придатні до оновлення залізу, особливо, сучасні.
Якщо ти бажаєш робити оновлення самостійно, тобто в тебе є все необхідні спорядження, то це один момент і якщо не шкода ноуту, то можна спробувати. Інший момент, якщо ти захочеш це зробити в сервісі. Заміна розпаяного центрального процесору може коштувати дуже дорого. Ось знайшов статтю, в якій сказано, що виробник міг заточити BIOS під конкретний процесор.
Як бачимо, що виробник, можливо, навмисно робить це все, щоб користувач "підтримував" економіку :)

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Місто
ЗСУ
Телефон
Poco M5s Samsung S23U
Що краще піддається апгрейду…
Якщо знайдеш щось старе, типу 3...4 покоління i5, з SO-DIMM DDR3, можна недорого поставити туди 16 GB (2*8) та sata SSD, Win 10 2021 LTSC - то буде ще літати))
Ох уже ці колгоспники... 2 ядра Інтела 4 покоління уже ютюб 1080р не тягне чи інтернет гігабітний ріже до 300. Літало воно все, коли ви в школу ходили
Post automatically merged:

А враховуючи апетити бариг, 8 покоління Інтела коштує так само, як гімно мамонта 2-3 покоління, що "піддається апгрейду". Адекватні люди беруть за 200 баксів 14" рефарб чи опенбокс і3 12 покоління без апгрейдів з-за кордону. Це коли очі не шкода і крім флешки і навушників ноутбук нічого не бачить

Останнє редагування:

Maxxx

420244
Місто
Київ
Телефон
iPhone 12 Pro Max
Ох уже ці колгоспники...
Колгоспник тут той ^, хто не вміє читати тему. Людина попросила порадити те, що можна апгрейдити - натє, будь яка забаганка, аби чимось зайнятись. :)

Місто
Бахмут
Каждый из господ прав по-своему, все зависит от кошелька. У меня Самсунг на core2duo брался ещё в 2010 году, в ковидную удаленку добавил оперативки и поменял ссд. Так проработал ещё три года, потом отвал видеочипа. Взял новый Леново на розетке, бо ноут на работе нужен был срочно. Так потом и на старый ноут нашел донора с битой матрицей на олх и до сих пор у бабушки работает вместо зомбоящика.

Статус
Закрита.
Зверху